Cum a fost la Finala Circuitului Salonul Calului

Cel mai complex eveniment ecvestru, Finala Circuitului Salonul Calului, s-a desfăşurat ȋn perioada 24 – 27 septembrie, la clubul Equestria din Tâncăbeşti, iar publicul participant s-a bucurat de o competiție sportivă strânsă care a inclus 15 probe de sărituri peste obstacole, dar și de un spectacol nocturn ecvestru  – Seara Cailor. La Finala Salonul Calului au participat şi Altețele Lor Regale Principele Radu şi Principesa Maria, precum şi Maria Băsescu, o pasionată şi susținătoare a echitației.

Etapa finală a evenimentului s-a remarcat printr-o structură complexă, probele de sărituri peste obstacole fiind dedicate atât cailor experimentați şi sportivilor seniori, cât şi cailor tineri şi sportivilor junori, amatori şi debutanți. În cadrul competiției, pe lângă alte probe interesante, spectatorii au putut urmări două probe de show, „Ride & Bike” şi „Parcursul American”, dar şi două probe extrem de dificile, Trofeul Jockey Club şi Finala Campionatului Național de Forță.

Membrii Familiei Regale s-au alăturat pasionaților de echitație şi au susținut cuplurile ȋnscrise ȋn competiție, participând la două probe din cadrul Finalei Circuitului Salonul Calului. Alteța Sa Regală Principesa Maria a premiat sportivii aflați pe podium la o probă de nivel C, cu baraj la cronometru, ȋn timp ce Alteța Sa Regală Principele Radu a urmărit şi i-a felicitat pe câştigătorii probei „Parcurs American”, oferindu-le pălării specifice de cowboy.

În cadrul Finalei Salonul Calului a avut loc şi festivitatea de premiere a laureaților pentru ȋntregul circuit, fiind premiați atât sportivii care au cumulat cel mai mare punctaj de-a lungul celor patru etape ale evenimentului, cât şi cei mai buni cai ai circuitului la categoriile E, D, C şi B. La festivitate a participat şi Maria Băsescu, oferind cupe şi medalii câştigătorilor. Efortul depus de caii şi sportivii ȋnscrişi la ultima etapă a fost recompensat cu premii ȋn valoare de 53.000, premiile totale pentru ȋntregul circuit ajungând la 150.000 lei.

Caii şi sportivii Clubului Equestria au atins rezultate foarte bune de-a lungul Circuitului Salonul Calului, fiind pe podium atât la premierea celor mai buni cai, cât şi a celor mai buni sportivi. La cea mai ȋnaltă categorie, nivel B, Equestria s-a clasat locul I cu calul Custen Ingo, iar la premierea cailor de nivel C, Quintender’s Boy şi Stormy Weather au ocupat pozițiile IV şi respectiv V. La nivel D, Natasha a reprezentat cu cinste Clubul Equestria, ocupând locul II ȋn totalul Circuitulului, ȋn timp ce Canavarro s-a clasat pe locul V la nivel E. Aceştia au fost ȋnsoțiți ȋn competiții de sportivii Florin Ionuț Năstase şi Florin Lateş. Și călăreții au fost premiați pentru rezultatele excelente, reprezentantul Equestria, Marian Roman, fiind clasat pe locul II la categoria sportivi Amatori.

Pe lângă probele sportive, Finala Circuitului Salonul Calului a cuprins şi un show ecvestru nocturn, Seara Cailor, prezentat sub titlul „Mic şi mare – sus, călare!”, ȋn care copiii şi adulții au demonstrat că pasiunea nu are vârstă. Sâmbătă, 26 septembrie, publicul a pătruns ȋn lumea fascinantă a echitației, urmărind un spectacol care ȋmbină diamismul acestui sport cu eleganța şi rafinamentul specific. Programul a fost deschis de o probă inedită de sărituri peste obstacole, tip ştafetă, ȋn care sportivii au fost deghizați ȋn persoanje celebre. Seara Cailor a continuat cu un moment distractiv având ca personaje principale un cal şi un ponei ȋnaripat, progresie de dresaj sportiv pe muzică cu o amazoană şi un copil, momente de dresaj şi acrobații cu actorul Denis Ștefan, demonstrații de atelaje şi mini-atelaje cu ponei şi un număr de Dresură de Ȋnaltă Școală, pe ritmuri spaniole.

Pe parcusul Finalei Circuitului Salonul Calului, publicul a putut admira o expoziție de tablouri cu teme ecvestre, semnată de pictorul Dominic – Petru Vȋrtosu. În plus, pentru a surprinde atmosfera de competiție şi energia spectaculoasă a mişcărilor acestor animale, artistul a pictat live chiar ȋn timpul evenimentului.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)