Vă interesează cum mă simt după 3 luni de mini-regim?

Bun, au trecut 3 luni de când vă spuneam că am făcut testul de intoleranță alimentară, oferit de York Test. Ironia, de o finețe de-a dreptul devastatoare, a fost că singura chestie la care aveam oareșce intoleranță a fost… drojdia de bere :)) Evident că am râs când am văzut rezultatele. Cum să nu râd, având în vedere că sunt unul din cei mai acerbi (dacă există așa ceva :D) băutori de bere pe care îi cunosc :D Dar, când am analizat mai bine ce și cum, mi-a cam dispărut zâmbetul. Vă explic în cele ce urmează de ce.

Care este, de fapt, faza cu intoleranța alimentară? E foarte important să nu o confundați cu alergia. Intolerența e mai parșivă, de genul mă doare ceva și nu știu de la ce, pe când alergia e clară, dură și teribilă. Găsiți aici ce trebe să știți despre intoleranță. Deci, mai pe șleau, este ceva ce nu te omoară, dar nici nu te lasă să trăiești cum trebuie. Mai ales dacă nu știi de ea. Eu sunt norocos: am doar primul grad de intoleranță alimentară (1 pe o scară de la 1 la 4), deși, repet, e ironic că s-a nimerit să fie doar la drojdia de bere :)

Apropo de drojdia de bere. Sigur că ”bere” îți sare imediat în ochi, așa cum am pățit eu de vă spuneam că m-am distrat. Dar se mai găsește (și aici țineți-vă bine, căci aici mi-ai pierit și mie zâmbetul…) în oricel fel de pâine, aluat de pizza, croissant, brioșe, checuri, pateuri din aluat de pâine. În alimente fermentate, sos de soia, oțet, sosuri de salate care conțin oțet, murături, kectchup. În proteine vegetale hidroizolate (ok, habar nu am ce sunt alea, dar mi-a plăcut cum sună :D). În băuturile cu malț (ah, aici sunt afectat cel mai tare…) și în orice băutură obținută prin fermentare și în brânza și iaurtul fermentate sau maturate. Get the picture?

Ce am făcut eu după ce am aflat de faza cu drojdia de bere? Evident, spun din start, berea în sine a fost nenegociabilă :D Dar am redus aproape total pâine și toate alealalte din aluat. Și am fost mult mai atent la brânzeturile pe care le mănânc și de care, recunosc, sunt mare fan. Am redus drastic iaurturile (a fost și aici greu, căci tare îmi mai plac și astea…). În rest oricum cu celelalte pe care le-am enumerat nu eram prieten mai deloc, așa că a fost ușor să nu le bag în seamă :)

Efecte? Spun din start că nu am dovezi că schimbările în regimul alimentar de care vă zic au avut astfel de efecte. Poate că e o coincidență. Dar poate că nu. Poate că tocmai faptul că am conștientizat că am intoleranță la drojdia de bere m-a responsabilizat. Chiar nu știu ce să zic. Dar ce vă pot spune este că da, categoric mă simt mult mai bine acum. Aveam destul de des probleme cu balonarea și nu înțelegeam de ce. Adică nu era că am mâncat ceapă și gata, aia era cauza. Sau că am băut nu știu ce bere și pac, aia era. Se întâmpla și habar nu aveam care e cauza. Ei bine, după cam 1 lună în care am intrat pe acest mini-regim, balonările au zis stop joc :) Inițial am zis că no, e ceva trecător. Dar acum, la 3 luni de când am renunțat la ce am renunțat pot să vă zic că nu e trecător și că, din punctul acesta de vedere, mă simt foarte bine.

Cam asta a fost povestea mea. M-a ajutat York Test? Dap, foarte mult. Dar știți de ce? Pentru simplul motiv că am ales să mă intereseze dacă sufăr sau nu de intoleranță alimentară și să acționez în consecință. Vă recomand să îl faceți? Numai dacă vreți, dragilor, așa cum am vrut și eu :)

7 comentarii la “Vă interesează cum mă simt după 3 luni de mini-regim?

  1. Tibi Răspunde

    Vorbind de drojdia de bere, nu stiu daca e o afirmatie de genul ,, Stiati ca..” dar am vazut in emisiunea ,, Maestrii berari” ca cei care lucrau la piramide primeau pe zi de munca echivalentul a doua baxuri de doze de bere, o bere mai amaruie care era facuta din.. ghici ce. Paine !
    Salut si mersi pentru participarea la #phblogmeet aseara, sa mai fie !
    Tibi

  2. Roby Răspunde

    foarte interesanta chestia cu intoleranta alimentara:-?,ma voi uita si eu care-i faza ce si cum..mersi

  3. neonu Răspunde

    Sincer…nu.

  4. Razvan Pascu Răspunde

    Asta chiar e un pont bun, cred ca o sa imi fac si eu tot pentru balonare. Doar ca e cam scump, insa o chestie ca asta merita ca poate sa te scuteasca de neplaceri pe viitor.

  5. Cât de tolerant ești? | bucurenci.ro
  6. magdalena Răspunde

    Sunt alergica de gradul 2 la drojdie, praf de copt…capsuni, pere, pepene galben,, ceapa, usturoi, telina, castravete, dovlecei, carne de porc si vita,am doar 38 ani, 2 copi, proaspat divortata si sunt foarte suparata pe viata, dar pentru copii sper ca maine e o zi mai buna pentru mine, probabil altii sunt mai bolnavi decit mine…sunt un potential diabetic cu insuficienta venoasa, sper sa imi vad fetele la casa lor, ar trebui testele de alergie alimentare sa fie facute obligatoriu prin casa de asigurari, la medicul de familie, asa ar fi mai putini bolnavi cronici…sanatate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *