30.04.2017

Mă credeţi că am emoţii pentru că sunt în juriul Premiului Augustin Frăţilă?

Later edit: Sunt 59 de romane înscrise în competiţie :)

Am anunţat că am onoarea de a face parte din juriul de bloggeri care va desemna cine primeşte Premiul literar “Augustin Frăţilă”. Recunosc ferm că nu mă aşteptam să păţesc de astea, adică să aştept cu emoţie să îmi vină romanele la jurizat. Am mai fost în jurii, ştiu cum este, ştiu că e multă muncă, ştiu că trebuie să faci abstracţie de ce ştii despre proiectele/oamenii/cărţile/chestiunile pe care le jurizezi şi să aplici grila pe care ţi-au dat-o organizatorii (e un fel de dedublare care necesită mare efort, mai ales dacă pe unii pe care îi jurizezi îi cunoşti foarte bine la nivel personal), ştiu că niciodată nu o să îi mulţumeşti pe toţi, am trecut prin de toate. Deci, teoretic, ar fi trebuit să fie încă o altă jurizare pe care o prestez. Numai că nu este. Şi nu prea înţeleg de ce am aceste emoţii…

Poate pentru că am un respect deosebit pentru cei care au scris un roman. Şi mă simt, de aceea, obligat să iau nu în serios, ci în extrem de serios munca de jurizare.

Poate pentru că ştiu că cei ale căror pagini le voi citi şi nota sunt mult mai emoţionaţi decât mine în aşteptarea verdictului juriului.

Poate că premiul de 10.000 de euro îşi lasă un pic greutatea şi pe coraconul meu…

Nu prea ştiu de ce sunt aşa, zău. Poate vă daţi şi voi cu presupusul, ca într-un fel de terapie de grup 2.0 :))

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, ediţia I, în valoare de 10.000 de euro este oferit de compania Philip Morris Trading, în cadrul concursului organizat de Asociaţia Casa de cultură cu sprijinul Hotel InterContinental şi Editura ALL

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Adelin Petrişor merge la Gala IPA

Părerea mea despre Steve Harris – British Lion (2012)

5 comentarii

 1. miercuri, 26 septembrie 2012, 14:27

  pai sunteti 20 bloggeri.nu e ca la CCR, ca fericitul castigator sa fie decis de 1 singura persoana care inclina balanta intr-o parte sau alta.

  Răspunde
 2. miercuri, 26 septembrie 2012, 17:29

  felicitari..te credem ca ai emotii:))

  Răspunde
 3. joi, 27 septembrie 2012, 23:50

  Partea buna e ca aveti de unde alege, vad ca au aparut pe lista si carti bune. Una singura am citit, „Matei Brunul” (99% o sa ajunga in lista finala), dar am citit de bine si despre altele, la bloggeri-cititori de incredere (nu dau link-uri ca sa nu te influentez).

  Răspunde
 4. Andreea Laciu
  vineri, 28 septembrie 2012, 09:53

  Hehe, acum am văzut şi eu lista romanelor înscrise. Sunt 3 autori care-mi sunt nespus de dragi, dar nu dau nume pentru că nu ar fi corect. O să scriu la mine pe blog. :)) Cât despre emoţii, ele sunt probabil cauzate şi de premiul oferit. Indiferent cine va câştiga, suma este una mare. Oricum, sunt convinsă că te vei descurca exemplar. Gândeşte-te aşa: indiferent pe cine alegi, cineva va fi fericit la finalul concursului. ;)

  Răspunde
 5. marți, 9 octombrie 2012, 09:06

  […] spus că sunt onorat să fac parte din juriul de bloggeri care va oune umărul la acordarea premiului literar Augustin Frăţilă. Sunt onorat. Punct. Restul […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *