23.07.2017

Nu cumva împingem tehnologia un pic cam departe?

Că acceptăm sau nu asta, că o conștientizăm sau nu, toate gadgeturile, deviceurile, toolurile și cum mai vreți să le ziceți sunt extensii tehnologice ale ființei noastre. Așa cum folosim mâna (parte a corpului nostru) ca să ne spălăm pe dinți, să zicem, așa folosim telefonul ca să vorbim cu ceilalți la distanță sau aparatul foto pentru ca capta imaginile pe care vrem să le reținem. Și ne-ai obișnuit atât de mult cu aceste extensii tehnologice încât greu ne putem imagina viața fără ele. Așa, ca exercițiu, încercați să vă imaginați cum ar fi să fiți în imposibilitatea de a folosi telefonul timp de 24 de ore, într-o zi normală, de lucru, nu atunci când v-ați decis să vă sihăstriți :)

Dar uneori îmi pare că lucrurile se împing prea departe. Căci dacă toate toolurile pe care le folosim au un rol, hai să îi spunem așa, cu o finalitate practică, în domeniul mai de feeling, parcă e cumva să te apuci să tehnologizezi prea mult. Sau, mă rog, poate sunt eu cam dinozaur pentru chestii de astea :)

Să luăm, spre exemplu, inveția Pillow Talk a Joannei Montgomery. Adică atunci când ești departe de iubitul sau de iubita ta, îți pui ceva monitor cardiac pe tine și perechea ta la fel, iar sunetul bătăilor inimilor voastre se transmite într-o… pernă pe care, cu drag, firește, o apuci strâns în brațe. Mie mi se pare mai mult amuzant decât romantic, zău. Dar poate e doar dinozarului din mine talking :D

Am văzut prima dată informația pe catchy.ro.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Astăzi și mâine mai puteți licita pentru mănușile lui Lucian Bute

Țiganii au cetățenie română nu pentru că sunt țigani

13 comentarii

 1. duminică, 13 noiembrie 2011, 09:52

  Nu vreau sa ajungem in situatia de a ne inchina la niste calculatoare in viitorul apropiat, ca de depins, oricum depindem de ele.

  Răspunde
  • duminică, 13 noiembrie 2011, 11:08

   @MadMike
   atunci cand te inchini, nu te obliga nimeni sa o faci, e decizia ta
   asa ca nu iti face singur program pe viitor :))

   Răspunde
 2. Jules
  duminică, 13 noiembrie 2011, 11:22

  Toate gadgeturile ar trebui sa fie unelte care sa ne ajute sa ne desfasuram munca mai eficient. Au si componente de socializare, intr-adevar, dar devine de-a dreptul ridicol. Nimic nu poate inlocui o persoana. In ritmul asta, o sa ajungem sa avem asa-zise relatii cu…un calculator care promite „the real boyfriend/girlfriend experience”.

  Răspunde
  • duminică, 13 noiembrie 2011, 11:31

   @Jules
   esti mai radicala decat mine
   io am zis amuzant, tu ai zis ridicol
   cred ca adevarul e undeva pe la mijloc… :))

   Răspunde
 3. Jules
  duminică, 13 noiembrie 2011, 11:47

  Da, intr-adevar, poate sunt putin radicala, dar chiar nu vad sensul unui astfel de …nici nu stiu cum sa-i mai zic. Chiar nu se compara absolut nimic cu atingerea efectiva a persoanei pe care o iubesti. Si distanta are scopul ei intr-o relatie.

  Răspunde
 4. duminică, 13 noiembrie 2011, 12:23

  Tulai ! s-au dus vremurile cand te imbrai cu tricoul lui ca sa-l simti mai aproape cand e plecat ? ( cu conditia sa nu transpire prea mult evident:)

  Răspunde
 5. duminică, 13 noiembrie 2011, 12:47

  Bine, perna aia e doar o curiozitate. Prinde azi, prinde maine si apoi s-a dus valul. Rolul fanilor tehnologiei este sa incerce tot felul de combinatii sa creeze utilizari noi, asa ca apar si lucruri mai ciudate. Mi se pare un comportament normal, cum este si aparatul de sarutat la distanta.

  Nu va ajunge departe, dar faptul ca e cineva care avut curajul sa impinga tehnologia in directia aia este de laudat. Pana ajungi la ceva cu adevarat practic, util sau macar folosit de fun trebuie sa testezi. La urma urmei o inventie depinde foarte mult de adoptarea in randul maselor. Asadar, daca vor fi foarte multi oameni acre vor folosi perna aia e posibil sa avem si noi in casa asa ceva. Repet, este un curs normal al evenimentelor :D

  Răspunde
 6. duminică, 13 noiembrie 2011, 14:45

  […] Stupids!!! Mda…ati citit corect. Si eu am citit pe blog la Chinezu despre un gadget mai amuzant/romantic. Dar uitati acum unul […]

  Răspunde
 7. duminică, 13 noiembrie 2011, 14:46

  Este o idee chiar creativa in comparatie cu Suicide adapter. :D

  Răspunde
 8. duminică, 13 noiembrie 2011, 21:36

  Stai să vezi, ăsta o fi doar începutul. Cine știe ce va fi în 10 ani… că în 20 sigur avem elici pe cap, sau un buton intern cu funcția ”levitate”.

  Răspunde
 9. duminică, 13 noiembrie 2011, 21:59

  Ar fi amuzant sa se strice dracia aia si sa aiba impresia prietena omului ca umbla dupa alte femei in loc sa doarma :)))

  Răspunde
 10. luni, 14 noiembrie 2011, 09:51

  da clar,sa inteleg ca the boyfriend/girlfriend kit is not from far from production? :))

  Răspunde
 11. luni, 14 noiembrie 2011, 10:20

  @pietricel
  asa, draga, asta e ideea, barbatii adevarati all the way :))

  @Manuel
  aparatul de sarutat la distanta???? :))
  da-mi detalii ca neaparat vreau sa stiu :D

  @FloreaCristian
  =))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *