De ce am stat 5 ore la TVR ca să înregistrez o emisiune

Rugăminte mare pentru păcătoșii sociali care suntem: trimiteți un SMS la 8844 cu textul SALVEZ și donați lunar 2 euro.

——————

Când le-am spus alor mei că mă duc la TVR ca să particip la o emisiune, au râs. Căci ai mei știu masiv părerea mea despre această instituție (nu o spun acilea, căci nu vreau să stric feng shuiul). Când le-am repetat că ”serios, chiar mă duc la TVR”, m-au întrebat dacă sunt bine și de ce fac asta. ”Pentru minunații de la Salvați Copiii România”, le-am spus. ”Aha, ok”, a fost reacția. Căci știu și asta: că îi respect teribil pe – dap, o repet – minunații de la Salvați Copiii România.

De ce le spun așa? Pentru că, din punctul meu de vedere, ei fac un lucru minunat: ne spală de păcatele sociale. Ne spală de păcatul crunt al întoarcerii privirii în altă parte, de păcatul mârșav al uitării că doar ajutându-i pe cei din jurul nostru ne ajutăm cu adevărat pe noi, de păcatul cumplit al indiferenței față de ceilalți, fără să ne dăm seama că, de fiecare dată când facem asta, ne uităm câte un pic pe noi înșine.

Minunații de la Salvați Copiii România ne spală de această pacate. Se încarcă ei cu ceea ce noi nu vrem, nu știm, nu putem. Iar pentru asta au tot respectul meu. Și, oricât de ciudat ar părea pentru cei care nu mă cunosc, și dragostea mea de om care își recunoaște păcatele…

Am stat 5 ore la TVR ca să înregistrăm emisiunea pe care o puteți vedea în seara asta, de la ora 21.10. Alături de vreo 50 de oameni inimoși, care îmi împărtășesc părerea despre minunații de la Salvați Copiii România. Am stat 5 ore, ceea ce pentru mine este enorm, iar pentru cei din jurul meu de neimaginat așa ceva ”cum, măh, să stai tu atât?!”. Dar am stat pentru că nu aveam cum să nu fiu alături de ei la aniversarea a 25 de ani.

Căci aceasta este tema emisiunii: 25 de activitate Salvați Copiii România. 25 de ani în care ei ne-au spălat păcatele. În care ne-au apropiat, cu fiecare acțiune pe care au făcut-o, de mântuirea socială, dacă îmi permiteți acest termen.

Vă recomand să urmăriți emisiunea. Ca un minim gest de respect. Dar numai dacă simțiți cu adevărat asta. Altfel, vă jur, ar fi un păcat să o faceți…

Duminică, 26 aprilie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

Respect!

2 comentarii la “De ce am stat 5 ore la TVR ca să înregistrez o emisiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.