Logică de bărbat când vine vorba despre parfumuri

Am fost la lansarea parfumului Dolce by Dolce & Gabbana. Invitaţia am primit-o din partea Laviniei Ivas, ceva şefă mare pe la Douglas :D, dar nu de aia m-am dus, ci pentru că tovarăşa cu pricina are imensa calitate de a-mi fi prietenă şi, când ne aducem aminte să mai bem şi noi un vin :)), fină. Aşa că, mă înţelegeţi, nu se făcea să nu onorez o invitaţie făcută cu drag. Deşi, e drept, la un astfel de eveniment sunt foarte departe de zona mea de confort. Ceea ce este un lucru bun din când în când, fireşte.

Despre parfum, nu prea am ce să vă raportez în afară de faptul că, fireşte, miroase foarte frumos. Dar dincolo de această jalnică apreciere, de un firesc atroce, altceva nu mai scoateţi de la mine, căutaţi şi voi pe google după păreri avizate, să am pardon!

Dar vă spun o fază de la evenimentul cu pricina (cred că a fost reuşit, nu ştiu să apreciez, a fost multă lume, multă presă, multe vedete, vă dau mai multe poze mai jos, judecaţi voi), apropo de ce ziceam în titlu. Eventual doar să vă spun că puteţi câştiga un city break la Amsterdam, ca să dau şi eu ceva util în toată relatarea asta :))

Stăteam de vorbă cu Lavinia şi cu Anca Iubu (şefă de marketing la Douglas). Şi le ziceam părerea mea despre afişul „oficial” al lansării parfumului Dolce, din perspectiva unui bărbat. Dar întâi să vă dau poza, ca să ştiţi despre ce vorbim.

1902943_702922133061907_824909434_n

Teoria mea era cam aşa: parfumul ăsta este unul pentru bărbaţi (deşi, evident, el a fost creat pentru fete), pentru că eu, ca bărbat, mai degrabă aş cumpăra un parfum pentru mine dacă mă îmbie o tipă simpatică (precum e cea din imaginea de mai sus), decât dacă mă îmbie un bărbat, care arată cam de 4 milioane şi 543 de ori mai bine decât aş putea arăta sau spera să arăt eu vreodată :))

No, ce ziceţi de logica asta? Vă băgaţi să mă contraţi sau ziceţi ca mine? :D

Până vă găsiţi argumente, vă las cu nişte poze de la eveniment.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Logică de bărbat când vine vorba despre parfumuri”

 1. Există două explicații pentru abordarea lor:
  1) Fetele se aranjează nu doar ca să atragă băieți, ci și ca să le impresioneze pe celelalte fete, rivalele lor. E lucru știut că nu există critic mai mare al felului în care arăți decât o altă fată. De multe ori, bărbații nici nu observă că ți-ai vopsit părul cu o nuanță mai deschisă, că ți-ai tras cărarea pe stânga și nu pe dreapta, ca să acoperi vârtejul din frunte, că ți-ai luat cercei noi etc. O altă fată va remarca întodeauna lucrurile astea, pe când un băiat, nu.
  Care e logica? Cred că e la fel ca la luptele pe care le vedem pe Animal Planet între doi masculi care se bat pe aceeași femelă: ăla mai fioros și cu mușchi mai mulți îl învinge be rival, acesta din urmă plecând cu coada între picioare. :-)) Cam așa e și între fete: se uită una la alta și cea mai puțin frumoasa zice „N-am șanse să mă pun cu asta,” apoi pleacă cu coada între picioare… până vede afișul de la Dior, unde o altă „leoaică” îi vinde un pont. :-D
  2) A doua expicație esta că așa ne învață ăia la școală: parfum pentru fete, poze cu dive; parfum pentru băieți, poze cu macho meni. :-)))
  Mie îmi place și varianta lui Chinezu și cred că ar merge la fel de bine. Dar de, dacă nu ne învață la școală…

   1. Interesant ar fi să ne imaginăm cum ar arăta un afiș care să meargă pe ideea ta.
    Eu propun un compromis: macho man mirosind-o pe divă; nasul la ea, privirea la potențialul cumpărător. Sau mai bine, s-o miroasă direct pe gospodină. Bypass the diva. Empower the gospodina.
    Mmmm? Ar merge? :-))))

    1. In ultima perioada am observat, ca mai toate casele mari, combina arome masculine la parfumuri femenine si invers. Este un trend in care moscul si portocala amara este combinata cu aspecte florale tipic feminine. Cum moscul este o aroma pentru a atrage o femeie, clar parfumul este facut sa capteze atentia altor femei. Barbatii sunt atrasi de ce vad, daca si miroase bine, este si mai bine.

 2. Pe mine m-ar atrage mai mult un parfum cu o don’soara sexy pe sticla decat un musculos…eu nu vreau sa reprezint forta masculina…vreau sa fiu gingas, ca o floare…sa molesesc femeia, nu sa o intimidez :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.