Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Hai să înconjurăm Casa Poporului de Noaptea Cărților Deschise

De Noaptea Cărților Deschise, editura Litera și Ziarul Ring ne invită să înconjurăm Casa Poporului și să arătăm că și noi știm să cinstim Ziua Modială a Cărții, de pe 23 aprilie. Provocarea este foarte frumoasă și se vrea să se adune nu mai puțin de 10.000 de oameni, care vor înconjura Casa Poporului cu o carte în mână.

Noaptea Cartilor Deschise 2015

Ar fi bine să participăm și noi să arătăm că și românii pot avea o campania culturală amplă, așa ca în restul țărilor care sărbătoresc această zi:

În Spania se organizează un maraton de citit care dureză  două zile, iar regele Spaniei decernează premiul Miguel de Cervantes. În Marea Britanie şi Irlanda au fost inventate “jetoanele pentru carte”, care valorează 1 liră fiecare şi care sunt distribuite pe parcursul anului în toate şcolile şi liceele pentru a fi folosite la achiziția de cărți de Ziua Internațională a Cărții. În Dubai, compania aeriană Emirate oferă cărți pasagerilor, încurajându-i să le ofere la rândul lor în ţările unde călătoresc, orchestrând astfel o iniţiativă de schimb de cărţi pentru mai mult de 100 de destinaţii din toată lumea. În Germania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii se organizează evenimente în cadrul cărora diverse organizaţii, companii și persoane fizice donează sute de mii de volume. Concursuri de costume ale personajelor din cărţi sau concursuri pe Instagram cu fotografii ale cititorilor la metrou sunt alte forme de a marca Ziua Internațională a Cărții în mari orașe din lume.

Între noi fie vorba, ar trebui să avem nopți ale cărților deschise cât mai des cu putință, nu doar de Ziua Internațională a Cărții. Până reușim să îndeplinim această sarcină ambițioasă, zic să ne vedem la Casa Poporului la ora 18.30, pe 23 aprilie. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.