TIFF 2015: Ce a fost și ce urmează la acest festival

V-am ținut la curent cu ce urmează la Festivalul Internațional de Film Transilvania (care, pe data de 7 iunie, se va sfârși), acum a venit timpul să privim puțin prin lupă evenimentele deja petrecute la TIFF:

La deschiderea din data de 29 mai au fost prezenți peste 2500 de spectatori, iar în primele 3 zile de festival, studenții s-au bucurat de filme, concerte și party-uri la TIFF Campus, la Castelul Banffy de la Bonțida au descins fascinanții Compagnie des Quidams, și a avut loc cu casa închisă o proiecție a lui Kurt Cobain: Montage of Heck.

Și asta doar în weekend. :D Uitați ce a urmat:

CINE-PISICINĂ. Luni, 1 iunie, de la ora 20.30, la piscina clubului Moving din Hotel Belvedere, clujenii au putut să vadă filme din piscină.

CINE-CONCERTE. O experiență memorabilă tot luni, de la 21.00, la Casa de Cultură a Studenților. Ultima capodoperă a lui F.W. Murnau – Tabu – a fost acompaniată live de Christine Ott, una dintre cele mai bune interprete din lume la ondes martenot.

TIFF LOUNGE. Marți, 2 iunie, au început și întâlnirile de la TIFF Lounge, moderate de jurnalistul Mihnea Măruță. Seria a fost deschisă de directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, care a vorbit cu publicul despre secretele din spatele selecției de anul acesta.

SEARA NORVEGIANĂ. În cadrul focusului Norvegia, seara de marți, 2 iunie, la Casa de Cultură a Studenților, a venit cu un film și două concerte cu iz scandinav și cu intrare liberă.

COMOARA DE LA VLAHA. TIFF a pregătit un eveniment special în mijlocul naturii, tot marți, 2 iunie. Începând cu ora 18.00, a fost organizată o vizită la Arkhai Sculpture Park, parcul de sculpturi din fân de la Vlaha.

ZIUA MAGHIARĂ – invitați renumiți și șase filme în premieră, pe 3 iunie. Regizorul György Pálfi a revenit la Cluj cu noul său film, Cădere liberă / Free Fall.

ZILELE FILMULUI ROMÂNESC. Cu această ocazie, pe 4 iunie, de la ora 19.30, la Cinema Florin Piersic a avut loc proiecția de gală a filmului Proba de microfon (1980), în prezența regizorului Mircea Daneliuc, celebrat anul acesta cu o retrospectivă la TIFF. Apoi, de la 21.45, în Piața Unirii Open Air, a fost prezent Corneliu Porumboiu cu filmul său premiat la Cannes, Comoara.

Și pentru că timpul nu este irosit încă, să știți că organizatorii de la  TIFF pregătesc în continuare multe surprize pentru cei care ajung la Cluj până pe 7 iunie. De exemplu:

PROIECȚII SPECIALE. Miercuri s-a redeschide Depozitul de filme, reactivat anul trecut prin campania „Salvați Marele Ecran!”. Până duminică, vor fi acolo târguri, concerte, petreceri și filme. Programul începe de la ora 14.00, iar fiecare zi este concentrat în jurul unei teme – miercuri este ziua IT, punctată de filmul lui Dan Chișu, Youtube Bazaar, de la 21.45; joi este ziua punk, care se va încheia cu filmul Zivan Makes a Punk Festival și concertul Datum Vyroby, de la 21.30.

INVITAȚI ȘI MASTERCLASS-URI. Personalități ale industriei de film se întalnesc cu publicul la TIFF Lounge în Piața Unirii zilnic, între 2 și 6 iunie, de la ora 17.00.

Doi dintre invitații speciali ai festivalului, actrița Nastassja Kinski și actorul Marin Moraru, vor fi prezenți la gala de închidere de sâmbătă, 6 iunie, ora 20.30, la Teatrul Național din Cluj. Nastassja Kinski va primi Premiul Special pentru contribuția adusă cinematografiei mondiale, iar lui Marin Moraru îi va fi acordat Premiul de Excelență TIFF 2015.

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “TIFF 2015: Ce a fost și ce urmează la acest festival”

  1. Pingback: Cine credeți că a câștigat Trofeul Transilvania la TIFF 2015? - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.