Românii citesc de 15x mai multe benzi desenate, comparativ cu anul 2012

Conform HAC!BD, editura specializată în comic-books care deține în portofoliu atât titluri fantasy precum „Harap Alb Continuă”, cât și science-fiction – „TFB” (Tinerețe fără bătrânețe), industria locală de benzi desenate a evoluat semnificativ în ultimii trei ani, atât din punct de vedere al numărului de publicații, cât și al audienței interesate:

„Dacă în 2010 nu exista nicio revistă recurentă de benzi desenate în limba română, iar numărul cititorilor de publicații străine de acest tip ajungea în 2012 la circa 1.000 persoane, în momentul actual, pe piața locală există 7 astfel de publicații, audiența este de 15 ori mai mare, iar inițiativele noi sunt din ce în ce mai numeroase”, a declarat Mihai Ionașcu, unul dintre fondatorii HAC!BD.

Astfel, deși este o industrie tânără, comparativ cu istoricul altor țări, piaţa de benzi desenate din România se adresează unui public larg, format, în principal, din tineri cu vârste cuprinse între 18 – 30 ani, 85% dintre aceștia provenind din mediul urban. De asemenea, potrivit datelor companiei, cei mai mulți cititori de benzi desenate – 75% – sunt bărbați, caracterizați ca fiind pasionați de cultura pop, activi în mediul online și receptivi la inovațiile în tehnologie.

Datele HAC!BD mai arată că, circa 30% dintre cititorii de benzi desenate preferă să achiziționeze revista direct din mediul online, în timp ce 15% sunt abonați ai revistelor. Restul cumpărătorilor apelează la punctele de vânzare clasice – chioșcuri, librării, benzinării, dar și la evenimentele punctuale în cadrul cărora se poate găsi revista.

„Vânzările revistei emblemă a editurii „Harap Alb Continuă” în mediul online au fost puternic impulsionate și datorită proiectului SuperErou.ro, dezvoltat de către echipa Zitec atât în variantă de aplicație pentru mobil, cât și în magazin virtual.

Ca fapt divers, la trei ani de când s-a lansat, revista „Harap Alb Continuă”, anunță reeditarea primul număr. Atât de mare este cererea.

Tot ca fapt divers, se preconizează că, în câţiva ani, numărul de români ce citesc benzi desenate va ajunge la 100.000.

Trageți voi concluziile. :D

6ca7db07-303d-44fe-b8f7-a178b6096cd1

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.