Vă invit să priviți în cea mai pură oglindă, în ochii unui copil

Sunt un laș. Da, sunt un mare laș. Atunci când vine vorba să mă implic în cazuri sociale, mi-e foarte greu să găsesc resursele necesare. Mi-e foarte greu să accept că nu sunt în stare să duc în suflet încărcătura teribilă al unei vieți care stă atârnată între cădere și înălțare. Simt că sunt prea mic pentru o luptă atât de mare și că nevolnicele mele puteri nu înseamnă nimic atunci când te uiți în ochii unei minunății ca Selena. Care îți mulțumește că o ajuți să crească mare. Deși tu, laș ca și mine, încerci să fugi de privirea ei, încerci să te amăgești că dacă nu o privești, ea te va lăsa în pace, că vei putea să mergi înainte cu viața ta, să vezi doar ceea ce vrei să vezi, să simți doar ceea ce vrei să simți. Dar nu poți, nu mai poți face asta, nu după ce Selena ți-a zâmbit și ai privit într-o oglindă, în cea mai pură și mai corectă oglindă care poate exista, ochii unui copil.

Așa că, deși lașitatea îți șoptește să nu te bagi, nu e lupta ta, nu te interesează, iei decizia să te implici. Pentru că știi că nu vei mai fi același om dacă nu o faci. Pentru că, dintr-o dată, Selena devine o parte din tine, din viața ta. Și știi că vrei să o vezi zâmbind o viață întreagă…

Mi-e foarte greu să scriu acest post. Doar simplul fapt că scriu aceste cuvinte mă consumă teribil. De aceea vă rog să înțelegeți ce zic ca pe un gest în care îmi deschid sufletul în fața voastră. Pentru Selena. Și să vă uitați și voi măcar pentru o clipă în ochii ei, ca într-o oglindă, acea oglindă în care m-am uitat și eu. Căci veți descoperi multe lucruri despre voi…

Vă rog să fiți alături de Selena. Care cum puteți, fie cu bani, cu o vorbă bună, să scrieți despre zâmbetul ei, să spuneți prietenilor, cunoștințelor, celor care știți că ar putea face donații. Orice ajutor pe care îl oferim Selenei este câte o înfrângere cu care izbim lașitatea din noi. Orice ajutor pe care îl oferim Selenei este, de fapt, un ajutor pe care ni-l dăm nouă.

Vă mulțumesc.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Vă invit să priviți în cea mai pură oglindă, în ochii unui copil”

 1. Scriu si eu acum despre cazul ei. Ptiu, atatea cazuri in romania si nu stii ce sa mai faci. Nu doresc nimanui sa aiba asa caz in familie. S-au facut minuni in cazul Evei Maria, de s-au strans bani, speram sa se faca si in cazul lui Bebemarian si in cazul Selenei. Sunt multi, si acum te gandesti ca regreti ca traiesti in Romania pentru ca trebuie sa tot fugi dincolo sa iti faci operatie.

 2. Buna seara, nenea Chinezu!
  Este admirabil tot ceea ce faceti! Sa va dea Dumnezeu sanatate!
  Eu, Stefanut, am fost ajutat de VOI toti, sa ajung la o clinica in Italia, sa fac transplantul cu celule stem. Acum sunt in Italia, din 01.02.2011, pentru acest lucru, sa ma fac sanatos!
  Va rog, ajutati-o si pe Selena, si pe ceilalti copilasi, sa fie sanatosi!
  Va multumim din suflet!
  Cu deosebit respect,
  Stefanut.

 3. Pingback: Sunt doar eu si gandurile mele – Iti multumesc eu pentru Selena

 4. Eu sunt un om mic insa sper sa reusesc sa o ajut pe Selena. Dincolo de donatia mea personala am scris un post despre ea. Nu am multi cititori insa aceia pe care ii am sper sa reuseasca sa se mobilizeze pentru Selena

  Felicitari pentru ca te-ai implicat si pentru ca o ajuti.

  Multa bafta si in continuare.

 5. Pingback: Pentru mine acesta este concertul anului | Chinezu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.