Invitați unul și unul la TIFF 2015

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Festivalul Internațional de Film Transilvania se apropie cu pași repezi de start, iar organizatorii sunt în febra pregătirilor. Chiar astăzi a avut loc o conferință unde Tudor Giurgiu, președintele festivalului, Mihai Chirilov, directorul artistic, și Cristian Hordilă, managerul TIFF, au anunțat câteva dintre noutățile ediției:

Între 29 mai și 7 iunie, 222 de producții din peste 50 de țări vor rula pe ecrane și circa 850 de invitați români și străini vor ajunge la Cluj în timpul evenimentului.

Isaach de Bankolé, unul dintre actorii favoriți ai lui Jim Jarmusch, cu roluri în filme de Lars Von Trier și Claire Denis, dar și în seria James Bond și în Miami Vice, vine la TIFF 2015. Publicul din Cluj îl va întâlni pe la proiecția filmului Miraj / Délibáb (2014), povestea unui jucător african de fotbal ajuns într-un orăşel maghiar, constrâns să lupte pentru libertate şi pentru propria viaţă. Este al cincilea lungmetraj al lui Szabolcs Hajdu, iar alături de Bankolé joacă Dragoș Bucur și Răzvan Vasilescu, în rolurile a doi interlopi. Filmul va fi proiectat în cadrul Zilei Maghiare.

Omagiat în secțiunea 3X3, renumitul regizor și scenarist norvegian Bent Hamer va fi prezent la proiecția celui mai recent film al său, 1001 de grame, propunerea Norvegiei la Oscar pe 2014. În 3X3 vor rula și filmul său de debut Ouă / Eggs (Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 1995), și Încă o zi la soare / Water Easy Reach (1998). În cadrul 3X3 va fi invitat și Agustí Villaronga, regizor, scriitor și actor spaniol, recunoscut pentru stilul visceral și impresionant vizual al filmelor sale. Trei dintre ele vor putea fi văzute la Cluj: Cușca de sticlă / Tras el cristal (1986), Marea / El mar (1999), Pâine neagră / Pan negro (2010), acesta din urmă propus de Spania la Oscar și distins cu patru trofee Goya. Tot în secţiunea 3X3, producțiile duo-ului israelian frate-soră Shlomi și Ronit Elkabetz vor aduce în discuție probleme sociale actuale din Israel: Dilema lui Viviane Amsalem / To Take a Wife (2004), Divorțul lui Viviane Amsalem / Gett, the Trial of Viviane Amsalem (2014) și Șapte zile / The Seven Days (2008).

György Pálfi, cunoscut pentru controversatul Taxidermia (2006), revine la TIFF cu noul său film, Cădere liberă / Free Fall / Szabadesés, în Ziua Maghiară, după ce în 2013 a făcut parte din juriul Competiției. Filmul a câștigat Premiul Special și cel pentru regie la Karlovy Vary, anul trecut. La Cluj va fi și Martin Armstrong, protagonistul documentarului Vizionarul/ The Forecaster, un renumit și controversat consultant financiar, despre care „The New Yorker” se întreba: „Un escroc, un ciudat sau un geniu?”. Acesta a dezvoltat în anii 80 un program bazat pe numărul Pi, care prevedea cu o acuratețe remarcabilă schimbările în economie. Potrivit declarațiilor sale, după ce a refuzat ofertele marilor investitori americani de a-i ajuta să manipuleze piața financiară, a fost cercetat și acuzat pe nedrept de FBI că a inițiat o schemă Ponzi de trei milioane de dolari.

Regizorul George Ovashvili își va prezenta multi-premiatul Corn Island, distins cu Globul de Cristal la Karlovy Vary și aflat pe lista scurtă la Oscar. Actorul de origine bulgară Ivan Barnev, recunoscut pentru rolul principal din I Served the King of England, de Jirí Menzel, va introduce filmul Lecția / The Lesson.

Cineastul american Timothy Wheeler, nominalizat la Premiile Emmy pentru imagine, va susține un masterclass la TIFF. Acesta se va întâlni cu publicul la proiecția documentarului său despre legendara înotătoare Diana Nyad, deținătoare a unui record mondial – The Other Shore.  American Film Showcase îl mai aduce la Cluj pentru un masterclass pe Jon Reiss, autorul lucrării „Think Outside the Box Office: The Ultimate Guide to Film Distribution and Marketing in the Digital Era”. Autorul unui concept original de a aborda proiectele cinematografice, Handling Ideas, expertul în audio-vizual Paul Tyler își va prezenta şi el proiectul la TIFF.

Isaach de Bankole
Isaach de Bankole
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)