17 comentarii la “Ia să văd ce înţelegeţi voi din studiul ăsta despre bloguri

 1. Semanticus Răspunde

  Nu am inteles nimic. Cum au fost alese cele 800 siteuri ? Au o baza de comparatie cu anul anterior ?

 2. Loredana Răspunde

  nimic.

 3. Razvan Răspunde

  Uau, sunt 7 procente care au peste 5000 de backlinkuri. That`s some shit :)

 4. dcosmin Răspunde

  @semanticus rezultatele sunt pe baza acelor site-uri care si-au facut auditul la noi in site.

  In articolul de pe blogul nostru sunt explicatii detaliate.

  • Semanticus Răspunde

   @dcosmin,
   multumesc pentru raspuns, o alta intrebare.
   Crezi ca 800 de siteuri, care au ales ”voluntar” sa isi faca auditul la voi, pot oferi ”o privire de ansamblu asupra modului in care sunt optimizate site-urile din Romania” ?

   • dcosmin Răspunde

    NU AM sustinut acest lucru, aici discutam doar despre ce stim.

 5. Emilian Nedelcu Răspunde

  Mi-am inscris si eu acum site-ul pentru un audit flash, sunt curios ce rezultate se vor obtine.

 6. Emilian Nedelcu Răspunde

  Am obtinut un scor de 73%, iar raportul este destul de detaliat. Stiu ca sugestiile facute sunt automate, dar le gasesc utile.

 7. dcosmin Răspunde

  @Semanticus,

  Raspunsul este DA, noi avem in baza de date toate siturile care si-au facut acest audit cu date de contact, data solicitarii, note obtinute etc ;) , iar infograficul este concluzia / statista asupra acestora.

  Cei interesati de subiect stiu ca noi avem campanii de promovare asupra acestui serviciu , astfel am ajuns la acest numar, care in momentul de fata este ceva mai mare :)

  • Semanticus Răspunde

   Deci tu spui ca un esantion (nu stiu cum ati determinat asta)de 800 de pagini ne poate spune ceva despre TOATE paginile din Romania ?
   Nu vreau sa te bat la cap sau sa fac pe desteptul, vreau doar sa inteleg daca putem generaliza concluziile studiului la nivel national fara sa avem reprezentativitate in ”esantionul„ de 800 siteuri.

 8. dcosmin Răspunde

  @Semanticus,

  Peste 800 de site-uri si-au facut acest audit la noi in site, dintre care peste 95% dintre acestea sunt site-uri din Romania. Noi am facut raportul DOAR PENTRU ACESTEA, nu am spus nicaieri altceva.

  • Emilian Nedelcu Răspunde

   Totuși, scrie chiar în infografic, „pentru a oferi o privire de ansamblu referitoare la nivelul la care sunt optimizate site-urile din România”.

   Adică, scrie negru pe alb că generalizați, atunci când spuneți „site-urile din România” și nu „unele site-uri din România”.

   Iar întrebarea lui Semanticus mi se pare valabilă: se poate extinde acest studiu la nivel național sau nu? Dacă răspunsul este negativ apare atunci o altă întrebare: pe cine interesează o statistică despre 800 de site-uri din studiul SilkWeb?

   • dcosmin Răspunde

    @Emilian Nedelcu

    De rezultalele afisate in infograficul nostru sunt interesati toti cei din industria asta. Suntem prima firma care face public un astfe de studiu pe un numar zic eu mare de site-uri.

    Sunt multi interesati de raportul propriului site in functie de top 5 concurenti, iar exemplele pot continua.

  • Semanticus Răspunde

   Voi ati scris in partea de sus a infograficului :”Silkweb a analizat auditurile SEO a peste 800 de site-uri pentru a oferi o privire de ansamblu referitoare la nivelul la care sunt optimizate site-urile din Romania”.
   Daca folosesti intr- fraza 2 concepte cum ar fi ”o privire de ansamblu” si ”Romania” se cheama ca vrei sa fie reprezentativ la nivel national, ori nu este.
   Daca folosesti intr-o fraza alte 2 concepte ”o analiza relevanta” si ”grupul studiat” se cheama ca ne intelegem cu totii din punct de vedere metodologic, etc. etc. In rest, tinem aproape, urmarim cu atentie, comentam la domnu Chinezu (mez omaj maestre).

 9. Cristian China Birta Răspunde

  Eu nu sunt atat de bun pe sociologie precum tovarasul Semanticus, dar as risca o precizare: cred ca studiul este valabil pentru acea categorie de bloggeri care sunt interesati cum sa isi imbunatateasca performanta. Care sunt foarte putini, din pacate. O categorie pe care, ca sa o intelegem mai bine in acest context, as pune-o versus blogurile ca poezie (stiti voi, alea cu eu scriu de placere si pentru mine).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: