De ce să ieşi cu bloggerii la bere. Decalog 2.0

Mă ştiţi, vorbesc de bere şi când trebui şi, uneori, şi când nu trebuie. Mă rog, dacă ar fi după mine, despre bere ar trebui să se vorbească tot timpul la cât de minunată este licoarea asta :)) De multe ori recomand celor din agenţii şi din companii să iasă la bere cu bloggeri. Argumentul meu – ăla oficial, frumos, de spus la şefi :D – este că „aşa cunoşti omul blogger şi analizezi dacă poţi să ai o chimie cu el„. Căci, fireşte, dacă nu există acea chimie 2.o între blogger şi agenţie/companie, undeva departe o pană a căzut dintr-o aripă de înger…

Şi ca să nu mai lungim lucrurile, am decis să profit de isprava pe care am pus-o la cale cu musiu Manafu, powered by Stejar Strong, în cadrul proiectului barbaticugust.ro. Adică întâlnirea pe care am executat-o la bere alături de vreo 20 de tovarăşi din blogosferă. Unde – indubitabil… – ne-am hlizit, am bârfit (bine, măh corecţilor, numai eu am bârfit, voi doar aţi ascultat :D), am ciocnit corespunzător vreo 2 sticle de Stejar Strong şi, ca să vin la ideea de bază, ne-am cunoscut mai bine. Mai ales că eu, care îi cunosc pe toţi, aşa cum mă tot „acuză” unii :D, nu cunoşteam cam jumătate din cei prezenţi, adică a fost rost de amiciţială acerbă…

Despre cum a fost la întâlnirea Stejar Strong mai bine citiţi la cei participanţi, adică la LaviniaRăzvanCiprian, IonuţHaotik, Spanac, Nea Mielu. Dacă o să mai scrie şi ceilalţi care au fost, actualizez lista, dacă nu o să beau o Stejar Strong în amintirea clipelor plăcute petrecute împreună :))

No bun, ideea este aşa: să facem un Decalog 2.o. Zic „să facem” pentru că vreau să îl facem împreună, true social media style :D Adică eu, cu de la mine putere şi mânat de cele mai bune intenţii, bag prima recomandare în acest decalog. După care voi puneţi în comentarii ale recomandări, le dezbatem pe fiecare în parte şi cele care sunt pe coraconul vostru şi al meu (vedem noi cum decidem asta, stăpâniţi-vă nerăbdarea!) o să fie trecute în decalog.

Adică să facem un decalog al bloggerilor care ar vrea să iasă la o bere cu oamenii din agenţii şi din companii şi pe care decalog să îl folosim ca o modalitate de le arătă că şi bloggerii sunt oameni :D Eu mă angajez să promovez acest decalog la modul corespunzător în rândul publicului nostru ţintă, ca să zic aşa :))

Decalog 2.0
– din partea bloggerilor pentru stimabilii din agenţii şi din companii –

1. Întâlnirea la bere te ajută să cunoşti omul din spatele blogului şi să simţi dacă este posibilă o chimie 2.0 între voi.

2. ……………………………………………..

3. ……………………………………………..

4. ……………………………………………..

5. ……………………………………………..

6. ……………………………………………..

7. ……………………………………………..

8. ……………………………………………..

9. ……………………………………………..

10. …………………………………………….

STEJAR_Bere-ptr-Tovarasi_Final

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “De ce să ieşi cu bloggerii la bere. Decalog 2.0”

 1. Berea ar trebui sa se bea de gust. Nu pentru fotbal. Cel putin zicea o reclama. Da, se poate interactiona intre oameni la o bere. Intre un nene de la o agenti si un blogger. Insa sa se bea cu masura. Ca dacă e vreun blogger d-asta ca mine setos de-a baut patru beri apoi i se pun niste intebari simple de altfel, poate bloggerul nu va raspunde coerent. Ci printre sughituri

 2. Pingback: Utilitatea practica a unui "targ al blogosferei"

 3. apoi, sincer, tu vorbind despre bere e un adevărat spectacol pe care eu nu l-aş rata.
  de ce să ieşi la o bere cu un blogger? pentru că dincolo de cuvinte sunt oameni şi de cele mai multe ori (mie mi s-a confirmat) oamenii din spatele blogurilor sunt cu mult mai buni decât îi poţi percepe după cuvântul scris. ori, poate pentru că acolo, la o bere, se pot naşte idei valoroase şi proiecte deosebite.

 4. Intâlnirea la bere te ajuta sa:
  – te destinzi si sa afli ca sunt multi altii care gandesc exact la fel ca tine. Sau nu :)
  – cunosti omul din spatele blogului, exact asa cum este el.
  – vorbesti deschis lucruri pe care nu ai fi dispus sa le scrii.
  – sa razi cu cine trebuie atunci cand trebuie.

 5. Pingback: 17 ani frumoşi

 6. Ce o tot dam dupa corcodus. Intalnirea la bere te ajuta sa vezi care dintre bloggeri isi misca funduletul 2.0 din scaun pana la un eveniment. Cu alte cuvinte … daca are vointa, curajul sau si puterea de a nu se ascunde in spatele unei tastaturi.

  De asemenea, din punctul meu de vedere … asa vezi cine apreciaza un gest si cine asteapta de fapt sa pice ceva in cont ca sa te bage in seama.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.