Vreau ca un blogger să câștige cei 20.000 dolari

Tare îmi place campania celor de la Pepsi România. Care Pepsi România, by the way, este una dintre cele mai deschise la minte companii cu care am avut plăcerea să lucrez și pentru care social media nu e doar o floricică 2.0 de pus la panoplie, ci chiar un tool pe care se bazează :)

Bun, dar să lăsăm aprecierile din ciclul ”șefule, era să ai o scamă” :D și să trecem cu adevărat la chestiunea pe care vreau să v-o spun acilea. Căci afirm răspicat și irevocabil că vreau din tot sufletul ca o bloggeriță/un blogger să câștige cei 20.000 de dolari puși la bătaie de Pepsi România. Este un obiectiv realizabil, hai, nu mai strâmbați din nas :D, iar pentru a-l atinge vă propun lucrurile de mai jos. Precizez că singura piedică în calea realizării acestui obiectiv ar fi știți voi ce, râca asta care pentru mine nu are sens, sistemul pe care funcționează unii ”să moara capra vecinului 2.0”. Dar ce aș vrea eu să arătam cu acest apel pe care îl fac către voi este că suntem mai mulți cei care vrem să fim uniți întru blogoreală decât cei care ne vor dezibinați :) Și să nu uitați că sunt și premii faine de câștigat dacă vă implicați în susținerea acestui proiect prin Blogal Initiative :)

De ce am ales acest proiect ca să vă lansez provocarea? Sunt mai multe motive, dar selectez câteva și le pun cu liniuță, frumos, ca la școală:
– pentru că ideea de ”Dă un refresh” mi se pare că se potrivește perfect cu ceea ce ar trebui noi să arătăm că putem face în blogosferă
– pentru că premiul de 20.000 de dolari este unul extrem de atragător, iar dacă un blogger sau o bloggeriță îl va câștiga, ne vom putea lăuda, ca bloggeri, ca unul dintre noi este câștigătorul :)
– pentru că Pepsi a dat dovadă de un gest de mare curaj când s-a bazat pe social media în promovarea proiectului și tare aș vrea să ne ridicăm, ca blogosferă, la înălțimea acestei provocări și să vadă că e bine să își păstreze acest nărav bun :)

De ce cred că trebuie să arătăm că bloggeri pot fi uniți? Tot cu liniuțe:
– pentru că simt că a venit momentul măcar să încercăm să facem asta
– pentru că mesajul pe care l-am transmite ar fi unul de maturizare a blogosferei, extrem de important pentru dezvoltarea sa
– pentru că putem reuși mai multe lucruri împreună decât dezbinați :)

Ce cred că ar trebui să facem?
– să încercăm să facem o listă cu toți bloggeri care au depus până acum proiecte în cadrul campaniei. Vă rog să lăsați comentarii aici dacă sunteți printre ei sau dacă știți bloggeri care au depus proiecte.
– să promovăm această inițiativă pentru ca bloggerii de peste tot să audă de campanie, dar și de faptul că sunt invitați la un gest de solidaritate pentru colegii lor 2.0
–  după ce se termină perioada de înscrieri, să alegem bloggerul pe care să îl susținem și să facem acest lucru cu adevărat. Și pe măsură ce jurizarea înaintează, să nu renunțăm, chiar dacă bloggerul pe care l-am ales inițial a ieșit din competiție și să alegem alt blogger pe care să îl sprijiniim
– să credem cu adevărat că unul dintre noi poate câștiga premiul cel mare :)

Aștept cu mare interes propunerile și părerile voastre. Vă mulțumesc :)

32 comentarii la “Vreau ca un blogger să câștige cei 20.000 dolari

 1. ovi sirb Răspunde

  Eu susţin un proiect local, iniţiat nu de „blogger” la propriu, ci mai mult de „siter”, anume de timisoara.ro: https://apps.facebook.com/pepsi-romania/node/968

  • chinezu Răspunde

   @ovi sirb
   hai sa zicem ca imi esti tare drag si accept propunerea ta cu juma de tastatura :))

 2. ovi sirb Răspunde

  :D

 3. Lorand R. Minyo Răspunde
 4. ruxa Răspunde

  bine, eu sunt pentru. gasiti proiectele propuse de blogeri, centralizati-le, daca sunt (si) pe gustul meu, promit ca le promovez.

 5. Tunaru Răspunde

  Ma bag si eu sa promovez proiecte propuse de bloggeri. Doar sa merite! :)

 6. Andrei Răspunde
 7. Cum sa Răspunde

  M-ai convins! I’m in :D

 8. cutiuta-milei Răspunde

  pai cristi, uite care sunt ideile mele pentru orasul bucuresti

  canapele urbane: http://apps.facebook.com/pepsi-romania/?ref=bookmarks&fb_source=bookmarks_apps&fb_bmpos=2_

  este o idee ce mi-a venit dupa ce am vazut canapelele respective in viena :D

  the big maze: http://apps.facebook.com/pepsi-romania/?ref=bookmarks&fb_source=bookmarks_apps&fb_bmpos=2_

  cat de tare ar fi sa fie in bucuresti un ditamai labirintul. din ala cum am vazut in filme sau in poze sau prin alte tari.

  astea sunt ideile mele :D

 9. Tot un drac Răspunde

  Din Iasi sunt 3 proiecte ale blogerilor de care stiu:
  1. Primul e bineinteles al meu: https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/78
  2. http://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/564
  3. https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/610

 10. Cristina Vasilescu Răspunde

  Eu o sustin pe Maria Vasiliu cu proiectul ei de a ajuta copiii cu sindromul Down. https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/282

 11. Bloghita Răspunde

  Ca sa dai un refresh orasului nu ajuti copiii, nu ajuti caini fara stapan. https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/74

 12. Sabina Răspunde

  Eu o sustin pe Maria Vasiliu, bloggerita, care a depus un proiect pentru Asociatia Down Bucuresti a carei PR este http://www.sabina-cornovac.ro/index.php/proiectul-votat-de-mine-la-pepsi-refresh/

 13. Papa Răspunde

  Cum spunea şi Ruxa, cred că cel mai bine ar fi să strângem undeva proiectele propuse de bloggeri în această campanie şi apoi să facem un vot să vedem care ies fruntaşe. Apoi, le promovăm toţi pe fruntaşele clasamentului, trebuie să iasă careva :)

 14. Flo Răspunde
 15. Cezar Bianu Răspunde

  Eu am propus un proiect pe care multi nu l-au aprobat. Am ideile mele, iar in Bucurestiul meu cred ca ar da roade…, de fapt cred in ideea mea si mai cred ca ar fi benefica pentru toata tara.

  Desi imi voi lua probabil si aici criticile de rigoare, imi place asa de mult ce si cum ai scris incat voi posta „refresh-ul” meu :)

  Refresh-ul Meu

 16. Jocul Orb Răspunde

  Alt proiect de blogger: Bucura-te cu BucurArte!
  Este in special pentru Bucuresti, orasul meu, dar poate fi aplicat oriunde
  Poate fi votat aici
  https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/1056

 17. Diana Stoleru Răspunde

  Daca tot centralizati, atunci iata si proiectul pe care il propunem eu si Andi Constantin: https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/1062

  In contextul actual, rezolva o problema destul de presanta: cashflow-ul :)
  Deci, ajutati la promovare?

 18. Mihai Motrescu Răspunde

  Faţadă studenţească pentru Casa de Cultura a studentilor din Cluj
  https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/1090

 19. Roxani Răspunde

  Wow, nu stiam ca sunt atatia bloggeri participanti la acest proiect! :) Cred ca va fi o competite pe cinste!

 20. Vasiliu Maria Răspunde

  Buna ziua!

  Ideea mea: viata pentru copiii cu sindrom down – http://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/282

  Chiar daca multi au spus ca nu are legatura cu concursul, ei bine pot demostra oricand contrariul :)

 21. blogandac Răspunde

  Domnule Chinez,
  Aici îţi prezint ideea mea care, cred eu, merită apreciată. Am participat la câteva concursuri la viaţa mea de blogger, dar parcă acum am cea mai mare încredere că am scos ceva meseriaş din căpăţână. Aşa că îmi depun candidatura pentru bloggerul care se doreşte a fi susţinut:

  http://blogand.info/2011/10/ce-zici-de-ideea-mea-pentru-pepsi-da-un-refresh-vietii-urbane/

 22. Dragos Irimia Răspunde

  https://apps.facebook.com/pepsi-romania/idea/1280 si Baicoi e in cursa, evident.

 23. Ziborianul Răspunde

  In spiritul actiunilor ziboriene, vedeti AICI actiunea pe care am propus-o in proiectul „Pespi refresh”. Actiunea se numeste „Un copil, un copac”, se va desfasura in saptamana 2-6 aprilie 2012 in toata tara si e atat de frumoasa incat sunt sigur ca vom castiga premiul celor de la Pepsi.

  Mai ales ca ma bazez pe suportul ziborienilor, ambasadorilor si al prietenilor zibo.ro. Care sunt din ce in ce mai multi :))

  Multumiri ziboriene tuturor!

 24. In ultima vreme...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: