Foto-reportaj de la testarea soluţiei de plată cu telefonul mobil SEQR

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Unul din filmele mele preferate este „As Good As It Gets”. L-aş vedea de 7808 ori şi încă de vreo două ori în plus! Şi pentru că e foarte bun ca film el, aşa, în sine, dar şi pentru că mi-a oferit „muniţie” cu care să trag atunci când chiar mă văd în faţa unor situaţii despre care pe vremuri, înainte de a vedea filmul, nu prea ştiam cum să le categorisiesc, în ce sertar să le bag. De atunci, însă, am textul gata pregătit. Căci, nu-i aşa, ce poate fi mai lejereanu să poţi zice, atunci când vezi ceva ce te coafează corespunzător, parafrazându-l pe Jack Nicholson, „şi dacă asta este as good as it gets?” :)

Aşa am păţit şi cu SEQR, o soluție de plată cu telefonul mobil produsă de Seamless și introdusă pe piața din România prin parteneriat exclusiv cu GarantiBank. V-am raportat cum a fost prima întâlnire cu SEQR, de la prima reacţie de neîncredere la aia finală de „vreaaaaauuu şi ioooooooo” şi cu, fireşte, lansarea „sentinţei” de mai sus. V-am dat şi motivele pentru care eu cred că SEQR este cea mai simplă modalitate de plată  (vi le dau încă o dată, mai pe scurt, colea mai jos, să fie). Mai jos vă raportez, într-un fel de foto-reportaj condimentat cu un pic de video, cum a fost când am testat SEQR. Cu focus pe zâmbetul meu mare cât China, şi din motive de simplitatea aplicaţie, dar şi din motive de bere, fireşte :D

Evident că, atunci când mi s-a spus despre cum e cu SEQR am reacţionat neîncrezător, după cum v-am spus.

IMG_3394

Apoi am dat-o pe „dă să văd care e treaba” şi am devenit curios.

IMG_3379

Am cerut nota cu mult înainte de a termina berea, căci eram foarte curios. Bine, nu înainte de a băga o dumă gen „să vezi de nu funcţionează ce mă râd” :D

IMG_3386

Vine colegu ospătar cu nota şi îi zic „stai aşa, că e tehnologie aici!„. Bine, el doar zâmbea, probabil că a mai văzut de ăştia novici ca mine :))

IMG_3413

Deschid aplicaţia SEQR, bag PIN-ul…

IMG_3379

Un simplu touch pe butinul de scan QR code…

IMG_3401

Şi payment completed. În vreo 2 secunde şi 45 de sutimi. Gata.

IMG_3410

Zâmbetul meu de om cu berea în faţă şi cu plata făcută spune totul :D

IMG_3392

Hai să vă dau şi filmuleţul făcut cu acestă ocazie, ca să vedeţi şi mişcător cât a fost de mişcătoare experienţa :))

Reiau info despre SEQR, o soluție de plată cu telefonul mobil produsă de Seamless și introdusă pe piața din România prin parteneriat exclusiv cu GarantiBank.

Cum funcționează

Aplicația conectează contul curent al clientului GarantiBank la casa de marcat sau la platforma online de plată ale comercianților sau cu sistemul lor online prin intermediul unui cod QR. Astfel, clienţii pot plăti cu smartphone-urile în magazine sau în mediul online doar scanând un cod QR. Aplicația poate fi folosită deocamdată pe iPhone sau Android.

Pași de urmat:

1. Downloadează gratuit aplicația SEQR (de pe App Store sau Google Play) și înregistrează-te, setând și un cod PIN
2. Deschide-ți gratuit cont la GarantiBank
3. Conectează aplicația SEQR la contul/conturile Garanti Bank. Se pot conecta maxim două conturi, prin intermediul serviciului de internet banking Garanti Online, la unul din cele peste 260 de bancomate inteligente Garanti Bank sau la oricare din cele 78 de sucursale din întreaga țară

Cum se folosește aplicația la cumpărături 

În magazine

1. Scanează codul QR afișat la casa de marcat sau pe site-ul de cumpărături online
2. Aprobă tranzacția introducând codul PIN
3. Gata plata! Toate chitanțele și istoricul plăților sunt salvate digital pe telefonul mobil

Avantaje clienți

– Gratuit, înregistrare simplă, ușor de folosit
– Acces în timp real la soldul cont(urilor) Garanti Bank și chitanțe digitale salvate în aplicația SEQR
– Acces la reduceri și oferte promoționale de la comercianți direct pe telefonul mobil
– O modalitate sigură de plată, deoarece nicio informație confidențială nu este salvată în telefon sau transmisă comerciantului. Toată comunicarea este criptată prin platforma de tranzacționare Seamless

Avantaje comercianți

– Nu presupune nicio investiție financiară, deoarece nu necesită instalarea de hardware
– Costurile de tranzacționare sunt reduse comparativ cu alte metode de plată

Dacă îți pierzi telefonul – elemente de siguranță

Aplicația SEQR se poate bloca de la agențiile GarantiBank, prin internet banking și de la ATM-urile GarantiBank. În plus, clientul poate suna la call center-urile GarantiBank sau SEQR să dezactiveze produsul.

Chiar dacă telefonul este furat, aplicația nu poate fi folosită fără să se cunoască PIN-ul.

Incentives:

– SEQR este mai ieftin, mai sigur și mai rapid decât orice altă soluție de plată disponibilă. Clienții au nevoie doar de un cont curent deschis la GarantiBank și de un smartphone.
– Cost zero de implementare pentru comercianți. Tot ce trebuie aceștia să facă este să pună un sticker cu codul QR la casa de marcat.
 SEQR mărește profitabilitatea comerciantului cu fiecare tranzacție

În prezent, se poate plăti cu SEQR în București, la Subway Upground, în rețelele de magazine Bata și For Family, precum și în locațiile HoReCa Bierhaus 67 și Ave Hotel. Soluția este în curs de implementare la nivel național  în rețelele magazinelor Nike, Collective, Folli Follie, Converse, .kix, Calvin Klein Jeans, Star Place și Arsis,  precum și la ceainaria Tabiet și cafeneaua Antipa. SEQR va fi  disponibilă şi în alte locaţii şi oraşe în parteneriat cu comercianți din diverse domenii. Lista actualizată de locaţii şi magazine pe www.seqr.com.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Foto-reportaj de la testarea soluţiei de plată cu telefonul mobil SEQR”

  1. Eram convins de asta, n-am insinuat nimic. Am scris „nefiltrată” şi doar am omis „non alcool”. Dar mie, când voi trage dubla asta, sper să-mi dea cu alcool, şi să nu mă întrebe nimeni dacă sunt în programul de muncă. Spor la muncă şi o zi bună.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)