Ce vrăji mai face blogosfera din România

Notă: Această postare este dedicată (fără mişto şi fără să am nici o intenţie ascunsă) celor care aleg să vadă jumătatea goală a paharului blogosferic din România.

Am mai discutat aici la mine despre faptul că, de multe ori, vezi anumite lucruri pentru că aşa alegi tu să le vezi, nu pentru că aşa sunt ele cu adevărat. Adică, spre exemplu, dacă te uiţi la un cer însorit cu puţin nori, unii alegem să zicem „ce frumoasă zi!” iar alţii aleg să spună „rahat, iarăşi vine ploaia…”. Şi în funcţie de ce alegi să vezi şi să zici ce vezi incredibil de multe bune sau rele ţi se pot întâmpla.

Aşa şi cu blogosfera din România. Eu aleg să văd lucrurile bune şi foarte bune care se întâmplă prin ea. Pentru că sunt foarte multe şi foarte faine. Şi îmi dau energie, de fiecare dată când văd că se întâmplă, să merg mai departe şi să cred şi mai tare că suntem pe drumul cel bun. Sigur, asta nu înseamnă că nu le văd şi pe cele rele. Doar că aleg să le trec la insectarul „de notat” şi atâta tot :)

Mai jos vă dau câteva exemple de isprăvi care îmi plac foarte tare şi care aparţin blogosferei sau/şi la care participă bloggeri. Dar nu înainte de a vă spune o pildă (mi-e nu ştiu cum să îi zic banc), una din preferatele mele când vine vorba de partea plină vs. goală a paharului.

Vine Crăciunul.

Un copil găseşte sub brad cea mai performantă maşinuţă din lume, de culoare roşie, cu toate şmecheriile moderne, cea mai frumoasă jucărie din lume. La vederea maşinuţei, copilul reacţioneză, cu o strâmbătură: „Dar albastră nu s-a găsit?”

Un alt copil găseşte sub brad o baligă. Şi, cu o încântare teribilă şi cu lacrimi de bucurie în ochi, se întoarce către părinţi şi le strigă: „Aţi văzut??? Am primit un căluţ!!!”

Acestea fiind spuse şi invitându-vă să meditaţi un pic şi la rândurile de mai sus, dar şi la cele de mai jos, hai să vă spun despre isprăvile 2.0 care îmi plac la modul corespunzător. Le dau în ordine fortuită (:D), căci toate îmi plac, nu am preferinţe. Cu rugămintea să îmi semnalaţi în comentarii dacă mai ştiţi alte isprăvi, ca să le trec şi pe ele acilea, la loc de cinste :)

Cluj Brands Tour. Ispravă ajunsă la a doua ediţie, executată minunat, aşa cum sunt şi cei doi vinovaţi, de minunaţii de la tvdece.ro :)

Am participat în weekend la #PriNeamt, un eveniment excepţional din toate punctele de vedere, despre care voi scrie pe larg, dar deocamdată spun doar atât: chapeau, Alex, Toma, Cătălin!

Bloggerii construiesc. O iniţiativă excepţională, care s-a întâmplat şi în 2011 şi despre care am auzit de la Alex. Anul acesta pe 2 octombrie, bloggerii care doresc să participe sunt rugaţi să dea un mail pe alexandrutunaru at gmail.com în care să îşi exprime intenţia.

Craiova Blogroll Meet. Tot ce pot să vă spun este că tovarăşii din Bănie sunt o combinaţie corespunzătoare de seriozitate şi hăhăială :D Dovada cu berea o aveţi la Daniel :D

Blogosfera vrânceană are blog. Cum comunitatea de acolo este una faţă de care am o mare febleţe, mă bucur să văd că au făcut şi acest pas :)

Splendidă iniţiativa lui Daniel, spendidă! E pe măsura inimii lui extraordinar de mari şi care bate mai mult pentru alţii decât pentru el :)

Avem 7 echipe de bloggeri la Triathlon Challenge din Mamaia. Splendid!!!

Prin Brasovul Meu am înţeles din ce am văzut pe twitter şi pe unele bloguri ale celor care au participat că a fost de nota 10. Felicitări, tovarăşe Eftimie, şi îmi iau angajamentul ca data viitoare să fiu prezent :D Felicitărie merg şi către Florea Cristian.

Neydamn organizează Tombola de 1 milion. Numai el se putea gândi la aşa ceva, zău :))

Jos pălăria pentru blogosfera prahoveană! Ia uitaţi ce faină ispravă au făcut :)

Cât de frumoasă este ideea lui Make, aceea cu bloggerii care să apară pe coperta albumului lui :)

SMS Timişoara se află la a treia ediţie. Căci totul a început acolo, acum 3 ani :)

Hai şi voi cu alte propuneri de isprăvi faine care se întâmplă în blogosferă, că e păcat să nu audă lumea de ele :) Ajutaţi-mă să actualizeze lista asta, căci, fireşte, aşa voi face, pe măsură ce veniţi voi cu sugestiile.

 

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

19 thoughts on “Ce vrăji mai face blogosfera din România”

  1. Pingback: Album cu coperta de blogger | Mihaela Ivan

  2. da te pot ajuta cu cateva sfaturi si veti vedea foarte curand un nou proiect ma pregatesc sa plec la drum si eu de unul singur cu propriul blog si daca mi-ati putea lasa niste sfaturi ar fi perfect multumesc

  3. Pingback: O ultimă vizită, pe anul acesta, la Brașov - Injineru

  4. Pingback: Tot acasa prin Neamt e mai bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.