Ce să scriu pe blog? O întrebare care îmi suceşte rău feng shuiul 2.0

Later edit: Un gest splendid făcut de Martin Harris, teribil de carismaticul ambasador al UK la Bucureşti, care s-a implicat în campania „Donează cuvinte”. Respect!

—————————-

Văd că din când în când, deşi – din fericire! – nu atât des ca pe vremuri (cel puţin ce văd eu în blogurile pe care am ales să le citesc), faptul că unii bloggerii o mai bagă pe aia cu „nu ştiu ce să scriu pe blog„. Drept pentru care, dacă aţi fost atenţi, am mai scris acilea despre câteva isprăvi, care, consider eu, pot afi abordate de orice blogger fără nici o problemă, căci sunt chestiuni de coracon, ca să le zic aşa. Şi promit să fac astfel de recomandări şi de acum înainte. Când pot şi când am la ce.

Astăzi vă recomand trei isprăvi care mie îmi plac foarte mult. Şi de care cred că vă puteţi lipi, la alegere sau chiar de toate, într-un mare fel. Desigur, unii aţi putea avea numite reţineri, pe care chiar aş dori să mi le împărtăşiţi, căci chiar vreau să înţeleg de ce unii nu scrieţi la voi pe blog despre astfel de iniţiative, ce vă opreşte?

Campania Donează Cuvinte a Asociaţiei Little People. Îmi sunt foarte dragi oamenii aceştia, i-am cunoscut pe câţiva dintre ei şi apreciez teribil ce fac. De aceea vă rog să răspândiţi, aşa cum puteţi, ştirea despre această campanie. Durează până pe 15 februarie, aşa că nu mai este multă vreme. Eu chiar mi-am schimbat headerul de la profilul meu de facebook special pentru această campanie. E o idee, poate vă tentează şi pe voi :)

Campania „Siguranta face noua lege a strazii! lansată de Michelin România. Vă amintiţi, poate, că cei de la Michelin au fost partenerii noştri în campania pentru constituirea Comitetului Naţional pentru Siguranţa Rutieră (apropo, lucrăm acum la „instituţionalizarea” iniţiativei, sper să ne iasă :D).

Campania vALLuntar, ediţia a doua, lansată de Editura ALL. Am avut bucuria ca prietenii noştri de la editură să ne onoreze cu invitaţia de a le fi parteneri pe social media, lucru de care suntem foarte mândri :) Deja sunt peste 130 de bloggeri înscrişi, iar asta este – cum să vă spun eu să nu par prea entuziast… – SPLENDID! D:

Acestea sunt doar trei dintre campaniile lansate recent şi care mie îmi plac mult. Drept pentru care le susţin. Şi vă invit şi pe voi să o faceţi :)

11 comentarii la “Ce să scriu pe blog? O întrebare care îmi suceşte rău feng shuiul 2.0

 1. IanculescuHimself Răspunde

  putin peste 160 de bloggeri sunt inscrisi la vALLuntar. Cu atat mai bine :)

  Nici eu nu am inteles de ce un blogger ar cere cititorului sa ii dea idei. Undeva se pierde definitia de blogger…

 2. Max Răspunde

  Este evident că subiecte există. Cine vrea să scrie, are despre ce.

 3. gabi Răspunde

  Mi-e ciuda ca nu pot participa la vALLuntar. N-am un an de cand detin blogul. Am sa dau zvon in 2.0 despre una, doua sau toate 3.

 4. javra Răspunde

  Condiţia pusă de All, minim un în blogosferă mi se pare absurdă.
  Am mai spus-o. Probabil, sunt oameni care au fost chiar recenzori de meserie sau editori, buni cunoscători ai activităţii editoriale în general, implicaţi în fenomen şi iubitori de carte, care nu au blog sau îl au de mai puţin de un an. Regulamentul e prost.

  • Cristian China Birta Răspunde

   E regulamentul lor, sunt conditiile lor, eu ii apreciez teribil pentru ca fac ce fac. Si ii sustin 100%.

 5. frmshk Răspunde

  Păi, cred că o bagă la înaintarea pe aia cu – nu am idei despre care să scriu – decât să recunoască că… n-am chef să scriu! Că, dacă ai chef, poți.

  Da, campanii faine. Și eu am în minte una nouă. Să vedem, e doar idee deocamdată. La vALLuntar particip a doua oară, deci da, am chef… :))

 6. Iulian Răspunde

  Nu prea te poti numi blogger daca ajungi in pana de idei. Subiecte sunt cu miile, abordarile le faci dupa bunul plac.

 7. Mihaela Alexandrescu Răspunde

  Inainte sa apara campaniile ALL, tot ce stiam despre editura asta erau manualele din liceu. Acum situatia sta altfel: am citit foarte multe carti aparute la ei si nu ma opresc aici. Stiu sa se faca vazuti/auziti si sa incurajeze lectura si responsabilitatea sociala in acelasi timp. Imi place de ei si ma implic si eu cat pot in actiunile lor.

 8. andres Răspunde

  Apropos de „ce sa scriu pe blog”, a fost un episod in SATC in care Carrie avea o lipsa acuta de inspiratie. Scrisese un articol intitulat „I’m a shoe”, plangandu-se mai apoi prietenelor ca „iata in ce hal am ajuns….” De aici si ideea ca inspiratia poate veni din orice, de la pasiunile pe care le avem si pana la ceea ce facem. Intelegeti ideea.

  BTW, m-am inscris si eu la vALLuntar. E superba campania!

  *SATC=Sex and the city

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: