Vă invit să găsim argumente pentru ecoturism in România

Eu mi-am pus deja în calendar evenimentele de mai jos. O să încerc să ajung la cât mai multe. Pentru că – pardon my French – faza asta cu ecoturismul la noi a ajuns aşa o abureală, în sensul că oricine şi-a plantat un copac sfrijit în colţul curţii din spatele combinatului dezafectat îşi pune pe poartă ceva semn cu ecoturism şi zice că ăla e. Am umblat mult prin ţară şi am văzut de astea peste tot. Dacă ăla este ecoturism, atunci eu sunt japonezu, nu chinezu.

Dar, pe de altă parte, nici nu putem să ne dăm seama cu adevărat ce înseamnă ecoturism, nu avem repede, nu avem termeni de comparaţie, până nu înţelegem mai bine chestiunea. Şi de la cine să o înţelegem mai bine dacă nu de la cei despre care fac vorbire mai jos.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Asociația de Ecoturism din România vă invită la conferința „Bune practici de ecoturism în România: Cu bicicleta prin Carpați – destinații de cicloturism și mountainbike

Conferinta face parte din seria „Recomandat de Ivan Patzaichin: ARGUMENTE PENTRU ECOTURISM IN ROMÂNIA„. Este prima dintr-o serie de șase întâlniri ce își propun să prezinte sub formă de studii de caz, tipurile de activități de ecoturism ce se pot desfășura în România, explicate de către cei care le practică și le oferă publicului. Programul de conferințe practice „Recomandat de Ivan Patzaichin: ARGUMENTE PENTRU ECOTURISM ÎN ROMÂNIA” urmărește creșterea interesului pentru ecoturism, ca oportunitate de diferențiere a României pe piața turismului european și mondial. Programul se adresează oricui dorește să-și planifice o vacanță, dar și specialiștilor care activează în turism, studenților în geografie și economia turismului, cercetătorilor în domeniu, media de specialitate, publicului larg interesat.

Data si locul conferintei: marți, 15 octombrie 2013, ora 19:00 la Biblioteca Națională a României, sala Simion Mehedinți (Bd. Unirii 22).

Programul următoarelor conferințe este:
22 octombrie: “Ecoturism la șezătoare cu dinozauri: Țara Hațegului – Retezat”
29 octombrie: “Mișcare pe apă: inițiativa Rowmania, cu canotca în Deltă sau cu pluta pe Olt”
5 noiembrie: “Ecoturism baroc: brunch-uri în Târnava Mare și Hârtibaciu”
12 noiembrie: “Călare în Carpați: ecoturism ecvestru”
19 noiembrie: “CarpathianMan, de la anduranță la ecoturism”

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Vă invit să găsim argumente pentru ecoturism in România”

  1. Din nefericire, până la ecoturism ar trebui să avem o infrastructură decentă. Autostrăzi, șosele, aeroporturi. Ca lumea măcar să poată ajunge decent în zonele amintite. Dar da, potențial pentru lucruri de gen există. Numai că…

  2. „ecoturismul la noi a ajuns aşa o abureală, în sensul că oricine şi-a plantat un copac sfrijit în colţul curţii din spatele combinatului dezafectat îşi pune pe poartă ceva semn cu ecoturism”

    :)) Asta a fost tare.

  3. Moda asta cu „eco” imi aduce aminte de cristalele Swarovski. La vremea respectiva au existat negocieri serioase pentru lansarea pe piata a unui sortiment de covrigi de Buzau cu cristale Swarovski.

    Din pacate pentru producatorii de covrigi de Buzau din toata tara, o stea noua a rasarit pe firmamentul gastronomic romanesc. Cirnatii de Plescoi. Swarovski a renuntat la colaborarea cu covrigarii si a marsat pe proaspata vedeta. Care l-a refuzat. Cristalele erau prea ieftine pentru gusturile, si buzunarul, promotoarei cirnatilor si a gentilor Louis Vuitton.

    Totusi, asta imi da ideea pentru tema propusa. De ce turism eco? Pentru ca cel conventional e prea scump pentru buzunarul romanului. E ca cu toaleta eco din fundul curtii, la tara. E foarte chic cind n-ai canalizare.

  4. Am găsit pe net definiția ecoturismului, în 4 puncte:
    1. conservarea şi protecţia naturii;
    2. folosirea resurselor umane locale;
    3. caracter educaţional, respect pentru natură prin conştientizarea turiştilor şi a comunităţilor locale;
    4. impact negativ minim asupra mediului natural, cultural şi social.
    Cred că punctul 3 merită o STRATEGIE NAȚIONALĂ. Fără educarea creierelor, celelalte subpuncte vor fi zădărnicite de babuinii cu chip de om. Știu, jignesc babuinii!…

  5. Exista o strategie nationala de ecoturism inca din 2005 – autoarea a fost profesoara a omului cu dinozaurii (care e hiper-eco, daca ma intrebati pe mine). Dar una s-a pierdut si una s-a stricat…

  6. Primul paragraf m-a dat gata. A trebuit să aştept să-mi treacă râsu ca să pot scrie. Am fost şi eu cazat în asemena pretinse eco-condiţii :-) , adică o casă veche, dar nici macar traditionala, şi care a fost extinsă roată prin curte, pe măsură ce s-a extins reţeaua de clienţi. Că avem potenţial e una, dar trebuie pregătire, autorizare reală, pentru a oferi servicii de calitate.

  7. Mai intai cred ca ar trebui sa ne dumirim ce e ecoturismul asta si ce vrea el de la noi. Apoi sa vedem cum il putem adapta la realitatile noastre (cate bordeie, atatea obiceie), cum ar fi lipsa infrastructurii mai sus mentionate. Si, la sfarsit, sa facem profitabila toata afacerea asta. Partea cu strategia nationala suna bine in teorie; pana una-alta, zic ca avem nevoie de mai multe cazuri concrete, cum ar fi la Viscri, de exemplu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.