City break: 5 orașe din România pe care le poti vizita cu 200 euro

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Deși majoritatea turiștilor aleg destinații din străinătate pentru o mini-vacanță cu 2-4 nopți de cazare, puțini știu că își pot petrece weekendul și în orașe foarte frumoase din România pentru prețuri cu până la 50% mai mici decât în marile capitale europene.

Pentru a veni în ajutorul celor care vor să petreacă un weekend relaxant nu foarte departe de casă, HotelGuru.ro a realizat un top al destinațiilor atractive de city-break din România. Prețurile menționate reprezintă tarifele medii de cazare pentru 2 persoane, 2 nopți, cu mic dejun și transport inclus.

1. City break la Sibiu – 520 RON
Un important centru cultural din sudul Transilvaniei, Sibiu este o destinație populară de city-break, preferată mai ales de locuitorii capitalei. Prețurile sunt accesibile, iar curățenia, arhitectura deosebită și aerul medieval al orașului asigură fluxul constant de turiști români și străini. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Sibiu costă aproximativ 280 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Sibiu vă costă între 250 și 350 de lei pentru două persoane.

Brasov2. Brașov – 550 RON
Brașovul este un renumit centru turistic din inima Transilvaniei, fiind o destinație potrivită de vacanță, indiferent de perioada anului. La 12 km distanță de oraș se află stațiunea de iarnă Poiana Brașov. Două nopți de cazare la un hotel/pensiune de 3 stele din Brașov costă aproximativ 400 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Brașov vă costă între 150 și 200 de lei pentru două persoane.

3. City break la Iași – 700 RON
Iașul este al doilea cel mai populat oraș din țară după București, fiind centrul economic, academic și cultural al Moldovei. Este un oraș de o mare importanță istorică, cu parcuri și grădini impresionante, care găzduiește numeroase muzee, case memoriale și lăcașuri de cult. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Iași costă aproximativ 300 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Iași vă costă între 350 și 400 de lei pentru două persoane.

4. City break la Cluj-Napoca – 750 RON
Al doilea oraș ca mărime din România, Cluj-Napoca este un oraș studențesc cu numeroase atracții destinate tinerilor, de la puburi și cafenele la concerte și festivaluri de renume internațional. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Cluj costă aproximativ 400 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Cluj vă costă între 350 și 400 de lei pentru două persoane.

5. City break la Timișoara – 800 RON
Supranumit „Mica Vienă”, datorită predominanței stilului arhitectural baroc, orașul Timișoara moștenește cel mai amplu patrimoniu de monumente istorice din România. Este situat în regiunea istorică Banat și găzduiește, anual, o serie de festivaluri culturale și de divertisment. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Timișoara costă aproximativ 300 lei. In funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Timișoara vă costă între 400 și 500 lei pentru două persoane.

În ceea ce privește costurile unui city-break în București, tarifele de cazare sunt similare cu cele din Brașov, ajungând la 480 RON (fără transport) pentru un hotel de 3 stele.

Despre HotelGuru.ro
HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unități de cazare din România, din totalul celor 150.000 de unități de cazare din întreaga Europă, afișate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât și la hoteluri de 5 stele. HotelGuru.ro este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, ce a generat rezervări de peste 25 de milioane de euro, anul trecut, în Europa Centrală și de Est. Szallas.hu a fost desemnată de către Deloitte în raportul ”Technology Fast 50 în Central Europe” drept compania cu cea mai mare creștere din Europa Centrală cu activitate în domeniul tehnologiei.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “City break: 5 orașe din România pe care le poti vizita cu 200 euro”

  1. Brasovul nu este in inima Transilvaniei ci in sud estul Transilvaniei.
    Autorul sa se hotarasca care este al doilea cel mai mare oras din tara, Iasiul sau Clujul. Sau care este diferenta dintre “al doilea cel mai populat” si al “doilea cel mai mare”.
    Transportul este considerat ca pornind din Bucuresti? Articolul este adresat bucurestenilor care doresc sa mearga in “provincie”?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)