Acesta este un guest post. Puteți zice că e campanie, nu mă interesează. Dar puteți zice și că e o chestie care mie mi s-a părut interesantă și, în loc să scriu io ce am înțeles din asta, am rugat-o pe Costinela să scrie :) Bun, acuma după ce am văzut textul pe care mi l-a trimis, i-am dat ștampila de ”aprobat” și îl public. Că dacă era ceva abureală de aia promoțională îi ziceam să mă mai caute că acum sunt cam ocupat :)) Dar așa, uitați-vă și voi, textul e mai mult decât ok :D Ah, da, evident că nu am luat nici un ban pe chestia asta și nici avatarul nu mi-a fost făcut de ei, ci de tovarășul Ruben. Dar tot am zis că merită să vă spun, cum-necum, despre site. Enjoy :)
Diferenţiază-te sau mori! (încearcă totuşi să nu te diferenţiezi ca toţi)
„Ca la nişte fiinţe 2.0 ce suntem” îmi spunea domnu Chinez aici de faţă să fac referire atunci când voi scrie despre avatare; despre cum ne influenţează şi ce spun ele despre noi. Hai că asta-i banală. Ai zice. Apăi, cum altfel într-o lume în care s-au inventat holograme în aeroporturi, #remotecoffee, miss şi #mistertwitter, muzee virtuale etc?
Şi atunci vin şi spun că da, avatarul e o transpunere a ceea ce vrei tu să spui despre tine, a ceva ce-ţi doreşti să afişezi despre tine sau a ceva ce vrei să afle celelalte „fiinţe 2.0” despre tine. Este modul fiecăruia de a se afişa în mediul virtual, este felul în care înţelege el să se diferenţieze, să impresioneze şi să atragă atenţia. Cam ca atunci cînd te îmbraci dimineaţa să pleci la serviciu, doar că puţin mai bine. Dacă în viaţa reală nu-ţi stă părul bine într-o zi, nu prea ai ce face (o căciulă ciupită de molii nu ştiu dacă mai e în vogă). În online însă, poţi să ai altă culoare a părului în fiecare zi.
Şi, de la a-ţi dori să ai o poză frumoasă la avatar, până la a da bani buni pe texturi de piele virtuală pe care să le poţi asocia personajului tău din Second Life, parcă nu mai e decât o mână de clickuri. Ce nu face omul pentru imaginea lui, mai ales pentru cea virtuală!
Iar un avatar (sau o mascotă inspirată) tinde să ia locul cărţii tale de vizită, măcar de-o primă impresie.
La fel şi cu produsele: fiecare idee, concept sau proiect trebuie să aibă şi o identitate vizuală care să spună ceva despre el. Şi nu orice, ci să facă o afirmaţie clară despre cine e şi ce vrea. Că e pentru copii, pentru artişti moderni, brutari sau cluburi de noapte, trebuie să aibă o identitate vizuală care să reprezinte brandul respectiv si să-ţi spună ceva de când l-ai văzut prima dată.
De aici şi până la Digital Art Mascots n-a mai fost decât puţină muncă de organizare între cei doi designeri dedicaţi, cu spirit creativ, înclinaţii spre originalitate şi chef de lucru. În scurt timp, site-ul a fost gata de online. Digital Art Mascots înseamnă provocarea de a construi sau de a defini identităţi vizuale printr-o paletă de servicii specifice, de la print design, până la mascote digitale cu personalitate!
Daţi un tur pe site şi faceţi cunoştinţă cu Pizza Chef, Roller Girl sau Mr Cool Devil. Ei fac parte din portofoliul Digital Art Mascots şi cât de curând s-ar putea să-i vedeţi pe cărţi de vizită, pe site-uri, imprimaţi pe vreun afiş sau chiar pe tricouri. Nu-i exclus să-i vedeţi şi pe la party-uri prin oraş, dând tonul, cu următoarele generaţii de mascote, care se coc acum la foc mic.
Până data viitoare… aveţi grijă ce avatar integraţi identităţii voastre 2.0. Nu de alta, dar şi el are grijă de voi.
2 thoughts on “Ai grijă de avatarul tău. Căci și el are grijă de tine”
eee, ce bine, cu postul asta tocmai mi-ai/mi-am amintit sa-mi copiez codul de la voki de pe-un sidebar intr-alt loc unde cica e nevoie de el, ca nu mai am chef sa imi setez un nou voki…. cam de 2-3 luni tot fac treaba asta dar acum gata, chiar am sa pun mana pe tastatura! oricum, succes celor de la Digital Art Mascots!
B, thanks :D
@chinezu: după articol, şi-au făcut apariţia şi câteva mailuri cu „am citit la chinezu pe blog şi aş avea o întrebare”, aşa că mulţumim cum se cuvine şi să auzim de bine