Filmul „Lumea e a mea”, regizat de Nicolae Constantin Tănase, a stârnit primele reacții în presa internațională

Se cuvine mai întâi să vă spun filmul „Lumea e a mea”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut zilele acestea premiera internațională la Festivalul de la Karlovy Vary, în competiția East of the West.  De asemenea, înainte de asta, a câștigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF.

Bineînțeles că scurtmetrajul independent produs de Libra Film și deFilm a provocat și reacții în presa internațională. Iată care au fost acestea:

E o dramă despre generația 2000 care anunță o nouă voce cu personalitate în cinema-ul românesc, scrie „Variety”. „Aratând mult mai bine decât lasă să se întrevadă bugetul de doar 168.000 de dolari, filmul afișează tupeu – pe ecran și în afara lui – demonstrând că e posibil să faci lungmetraje românești în toată regula și fără bani de la Centrul Național al Cinematografiei”, notează publicația americană, remarcând efectele speciale, imaginea și distribuția formată în mare parte din non-profesioniști. Cu excepția Iuliei Ciochină, nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus), celelalte actrițe sunt la prima apariție pe marele ecran. Regizorul le-a ales în urma unui casting îndelungat, la care s-au înscris peste 200 de tinere.

„Ana Maria Guran e o descoperire; joacă subtil pendulările Larisei între nesiguranță și aroganță nejustificată – simți întru totul puterea unui personaj ai cărui ochi percep greșit aproape orice situație”, notează „Variety”. Larisa are 16 ani și trăiește într-un orășel de la malul mării. E un oraș mic, în care bârfele și veștile circulă repede. E un oraș în care contează imaginea și influența, banii și puterea. Iar Larisa le vrea pe toate. Și chiar dacă nu le are, luptă pentru ele. Ajunsă sus, pe val, cu toate visele împlinite: bani, iubit, prieteni, notorietate – Larisa își pierde lumea ei. Se maturizează.

Lumea e a mea

Un comentariu la “Filmul „Lumea e a mea”, regizat de Nicolae Constantin Tănase, a stârnit primele reacții în presa internațională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: