Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Nu cumva împingem tehnologia un pic cam departe?

Că acceptăm sau nu asta, că o conștientizăm sau nu, toate gadgeturile, deviceurile, toolurile și cum mai vreți să le ziceți sunt extensii tehnologice ale ființei noastre. Așa cum folosim mâna (parte a corpului nostru) ca să ne spălăm pe dinți, să zicem, așa folosim telefonul ca să vorbim cu ceilalți la distanță sau aparatul foto pentru ca capta imaginile pe care vrem să le reținem. Și ne-ai obișnuit atât de mult cu aceste extensii tehnologice încât greu ne putem imagina viața fără ele. Așa, ca exercițiu, încercați să vă imaginați cum ar fi să fiți în imposibilitatea de a folosi telefonul timp de 24 de ore, într-o zi normală, de lucru, nu atunci când v-ați decis să vă sihăstriți :)

Dar uneori îmi pare că lucrurile se împing prea departe. Căci dacă toate toolurile pe care le folosim au un rol, hai să îi spunem așa, cu o finalitate practică, în domeniul mai de feeling, parcă e cumva să te apuci să tehnologizezi prea mult. Sau, mă rog, poate sunt eu cam dinozaur pentru chestii de astea :)

Să luăm, spre exemplu, inveția Pillow Talk a Joannei Montgomery. Adică atunci când ești departe de iubitul sau de iubita ta, îți pui ceva monitor cardiac pe tine și perechea ta la fel, iar sunetul bătăilor inimilor voastre se transmite într-o… pernă pe care, cu drag, firește, o apuci strâns în brațe. Mie mi se pare mai mult amuzant decât romantic, zău. Dar poate e doar dinozarului din mine talking :D

Am văzut prima dată informația pe catchy.ro.

13 comentarii la “Nu cumva împingem tehnologia un pic cam departe?

 1. MadMike Reply

  Nu vreau sa ajungem in situatia de a ne inchina la niste calculatoare in viitorul apropiat, ca de depins, oricum depindem de ele.

  • chinezu Reply

   @MadMike
   atunci cand te inchini, nu te obliga nimeni sa o faci, e decizia ta
   asa ca nu iti face singur program pe viitor :))

 2. Jules Reply

  Toate gadgeturile ar trebui sa fie unelte care sa ne ajute sa ne desfasuram munca mai eficient. Au si componente de socializare, intr-adevar, dar devine de-a dreptul ridicol. Nimic nu poate inlocui o persoana. In ritmul asta, o sa ajungem sa avem asa-zise relatii cu…un calculator care promite “the real boyfriend/girlfriend experience”.

  • chinezu Reply

   @Jules
   esti mai radicala decat mine
   io am zis amuzant, tu ai zis ridicol
   cred ca adevarul e undeva pe la mijloc… :))

 3. Jules Reply

  Da, intr-adevar, poate sunt putin radicala, dar chiar nu vad sensul unui astfel de …nici nu stiu cum sa-i mai zic. Chiar nu se compara absolut nimic cu atingerea efectiva a persoanei pe care o iubesti. Si distanta are scopul ei intr-o relatie.

 4. pietricel Reply

  Tulai ! s-au dus vremurile cand te imbrai cu tricoul lui ca sa-l simti mai aproape cand e plecat ? ( cu conditia sa nu transpire prea mult evident:)

 5. Manuel Reply

  Bine, perna aia e doar o curiozitate. Prinde azi, prinde maine si apoi s-a dus valul. Rolul fanilor tehnologiei este sa incerce tot felul de combinatii sa creeze utilizari noi, asa ca apar si lucruri mai ciudate. Mi se pare un comportament normal, cum este si aparatul de sarutat la distanta.

  Nu va ajunge departe, dar faptul ca e cineva care avut curajul sa impinga tehnologia in directia aia este de laudat. Pana ajungi la ceva cu adevarat practic, util sau macar folosit de fun trebuie sa testezi. La urma urmei o inventie depinde foarte mult de adoptarea in randul maselor. Asadar, daca vor fi foarte multi oameni acre vor folosi perna aia e posibil sa avem si noi in casa asa ceva. Repet, este un curs normal al evenimentelor :D

 6. Robi09 Reply

  Este o idee chiar creativa in comparatie cu Suicide adapter. :D

 7. Cimil Cosmin Reply

  Stai să vezi, ăsta o fi doar începutul. Cine știe ce va fi în 10 ani… că în 20 sigur avem elici pe cap, sau un buton intern cu funcția ”levitate”.

 8. Florea Cristian Reply

  Ar fi amuzant sa se strice dracia aia si sa aiba impresia prietena omului ca umbla dupa alte femei in loc sa doarma :)))

 9. tigara electronica Reply

  da clar,sa inteleg ca the boyfriend/girlfriend kit is not from far from production? :))

 10. chinezu Reply

  @pietricel
  asa, draga, asta e ideea, barbatii adevarati all the way :))

  @Manuel
  aparatul de sarutat la distanta???? :))
  da-mi detalii ca neaparat vreau sa stiu :D

  @FloreaCristian
  =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.