Cum alegem să vedem un film? Studiu de caz: THOR 2 – Întunericul

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Hai să luăm caz concret: THOR 2 – Întunericul. Pe care eu l-am văzut la IMAX Cinema City Cotroceni, . De ce am vrut neapărat să îl văd, discutăm mai jos, căci îmi asum rolul de studiu de caz, cum ar veni :D

Discuţia ar trebuie să pornească, desigur, de la tipul de filme care îţi plac, care te coafează. Căci una este să fii fan SF, alta este să fii terminat de emoţie când te uiţi la orice Almodovar, alta este alta, alta este cealaltă. Bine, drept să vă spun, eu nu prea înţeleg exclusivismul ăsta discriminator, căci poate să îţi placă şi aia şi cealaltă fără probleme, că doar de aia suntem oameni complecşi, cum ar veni.

Aşa că, mai degrabă, ar trebui să punem chestiunea – acum îmi dau seama – pe invers, cumva: ce tip de film NU îţi place să vezi. Aici e un pic mai simplu, cred. Pentru că, aşa cum am păţit în cazul THOR 2 – Întunericul, am văzut strâmbări de nas din partea unora „eu la astfel de filme nu o să mă duc niciodată„. Adică, gen, la de astea pe stilul Marvel, cu supereroi care se bat cu ăia răi şi salvează lumea.

Ei bine, mie îmi plac. Rău. Şi, de regulă, nu le ratez. Aş putea să o bag pe aia cu copilul din mine, dar nu aş intra în incursiuni de astea psi şi pso. E de ajuns să vă spun că mă relaxează să-l văd pe cel bun cum le sparge feng shuiul celor răi, toate astea întâmplându-se printre nişte prea-frumoase efecte speciale :)

Din punct de vedere cronologic, dorinţa de a vedea un film debutează cu momentul în care auzi nişte zvonuri că s-ar putea să apară. Şi atunci începi să cugeţi dacă te-ai duce sau nu. În cazul de faţă, după ce văzusem primul Thor (care nu m-a dat pe spate, mi se părea că se ia el filmul prea în serios), mi-am zis în sinea-mi că trebuie să mă duc să îl văd măcar de curiozitate, să văd dacă au schimbat ceva sau e tot aia. Plus, fireşte, faptul că mie îmi place genul acesta de filme, v-am spus mai sus.

Apoi vezi un trailer (îmi pare că faza asta cu trailerul este extrem de importantă pentru unii când iau decizia dacă să meargă la film sau nu), mai afli despre distribuţie, despre regizor şi începi să le pui cap la cap. În cazul THOR 2 – Întunericul, mie mi s-a ridicat sprânceana aia dreaptă (e de bine la mine) când am  auzit că regizorul este Alan Taylor, cel care a făcut serialul meu preferat din toate timpurile, şi anume Rome. Plus Gamesof Thrones, plus The Sopranos, plus multe altele. Toate seriale. Acum se lua în piept cu un lung metraj. Aşa că eram curios.

Apoi se întâmplă avanpremiera acilea la noi în bătătură, la care nu am reuşit să ajung, din păcate, pentru că am un program mai ciudat în perioada aceasta. Dar am întrebat în stânga şi în dreapta şi am aflat exact ce mă aşteptam să aflu: păreri împărţite. Dar tot e bine să întrebi, să cauţi pe net despre film, să te informezi, parcă mergi să îl vezi mai apoi cu altă pregătire, ca să zic aşa :)

După ce faci toate cele de mai sus, iei decizia să te duci să vezi filmul. Te-ai documentat cât de cât, cam ştii despre ce este vorba, ştii cam la ce ai vrea să te uiţi cu atenţie, ştii ce aşteptări ai, no bun. Şi apoi, după ce l-ai văzut, ori scrii pe blog (dacă ai :D) despre el, ori povesteşti prietenilor.

În ceea ce mă priveşte, „pariul” meu cu THOR 2 – Întunericul a fost să văd dacă regizorul Alan Taylor nu se face de telecomandă. Pe bune, asta îmi era. Şi nu s-a făcut. Chiar deloc. Pentru că filmul este bine închegat, bine condimentat cu scene de umor (faza cu Thor care îşi agaţă ciocanul în cuier mi s-a părut de mare angajament :D), se menţine tensiunea de la început până la sfârşit, iar efectele speciale, ce să mai vorbim despre ele, măcar pentru asta şi tot merită să te duci să vezi filmul. Sigur că aş fi vrut un scenariu mai luat la pilă, dar a fost bine şi aşa. Şi aş mai fi vrut un personaj negativ Malakit mai lovitor, ca să zic aşa, pentru că aşa arăta prea a intelectual :)) O bulină în plus pentru Loki – Tom Hiddlestone, care rămâne, din punctul meu de vedere, cel mai bine construit personaj.

Vă recomand să mergeţi să vedeţi THOR 2 – Întunericul. Dap. Şi dacă sunteţi fanii genului (adică mai ales!), dar şi dacă nu (mai ieşiţi şi voi din zona voastră de confort, bre…). Aşa ca info suplimentar, cinemametrul în consideră acceptabil, iar pe imdb are un surprinzător pentru mulţi 7,7.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Cum alegem să vedem un film? Studiu de caz: THOR 2 – Întunericul”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)