La standul AN-TAN-TE din Cărturești, un copil vrea să îți vorbească. Răspunzi?

Oricât de plăcute ar fi amintirile care se leagă de jocul de cuvinte AN-TAN-TE, pentru unii oameni mici e greu să se bucure de nebuniile astea copilărești de care noi, ăștia mari, ne amintim tot timpul cu plăcere.

Asta pentru că în partea aia a societății pe care noi nu vrem să o vedem există copii ignorați, neascultați, neajutorați. Tocmai acesta este motivul pentru care Asociația Telefonul Copilului luptă, iar Geometry Global Bucharest dă o mână de ajutor prin strângeri de fonduri.

Și ca să revin de unde am pornit, veniți la Cărturești Verona până la sfârșitul lunii mai. Acolo, la standul AN-TAN-TE, vă așteaptă un telefon unde puteți vorbi cu un copil.

Atunci când cineva ridică receptorul, copiii spun ce au reţinut din „Micuţele doamne”, „Căpitan la 15 ani” sau „Marile speranţe” şi în ce fel şi-ar dori ca viaţa lor să semene cu a protagoniştilor. Apoi îndeamnă ascultătorul să doneze 2 Euro prin SMS la 8840, pentru ca toţi copiii din ţară pe care nu-i ascultă nimeni să aibă, în sfârşit, şansa de a fi ajutaţi şi de a modifica povestea vieţii lor.

« ”Nu vă supăraţi, eu n-am probleme, dar dacă aveţi puţin timp… vreţi să-mi cântaţi şi mie La mulţi ani? Astăzi e ziua mea.” sau ”Pot să vă spun o poezie ? Am avut de învăţat pentru mâine şi mama nu e acasă”. Pe lângă cazurile grave de abuz, copiii sună din motive foarte diverse la Telefonul Copilului. Foarte mulţi sunt lăsați pur şi simplu să se descurce singuri şi să înțeleagă din viață ce pot ei. Ascultându-i pe specialiştii de la Telefonul Copilului spunându-ne despre apelurile primite, ne-am dat seama că neglijenţa în familie nu e doar o perioadă neplăcută şi însingurată, care trece, ci că te poate influenţa pe viaţă. Şi dacă a te gândi la România de mâine înseamnă să ai grijă de copiii de azi, ar trebui cu toţii să ajutăm asociaţiile care le păstrează mintea şi sufletul curate, până se fac mari şi schimbă lumea cu totul. », spune Ana Militaru, Copywriter Geometry Global.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.