S-au anunțat câștigătorii Concursului de sărituri peste obstacole „Cupa României”

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

După cum am anunțat pe blog, în perioada 23-26 iulie, s-a desfășurat Concursul de sărituri peste obstacole „Cupa României”, organizat de baza hipică Equestria.

 Desfăşurată ȋn cadrul etapei a III-a a Circuitului Salonul Calului, competiția a adus la start peste 60 de călăreți cu 150 de cai, cele mai bune cupluri fiind desemnate câştigătoarele Cupei României la Juniori, Tineret şi Seniori, individual şi pe echipe.

„Suntem bucuroşi că, ȋn ciuda verii toride, am reuşit să strângem din nou la start un număr impresionant de cupluri cal – călăreț din toată țara. Acest lucru ne demonstrează că interesul pentru echitație devine tot mai mare, iar sportivii ȋşi doresc să participe la competițiile ecvestre, fiind motivați şi de obținerea punctelor pentru clasamentul final. „Cupa Romaniei” susține obiectivul clubului Equestria, de a ridica echitația autohtonă la nivelul competițional european, prin organizarea unor concursuri de mare amploare”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Iată detalii despre desfășurarea concursului, dar și despre participanții premiați:

Ȋn prima zi de concurs, s-a desfăşurat „Cupa României” la Juniori, cu obstacole de 1,20 m, iar după un baraj strâns, sportiva Al Jamal Dunja, ȋmpreună cu calul Gioconda, au fost desemnați câştigători. Și la proba de Tineret, sportivii au avut parcursuri demne de un concurs național, locurile de pe podium fiind ocupate de Brădişteanu Mladin Alexandra cu Castaway, Al Jamal Dunja cu Gemilio LCS şi Gheorghe Răzvan cu Capucino.

Sportivii cu experiență s-au străduit să atingă cele mai bune rezultate ȋn probele mai dificile, de nivel D, C, B şi A. Astfel, „Cupa României” la nivel D a fost câştigată de sportivul Norbert Schumann cu Castaway, urmat ȋn clasament de Irimia Constantin cu Lara, Lateş Florin cu Natasha, Bucur Ionel cu Karma şi Tulea Ioana cu Switch du Lambert. Cele mai bune rezultate la „Cupa Romaniei”, nivel C, au fost obținute de Bucur Ionel alături de Karma (locul I), Leonte Bogdan cu Stakkato’s Ego (II), Nemeş Călin cu Bucura  (III), Irimia Constantin cu Lara (IV) şi reprezentantul Turciei, Armagan Ozorkey cu Candilio (V). La Cupa României nivel B au urcat pe podium Norbert Schumann cu Belle de Jour şi Cembalo II (locul I şi II), Luca Ruxandariu cu Bamboo, Cojocariu Aurel cu Predestinata şi Nemeş Călin alaturi de Bucura.

Proba dedicată echipelor de Seniori a fost câştigată de sportivii clubului Felix Țopescu: Petre Patrick cu calul Pitano, Milaşcon Bogdan cu Erinde, Ruxandariu Luca cu Wellcome. Pe locul II, la egalitate de puncte, s-au clasat echipele: Steaua Bucureşti, formată din Cojocariu Aurel, Gheorghe Claudiu, Norbert Schumann şi Napoca Sport Horse cu sportivii Neacşa Mihai şi Irimia Constantin.

O probă foarte interesantă a avut loc şi duminică, cu un traseu mai deosebit, proba numită „Adună-ți punctele“, care a fost câştigată de Cojocariu Aurel cu Lucy Liu, urmat de Bucur Ionel alături de caii Cupido G şi Karma, reprezentantul Equestria, Lateş Florin, cu calul Stormy Weather, sosiți pe locul IV şi Moroşan Ionel cu Winchester, pe locul V.

Competiția s-a ȋncheiat duminică, 26 iulie, cu cea mai dificilă probă, de nivel A, Cupa României – Jockey Club, câştigată de sportivul Norbert Schumann, ȋmpreună cu calul Belle de Jour, urmați, la mică diferență de timp, de Luca Ruxandariu cu Bamboo. Pe podium au urcat şi Luca Ruxandariu cu Wellcome (III), Bucur Ionel cu Bangkok Girl (IV) şi Norbert Schumann cu Cooper’s Creek (V).

După patru zile cu probe dificile, la finalul „Cupei României” la obstacole, au fost desemnați primii trei sportivi la categoria Seniori: Norbert Schumann, Bucur Ionel şi Irimia Constantin.

Pe lângă punctele şi experiența acumulată ȋn competiție, efortul sportivilor participanți la concursul național de sărituri peste obstacole „Cupa României” a fost recompensat cu premii totale ȋn valoare de 45.000 lei.

unnamed (5)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “S-au anunțat câștigătorii Concursului de sărituri peste obstacole „Cupa României””

 1. romania
  rasa shagya arab de la radauti cu toate liniile sale trebuie mentinuta fiind o comoara genetica nationala cabalina
  alaturi de pur sangele arab -mangalia
  lipitan-sambata de jos
  cislau – pur sange englez
  jegalia-cal de sport romanesc plus toate hergheliile si depozitele de armasari

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)