Paul Gilbert, un concert excelent

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Ştiu că deja aţi aflat că Steve Vai se întoarce la Bucureşti, dar am zis ca de data asta să discutăm de un alt chitarist. Oricum, dacă vă bate gândul să mergeţi la Vai vă sfătuiesc să lăsaţi acasă sacul de aşteptări. Asta mai ales dacă aveţi aşteptări ce ţin de sufletul interpretării şi al spectacolului. Dacă tot ceea ce vedeţi este tehnică pură, e cazul să vă rezervaţi bilet încă de pe acum.

Şi-acum, Paul.

Paul Gilbert este chitaristul trupei Mr. Big. Ei bine, omul a depăşit nivelul formaţiei respective, una lâncedă din punctul meu de vedere, şi a trecut în partea de virtuozitate pe care nu o asculţi aşa de uşor. Fusion-ul său are o formă aparte, atât de prezentare cât şi de interpretare, iar când ieşi de-acolo ai senzaţia că ai asistat la o lecţie de muzică, deşi totul a fost suficient de obositor.

Paul navighează prin stilurile muzicale cu aceeaşi uşurinţă cu care am bea noi o bere. Din jazz sau blues trece subit în progresiv, aruncă sala în aer cu riff-urile sale, după care revine la fel de brusc la tema iniţială, făcând să pară că totul este exact aşa cum trebuie să fie în plină fractură a sunetului. În plus, bucuria mea, blues-ul a sunat de zile mari în mâna. Numai că Paul nu s-a oprit aici, oferindu-ne şi câteva cover-uri, exemplar interpretate. Am ascultat Rainbow, Deep Purple sau Gary Moore, “Still got the blues” răsunându-mi şi acum în cap. Peste toate acestea au fost prezente şi Led Zeppelin sau WASP, intrând în alcătuirea unor piese pe care la prima vedere nu ştiai de unde să le iei.

Una peste alta, un concert de la care am plecat fericit şi extrem de mulţumit, spre deosebire de cele ale lui Jan Akkerman, Tony MacAlpine sau Steve Vai. Şi s-a întâmplat asta pentru că Paul arată vizibil că este îndrăgostit de ceea ce face şi oferă muzicii în primul rând suflet, înainte de orice altceva.

Iar dacă nu l-aţi văzut, data viitoare nu rataţi asta.

Să ne auzim cu bine de la următoarea cântare!

PS – Pentru cuvinte mai multe, completez cu ceea ce am scris pentru Rockstage.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Paul Gilbert, un concert excelent”

  1. Pingback: Paul Gilbert la chinezi | BogDan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)