S-a lansat cartea „The World” de Robin Wildt Hansen. E despre inițiere spirituală :)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Nu știu despre voi, dar mie îmi place la nebunie perioada aceasta a anului (și) pentru că am mai mult timp să citesc. Nu ca în copilărie – când puteam să profit de luxul de a sta zile în șir sub copacul din curtea bunicii, citind de dimineața până seara, complet fascinată de sentimentul de supremație pe care mi-l ofereau lumile dintre niște pagini îngălbenite de vreme – dar nu mă plâng nici acum.

Cărțile nu ni le poate lua nimeni, nici măcar trecerea anilor. Vă zic toate aceste lucruri pentru că avem obiceiul urât să ne mințim frumos că nu e timp de lectură, dar adevărul este că nu ne facem timp pentru lectură. Și când am aflat de cartea „The World”, scrisă de Robin Wildt Hansen, m-am gândit cât de păcat ar fi să ratez acest roman și să nu vă spun și vouă despre el. O să înțelegeți lesne de ce, după ce veți citi sinopsisul, scris chiar de autor:

Personaj central, tânărul Arkin Fisher, îşi găseşte drumul de la scindarea internă şi diagnosticul de “personalitate de tip schizoid” către punctul său maxim de împlinire unde el însuşi îşi descoperă potenţialul creator de a-şi modela singur lumea.

Această aventură implică trecerea prin propriile capcane ale psihicului său sensibil, către o confirmare a veridicităţii şi autenticului viziunilor sale spirituale şi al experienţei interne, iniţiatice. Parcursul său este delineat de atingerea unor arhetipuri sau niveluri de conştiinţă, traduse prin simbolismul bogat al cărţilor de Tarot. Practic, capitolele cărţii sunt centrate asupra câte unui simbol din cărţile de Tarot, descriind astfel parcursul intern, iniţiatic, al eroului în căutarea “victoriei” sale.

Arkin este un erou modern, care nu se luptă cu balauri şi zmei, ci cu preconcepţii şi limitări pe care impulsul său puternic de a merge înainte, până la capăt, le învinge. Pe drumul său, întâlneşte multe probe şi încercări, dar, în cele din urmă, aşa cum descrie în ultimul capitol, se recunoaşte ca fiind Creatorul propriei Lumi.
Esenţa căutării acestui erou modern e cuprinsă într-o formă sintetică în ultimul paragraf când Arkin, stând în centrul propriei sale Lumi, victorios, spune “îmi întind o mână sus, spre cer, şi alta spre pământ”. Astfel, se descoperă pe sine ca punte între cele două lumi, cea pământeană şi cea spirituală, iar dualitatea este rezolvată prin unitate, potenţată de iubire.

Romanul „The World” este al doilea scris de Robin Wildt Hansen și a fost lansat în urmă cu câteva luni în San Francisco, Berlin, Copenhaga, Luxemburg, Bruxelles şi, pe 28 iulie, și în Bucureşti.

P. S. Nu am citit (încă) „The World”, dar am un sentiment bun legat de această carte și vă provoc să vă faceți timp să o citiți, apoi să încercați să mă contraziceți. :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)