Scrisoare deschisă în atenţia tovarăşei Aylin

Tovarăşa Aylin,

Am decis să îţi scriu această scrisoare deschisă pentru că aşa nu se mai poate, tovarăşa, chiar nu se mai poate! Adică, mă înţelegi, nu aşa o să reuşim noi să construim socialismul blogosferic, nu cu astfel de atitudini ale sorţii!

Să mă explic. Ştii – şi o ştie tot poporul destoinic şi muncitor 2.0! – că am anunţat public şi oficial cele 3 motive pentru care am decis să îţi cumpăr albumul. Şi nu retrag nici un milimetru din ce am spus atunci. Mai ştie toată lumea despre videoclipul pe care l-ai lansat exclusiv prin blogosferă prin intermediul Blogal Initiative, ispravă la care am prestat cu mare drag.

Ce nu ştie lumea (mă rog, cei din jurul meu, cei apropiaţi ştiu) şi mă pregătesc să recunosc în gura mare este următorul lucru: nuş cum dracu s-a făcut, dar nu am apucat să te văd niciodată live! Ceea este, mă înţelegi, un adevărat afront la adresa naturelului meu şimţitor şi acut muzical…

Când am primit mailul extrem de simpaticei Iulia de la byron Management – pardon, scuzaţi, obişnuinţa, tocmai am aflat că nu mai există byron Management, căci s-a transformat în Overground Music, să trăiască! – în care am aflat că excelenta idee Verona Acoustic Season (adică o serie de concerte la Gradina Verona, fireşte) debutează cu concertul matale, mi-am spus în barbă triumfător “tovarăşa Aylin, de data asta sunt prezent să prestez energic în public“. Numai că apoi am văzut că, din pricini ce ţin de agenda mea de om al muncii 2.0, nu sunt în Bucureşti pe 6 iunie.

Drept pentru care, am decis să iau problema de ghidon, cum ar veni, şi să mă opun categoric acestor forţe ale sorţii potrivnice, care îmi pun beţe în spiţele bicicletei numite dorinţa de a te vedea live. Căci de fiecare dată când aveai un concert în zonă, eu ori eram plecat, ori avea exact de la aceeaşi oră ceva eveniment.

Aşa că, în lumina exemplară a celor prezentate mai sus, solicit pe această cale să iei masiv în consideraţiune organizarea unui concert exclusiv pentru bloggeri. La care, fireşte, eu să am partea mea profundă de participare în organizare. Şi la care, indubitabil, să reuşesc şi eu să ajung!

Te-aş ruga să confirmi public, tovarăşă Aylin, că această idee a unui concert exclusiv pentru bloggeri nu numai că nu îţi este străină, dar chiar îţi place în mod corespunzător.

Rog pe această cale şi bloggerii să confirme că sunt interesaţi să participe la o astfel de ispravă, ca să nu cumva să dăm impresia, mă înţelegeţi, că o să facă Aylin un concert pentru noi şi o să fiu doar eu în sală. Sau ceva de genul.

Cu respect şi adâncă consideraţie muzicală,
Chinezu, preşedintele Republicii Culturale Chineze

Pentru conformitate, info oficial cu concertul de pe 6 iunie de la Grădina Verona:

Joi, 6 iunie, de la ora 19:00, debuteaza la Gradina Verona din Bucuresti seria de concerte Verona Acoustic Season. Pe parcursul verii, din doua in doua saptamani, cei mai importanti artisti romani de rock, indie si jazz vor veni in splendida gradina din spatele librariei Carturesti Verona pentru niste concerte deosebite, lejere si cu dichis!

Cea care va inaugura concertele de la Gradina Verona va fi Aylin Cadir alaturi de colegii ei din formatia The Lucky Charms. Aylin si-a lansat recent primul album solo, „Cloud”, un album de jazz modern cu piese compuse special pentru ea de catre Bazooka si Christie de la Moonlight Breakfast, Alex Burcea de la Mandinga, Elena Morosanu si Ciprenko. Daca ati auzit pana acum single-urile „Cloud” sau „Chemistry” stiti deja ca muzica Aylin & The Lucky Charms se incadreza perfect in atmosfera unei gradini umbroase intr-o seara de vara :) Daca nu, puteti sa le ascultati acum si sa va convingeti.

In deschidere va canta Simona Radu & Co. Pe Simona Radu o stiti precis din colaborarile cu Vama Veche si Firma, ea fiind si vocea formatiei Trupa alaturi de care a lansat EP-ul „Urc si cobor”. Acum, ea a revenit cu un nou proiect ce-i poarta numele, fiind insotita live de muzicienii Sebastian Blaj (chitara) si Gabriel Balasa (percutie).

Verona Acoustic Season va continua pe parcursul lunilor iunie, iulie si august cu noi concerte acustice in Gradina Verona. O serie de evenimente provoked by Grolsch, organizate de catre Overground Music si Carturesti cu sprijinul Europa FM.

4 comentarii la “Scrisoare deschisă în atenţia tovarăşei Aylin

 1. georgiana ene Reply

  eu am vazut-o pe scena de teatru. nu stiu cum canta. dar banuiesc ca bine, din moment ce i-ai cumparat albumul.
  acum m-ai facut curioasa si o s-o ascult :)

  • Cristian China Birta Reply

   Ia asculta matale cele doua piese de mai sus. Si apoi spune-mi ca nu fac bine ca tot spun lumii ca e pacat ca o asemenea voce, care a luat decizia sa cante un asemenea stil sa nu fie sustinuta :)

 2. Radu Oncescu Reply

  Eu am ascultat decat Chemistry (pe vremea cand era campania aceea de la B.I. – la care nu am participat pe motuv ca la 12 eram la facultate :)) ).
  Da’ tipa suna ok – canta cam ca Mika (vezi Good Gone Girl)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.