De ce îmi place să îmi plătesc impozitele online

Pentru că e cel mai uşor aşa. Pe bune, merită să vă aduc alte motive savante? Mai savante (dacă îmi permiteţi) decât cele de minimum bun simţ? Adică, de fapt, unul singur: e mult mai uşor aşa!

Plătesc tot ce ţine de administraţie locală (hai să îi zicem aşa, generic) de ani de zile. Adică deschid laptopul, bag pe acolo ce e de băgat şi în câteva minute am plătit. Fără să pierd vremea pe drumuri, fără să simt că mă enervez când dau cu ochiul de (unii) funcţionari, fără să mă ridic de la birou, între două înghiţituri de cafea. Tradus în termeni în care nu ar fi rău deloc să lucreze toată lumea, este cea mai profitabilă şi mai eficientă modalitate de a scăpa de o chestie pe care trebuie să o faci. Zic trebuie pentru că impozitul nu e ca berea, dacă vrei să o bei, o bei, dacă nu, nu. Ăla trebe plătit. Punct. Şi atunci de ce să nu o faci cât mai uşor cu putinţă?

Îmi spun unii că au avut şi probleme când au plătit online, cu plăţi care nu s-au înregistrat în sistem, spre exemplu. Tot ce se poate. Doar că eu nu spun că sistemul este miraculos, ci doar că e cel mai bun dintre toate. Atât. Căci, fireşte, erori au loc şi în sistemul ăla clasic în care pierzi vremea pe drumul spre şi dinspre ghişeul unde pierzi vremea şi nervii vorbind cu nuş cine care nu are chef să vorbească cu tine. Doar că în cazul plăţii online chestiunea e profitabilă şi eficientă pentru că trebuie să mergi fizic la locul faptei – ca să zic aşa – abia DACĂ şi DUPĂ ce ai sesizat eroarea. Adică rar spre foarte rar.

Încă ceva: fac parte din acea categorie de oameni care iubesc România, dar au o repulsie organică faţă de statul român. Dar, căci, fireşte, vorbim aici de un mare dar, asta nu înseamnă că atunci când statul ăsta al nostru, faţă de care am repulsie, face sau încearcă să facă ceva cât de cât util, care să ne ajute pe noi, cetăţenii cară marcăm banu, trebuie să dau cu încercarea statului de pâmânt, numai că să mă arăt eu cât sunt de Gigi Duru. Căci merg pe varianta constructivă a lui „dacă statul face un pas bine intenţionat către mine, atunci hai să fac şi eu unul către el„.

Aş putea să o bag pe aia cu o minimă datorie civică, pentru că războiul continuu cu instituţiile nu ştiu cât bine ne face (ca să fiu evaziv ca un porumbel ocolind clopotniţa). Deci o bag: avem o minimă datorie civică măcar să ne uităm cu atenţie când cineva din statul ăsta al nostru încearcă să facă ceva bine. Şi, dacă religia şi conştiinţa acută că încă mai vrem să trăim în România ne lasă, să şi mişcăm ceva în această privinţă. Căci statul român o să fie mereu pe acilea. Şi noi, unii, la fel. Deci, silogistic vorbind, nu ar fi rău să începem să mişcăm şi în direcţia asta.

Ocazie cu care vă invit să daţi un ochi pe ghiseul.ro şi, dacă vă place ce vedeţi acolo, să vă apucaţi şi voi să vă plătiţi online impozitile şi ce mai trebuie. Iar dacă sunteţi blogeri, chiar puteţi ieşi câştigaţi din afacerea asta, cum ar veni.

Gata, hai la treabă, ca să facem bani să ne plătim impozitele!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “De ce îmi place să îmi plătesc impozitele online”

  1. Asta e pentru bucuresteni(nativi sau adoptati). Si la Baia Mare e la fel si ar mai fi de notat in capitolul asta si plata utilitatilor inclusiv facturile electronice. Verificam emailul mai des decat cutia postala.

  2. Singurul defect al acestui serviciu e ca la deschiderea lui trebuie sa te prezinti personal la ghiseu sa depui cererea. Pt mine care stau in Cluj si trebuie sa platesc pentru Bucuresti e imposibil :(. E ciudat ca e un serviciu unde dau nu cer bani.

  3. Deci, domnu chinez, matale esti talpa tarii. Iti place sa platesti impozite.
    Mie nu, dar uneori n-am incotro, ca-s doar glezna fina. Poignetul plateste ca si nimic, decit maxim oarece taxe de protectie gitului care comanda capul, sau invers.
    Daca tot iti place sa le platesti e normal sa le platesti pe teava pe care-ti vine pitacii/paraii/parnosul. Adica sa-ti vina oarece para-ndarat.
    No! Sa-ti fie cel ghiseft.ro de bine!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.