Gata, mă apuc de videoblogging! Urați-mi succes…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Titlul este cam la două capete, ca să zic așa… Adică nu, la trei capete. Căci zic, în esență, așa: 1. că tare mă bate gândul să mă apuc de videoblogging (știți voi cum strigăm când ne place ceva și vrem și noi :D) 2. cumva chiar m-am apucat de un fel de videoblogging, dar mai ciudat, cum ar veni, adică am lucrat pe brieful clientului :)) (vedeți ma jos exemple) 3. la faza cu ”urați-mi succes” mă refer la analiza Zelist, care ne arată o piață de vlogging bunuță rău la noi, de unde concurența acerbă și de-a dreptul spinoasă :D

chinezu camera profilÎncă nu m-am decis când mă apuc și de așa ceva. După cum puteți vedea, discut despre ”când”, nu despre ”dacă”. Deci, v-ați prins :D Desigur, cum cei 40 de ani și un pic ai mei presupun și o adecvare corespunzătoare la spiritul vârstei și al vremurilor, nu voi face vlogging pe stilul celor tineri (și mult mai talentați ca mine, între noi fie vorba…). Ci o voi face mai bătrânește. Cam ca o bere degustată pe îndelete, cu aruncată degrabă pe gâtlej :D Stați pe aproape…

Între timp, poate îmi dați și voi niște păreri despre cum ați vedea chestiunea asta, adică eu făcând pe videobloggerul. Cam ce stil să abordez, ce subiecte, chestii de astea, gen ”primim la redacție”. Chiar sunt curios ce ziceți…

Vă spuneam mai sus că m-am apucat de un fel de videoblogging, dar unul mai pe brieful clientului, cum ar veni :)) Adică am făcut o filmare pentru La Fantana cu rugbiștii de la Steaua. V-o dau mai jos, să îmi ziceți cum vi se pare. Dacă ziceți că ăsta nu este videoblogging, ce părere aveți dacă vă spun că, odată ce mă apuc de așa ceva, o să fac la greu de astea. De aia ziceam că o să fac lucrurile un pic altfel… :)

Așa, ca punere în context, analiza Zelist privind viralizarea vlogeerilor este interesantă. O puteți vedea la ei pe blog integral, eu vă spicuiesc din ea, cum ar veni.

Keyfacts

• In perioada monitorizata, primii 100 de vloggeri au publicat 5765 videos, care au generat peste 198.000.000 de vizualizari si 1.134.000 de comentarii (medie de 34.000 de vizualizari si 196 de comentarii pe video).
• Durata medie a unui clip este de 16 minute.
• 65% din vloggeri sunt de sex masculin.
• Timpul necesar pentru a urmari continutul produs de primii 100 de vloggeri in perioada monitorizata este echivalent cu vizionarea a 1688 de episoade de Game of Thrones. :-)
• Primele 100 vloguri din Romania acumuleaza in total peste 8.570.000 de subscriberi, aproape cat populatia Londrei.
• Cea mai “productiva” luna a fost ianuarie, cand s-au publicat 1259 de clipuri, insumand peste 348 de ore.
• Clipurile publicate in aceasta perioada au primit 8.841.648 like-uri si doar 264.936 de dislike-uri pe Youtube.

Infografic Vloguri Zelist

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Gata, mă apuc de videoblogging! Urați-mi succes…”

  1. Videoblogging-ul presupune că trebuie să filmezi tu personal sau cel puțin eu așa știu. Iar eu aici în clipul ăsta văd că altcineva ține camera (sau e pe un trepied?).
    Dacă într-adevăr vrei să faci vlogging îți propun să umbli cu camera în mână și să filmezi ceea ce faci zi de zi că, slavă domnului, nu ai două zile la fel. Ai putea să începi cu o zi la birou pentru că lumea adoră să vadă amănunte cât mai intime. Un office tour, organizarea zilei, a mailurilor, a întâlnirilor etc. Eu m-aș abona urgent la canalul tău.

    1. Păi io de aia am zis că o să fac un alt fel de videoblogging :) Nu că ar fi literă de lege ce zici tu că așa ar trebui să fie videobloggingul :)) O să fie o combinată, oricum. Sau, cel puțin, așa îmi propun!

  2. Pingback: Cele mai viralizate clipuri de pe Youtube pe Facebook în primele 5 luni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)