Clubul de lectură Fanbook revine cu o nouă temă de dezbătut: Comunismul

Dragilor, despre Fanbook v-am mai spus aici și, pentru că tocmai am aflat când va avea loc următorul eveniment, am zis că e musai să vă anunț:

Sâmbătă, 23 ianuarie, de la ora 11.00, la librăria „Humanistas” de lângă Cişmigiu, la cea de-a patra întâlnire a clubului de lectură „Fanbook – Izvoarele istoriei”, adolescenţii erei digitale vor păşi înapoi în timp, înaintea anului 1989, pentru a cunoaşte perioada comunismului şi a presiunilor politice de atunci. „Supravieţuitorii. Mărturii din temniţele comuniste ale României”, cartea scrisă de Anca Ştef şi ilustrată de fotograful Raul Ştef, va fi baza discuţiei modulului dedicat istoriei iniţiat şi susţinut de La Fântâna.

Alin Mureşan, istoric şi expert al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului în România, va oferi copiilor de la „Fanbook – Izvoarele istoriei” o perspectivă asupra biografiilor întrerupte ale celor care s-au opus comunismului şi experienţa lor din închisorile politice.

Dacă abordarea lui Alin Mureşan este una din perspectivă istorică, Andrei Fântână, cel de-al doilea invitat al clubului, muzician în formaţia rock Robin and the Backstabbers, are o poveste de familie legată de subiect pe care o va împărtăşi adolescenţilor prezenţi.

P. S. Accesul este gratuit, iar copiii sunt așteptați să vină însoţiţi de prieteni de vârsta lor. Participarea ca membru Fanbook este posibilă prin înscriere prealabilă. Copiii și părinții se pot înregistra şi afla mai multe informații despre club, cărțile abordate sub tema “Izvoarele Istoriei” și datele evenimentelor la această adresă.

6062fd32-d2eb-4f27-b4b3-7da6b723208f

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)