M-au înfrânt două proiecte din Ţara lui Andrei…

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

În cei 7 ani de blogging, am cunoscut foarte mulţi oameni. S-au cam adunat, cum ar veni. Mulţi oameni faini, dar şi unii în rândul cărora am pus o virgulă masivă. Numai că, mă ştiţi, eu mă uit mereu şi mereu la jumătatea plină a paharului, căci zău dacă poţi bea ceva din jumătatea aia goală. Aşa că am ales să relaţionez cu oamenii care mi-au plăcut şi care – ia fiţi atenţi aici cum o bag pe asta business, gen – să îmi aducă plus valoare în ceea ce fac şi, pe alocuri, în viaţa personală, de om normal care mai are şi prieteni cu care discutăm şi de alea mai de coracon.

Mulţi dintre aceşti oameni faini pe care i-am cunoscut au idei, proiecte, iniţiative. Unele excepţionale. Altele mai puţin de pus în ramă. Dar numitorul comun este că ei fac ceva, nu stau pe gard. Şi o să fiu oricând gata să mă alătur unuia care greşeşte făcând ceva decât unuia care nu greşeşte nefăcând nimic.

Am susţinut şi o să suţin în continuare, atâta cât mă lasă putirinţele, iniţiative, proiecte, idei care îmi fac cu ochiul. Pentru că ţin la loc de sfinţenie unul din principiile după care mă ghidez în viaţă: dacă poţi să faci un bine cuiva, de ce să nu îl faci?

Numai că, vedeţi voi, ce am spus până aici este frumos, dar teoretic. Necesar, dar nu îndestulător. Căci ajunşi la partea teoretică, aşa cum îmi place mie, te trezeşti – caz concret şi teribil de personal – că te pierzi în mulţimea proiectelor faine depuse pentru finanţare în cadrul iniţiativei Ţara lui Andrei şi încrunţi masiv sprânceana pentru că sunt atât de multe lucruri frumoase care cer să se întrupeze într-o execuţie (pardon my poetic French) încât nu ştii ce să alegi, cu cine să votezi, pe cine să susţii.

Eu mă declar înfrânt. Dar o fac cu zâmbetul pe buze. Şi cu o mare, mare bucurie că am avut ocazia, după ce m-am uitat la toate proiectele propuse, să simt că nu aş avea nici o problemă să mă implic în cel puţin jumătate din ele. Motiv pentru care le transmit iniţiatorilor doar atât: RESPECT!

Mă declar înfrânt, spun, pentru că nu am reuşit să aleg, aşa cum mi-am propus (iar eu nu mă joc cu sarcinile pe care mi le dau singur, mă înţelegeţi), doar un singur proiect pe care să declar public şi oficial că îl susţin şi pe care să vă invit să îl votaţi. Pentru că, după ce am făcut o listă scurtă de 8 proiecte care mi-au plăcut foarte tare, le-am luat din nou la puricat şi, cu strângerile de inimă aferente, am tăiat 6 proiecte de pe listă. Au rămas, astfel, 2. Am stat apoi vreo 3 zile să mă gândesc care îmi place mai mult, pe care să îl declar câştigător, în variantă personală. Nu am reuşit. De aia o bag pe asta cu înfrângerea :)

Aşa că tot ce îmi rămâne de făcut este să vă îndemn să alegeţi voi unul dintre ele şi să votaţi cum vă spune coraconul şi/sau feng shuiul. Sigur că puteţi să intraţi în Ţara lui Andrei şi să alegeţi orice alt proiect de acolo. Dar eu vă spun de cele două de mai jos, care sunt finalistele mele, aşa că – dacă îmi permiteţi – vă cer un vot de încredere pentru ele :)

Proiectul Ideo Ideis. Am mai scris aici la mine despre această splendidă iniţiativă. Sunt mare, mare fan! Am fost acolo şi am văzut ce se întâmplă, acea energie extraordinară care te izbeşte şi care te încarcă. Vă recomand cu maximă căldură să vă uitaţi despre ce este vorba şi, dacă vă place, să le acordaţi votul.

Proiectul Semn SPRE Carte. Pe Sonia, iniţiatoare proiectului, nu o cunosc personal. Dar simt că m-aş înţelege foarte bine cu ea, mai ales că sunt un fel de naş al blogului ei :)) O citesc la modul constant (vă recoman acest exerciţiu, chiar să vă începeţi dimineaţa cu ce scrie ea), am povestit pe mail şi pe facebook de mai multe ori şi îmi permit să trag o concluzie despre ea, chiar dacă este remote, ca să zic aşa: dacă s-ar face un campionat naţional de suflete implicate, Sonia ar ajunge lejer în finală :) Mai multe nu vă spun, intraţi şi vedeţi proiectul şi, dacă vi se pare ok, votaţi-l.

Votaţi, aşadar, stimabililor. Căci oricare din aceste proiecte merită votul vostru :)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

19 thoughts on “M-au înfrânt două proiecte din Ţara lui Andrei…”

 1. sper că ai votat #SemnSPRECarte… visez că ai votat sepn spre carte şi că vom reuşi până pe 15 mai să readucem proiectul în frunte. cât despre sonia, pot să-ţi jur că este o ardeleancă de piteşti tare faină. :)

 2. Prima oara pe blogul tau. respect pentru tot ce faci!
  Tot ce se intampla in Tara lui Andrei este unic, insa eu votez cu inima deschisa Ideo Ideis, pentru copii care trebuie educati si prin teatru, relaxare,interactiune, comunicare deschisa. Adica exact cum nu se face in sistemul clasic!
  Tin pumnii pentru Ideo Ideis!

 3. Îţi mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi îţi înţeleg „înfrângerea”, care până la urmă nici nu e de rău. Unde nu ar fi la tot pasul proiecte frumoase, iar nouă să ne fie greu să ne împărţim?
  Evident, îmi doresc ca Semn SPRE carte să se numere printre câştigători şi vom aduna (căci s-au mai adunat câţiva oameni în jurul acestei idei)vot cu vot până în 15 mai. Dar de nu va fi să fie, vom merge oricum mai departe.
  Altfel aştept să primesc cafeaua şi să dau berea. :)

 4. Am mai spus, păcat că nu am 10 conturi şi 10 numere de telefon. Mă bucură că proiectul „Semn spre carte” ţi-a atras atenţia. Pare un semn bun. Eu îl susţin. Aşa cum pot!

 5. Cristi, mulțumim pentru implicare! Avem o veste tare bună. :D Ai la dispoziție 3 voturi pentru a vota proiectele preferate, câte unul pentru fiecare domeniu (Mediu, Educație, Dezvoltarea Comunitară). Încă o înfrângere, nu-i așa? :))

  Mult succes tuturor participanților!

  1. E foarte bună vestea! Doar ca provocarea este pentru mine, la nivel personal, să aleg doar unul. Iar la acest capitol m-am declarat înfrânt… În rest, chapeau pentru proiect! Şi mulţi ani de existenţă!

 6. jos pălăria şi ţie pentru implicarea ta şi pentru iniţiativele tale. şi tu faci parte din acei oameni care fac ceva, nu stau pe margine şi comentează. pentru asta de multe ori am spus : jos pălăria.

 7. Mai, da’ cum ai facut tu de te-ai oprit la doua proiecte de la Educatie. Nu puteai alege si tu Semn SPRE carte si inca doua de la mediu si dezvoltare persoanala? Vezi daca nu ai pus mana pa CARTE :) Ai fi votat 3 (trei) proiecte. Asa … votezi doar unul singur „Semn SPRE carte” si apoi iti reanalizezi lista :)

  p.s. Multam’ Cristi

  1. Cum poţi tu, ca tată, să întrebi un tată de ce a ales două proiecte pe educaţie? :)) Deşi, între noi fie vorba, nu a fost o decizie conştientă. Ceea ce spune oareşceva despre cum funcţionează coraconul ăla neştiut :)

 8. Buna seara, cu sinceritate va spun, daca nu as fi avut si eu un proiect inscris in competitie( Clubul Pui de leu) as fi votat cu toata inima Proiectul Ideo Ideis. Nu pentru ca este depus tot la noi in judet, insa mi se pare initiativa incredibila, o sansa pentru tineri de a se exprima liber, curat si fara bariere, as participa oricand la un astfel de proiect. Tuturor participantilor, mult succes !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)