Ia să văd ce înţelegeţi voi din studiul ăsta despre bloguri

Via Silkweb.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

17 thoughts on “Ia să văd ce înţelegeţi voi din studiul ăsta despre bloguri”

  1. @dcosmin,
   multumesc pentru raspuns, o alta intrebare.
   Crezi ca 800 de siteuri, care au ales ”voluntar” sa isi faca auditul la voi, pot oferi ”o privire de ansamblu asupra modului in care sunt optimizate site-urile din Romania” ?

 1. @Semanticus,

  Raspunsul este DA, noi avem in baza de date toate siturile care si-au facut acest audit cu date de contact, data solicitarii, note obtinute etc ;) , iar infograficul este concluzia / statista asupra acestora.

  Cei interesati de subiect stiu ca noi avem campanii de promovare asupra acestui serviciu , astfel am ajuns la acest numar, care in momentul de fata este ceva mai mare :)

  1. Deci tu spui ca un esantion (nu stiu cum ati determinat asta)de 800 de pagini ne poate spune ceva despre TOATE paginile din Romania ?
   Nu vreau sa te bat la cap sau sa fac pe desteptul, vreau doar sa inteleg daca putem generaliza concluziile studiului la nivel national fara sa avem reprezentativitate in ”esantionul„ de 800 siteuri.

 2. @Semanticus,

  Peste 800 de site-uri si-au facut acest audit la noi in site, dintre care peste 95% dintre acestea sunt site-uri din Romania. Noi am facut raportul DOAR PENTRU ACESTEA, nu am spus nicaieri altceva.

  1. Totuși, scrie chiar în infografic, „pentru a oferi o privire de ansamblu referitoare la nivelul la care sunt optimizate site-urile din România”.

   Adică, scrie negru pe alb că generalizați, atunci când spuneți „site-urile din România” și nu „unele site-uri din România”.

   Iar întrebarea lui Semanticus mi se pare valabilă: se poate extinde acest studiu la nivel național sau nu? Dacă răspunsul este negativ apare atunci o altă întrebare: pe cine interesează o statistică despre 800 de site-uri din studiul SilkWeb?

   1. @Emilian Nedelcu

    De rezultalele afisate in infograficul nostru sunt interesati toti cei din industria asta. Suntem prima firma care face public un astfe de studiu pe un numar zic eu mare de site-uri.

    Sunt multi interesati de raportul propriului site in functie de top 5 concurenti, iar exemplele pot continua.

  2. Voi ati scris in partea de sus a infograficului :”Silkweb a analizat auditurile SEO a peste 800 de site-uri pentru a oferi o privire de ansamblu referitoare la nivelul la care sunt optimizate site-urile din Romania”.
   Daca folosesti intr- fraza 2 concepte cum ar fi ”o privire de ansamblu” si ”Romania” se cheama ca vrei sa fie reprezentativ la nivel national, ori nu este.
   Daca folosesti intr-o fraza alte 2 concepte ”o analiza relevanta” si ”grupul studiat” se cheama ca ne intelegem cu totii din punct de vedere metodologic, etc. etc. In rest, tinem aproape, urmarim cu atentie, comentam la domnu Chinezu (mez omaj maestre).

 3. Eu nu sunt atat de bun pe sociologie precum tovarasul Semanticus, dar as risca o precizare: cred ca studiul este valabil pentru acea categorie de bloggeri care sunt interesati cum sa isi imbunatateasca performanta. Care sunt foarte putini, din pacate. O categorie pe care, ca sa o intelegem mai bine in acest context, as pune-o versus blogurile ca poezie (stiti voi, alea cu eu scriu de placere si pentru mine).

 4. Pingback: MintMetrics, aplicaţia care îţi măsoară impactul social media asupra blogului tău • Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)