De ce credeți că este important ca artiștii stabiliți peste hotare că încerce să aducă creația lor și în România?

Deşi am imediat 20 de ani de Bucureşti, eu când aud de Baia Mare, locul copilăriei mele şi oraşul care îmi este teribil de drag, mă activez instant. Aşa că atunci când am văzut pe Forever Folk faptul că Şerban Moescu (de care nu am auzisem până acum, recunosc…) este din Baia Mare, am intrat repede să văd despre ce este vorba. Ideea este că puteţi câştiga pe Forever Folk un album semnat de acest autor dacă răspundeţi la întrebarea de mai jos.

De ce credeți că este important ca artiștii stabiliți peste hotare că încerce să aducă creația lor și în România?

Discuţia este una care, cred eu, se poate duce pe mai multe planuri. Adică, eu aş întreba mai degrabă de ce credeţi că artiştii români simt nevoia să aducă creaţia lor în România? Întreb pentru că ştiu mulţi prieteni plecaţi dincolo de ani buni şi care simt un dor de ţara permanent. Deşi ştiu că România e aşa şi pe dincolo şi că acolo, unde sunt ei, este mai bine din multe puncte de vedere, dar tot sunt loviţi la greu de dorul de această ţară care are ceva al ei…

Un alt unghi din care se poate aborda chestiunea este dacă faptul că artiştii români de dincolo ajută piaţa de la noi prin faptul că aduc creaţiile lor aici? Şi daca da în ce sens?

Interesantă discuţie, chiar interesantă. De urmărit.

Șerban Moescu – Cântec

Asculta mai multe audio folk

 

Un comentariu la “De ce credeți că este important ca artiștii stabiliți peste hotare că încerce să aducă creația lor și în România?

  1. IanculescuHimself Răspunde

    Mie nu mi se pare atat de util pentru un artist sa se chinuie sa-si vanda treaba si la noi. Pentru ca:

    Afara exista o anumita cultura muzicala. Cultura care in tara de cele mai multe ori lipseste.
    Afara se plateste muzica, in timp ce in tara, de cele mai multe ori se downloadeaza/pirateaza.

    Sigurul motiv pentru care ar trebui sa o faca este mandria. Alt cuvant mai potrivit n-am gasit. Mandria faptului ca a reusit sa razvata si in tara lui. Dar altele chiar nu vad :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: