29.04.2017

La intersecția dintre două lumi noi se naște cunoașterea

Sâmbătă seara al fost la Aristocrații. Cu mai mulți bloggeri care mi-au făcut onoarea de a accepta invitația mea, căci Radu, unul din Aristocrați, îmi spusese că sunt pregătiți sufletește să dea piept cu ăștia răii din blogosferă, pentru că, și aici mi-a plăcut de el drept pentru care am acceptat să invit bloggerii, vor să facă față unei astfel de provocări. Așa că am trimis mai multe invitații. Mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi sâmbătă. În același timp, însă, îmi exprim regretul (ca să nu zic altfel…) față de cei care, deși au confirmat că vin, nici măcar nu au mai dat un semn că nu vor mai ajunge. Așa ceva nu se face. Nu dacă mă respecți. Nu dacă mai vrei să te respect. Nu dacă vrei ca relația care există între noi să nu sufere o știrbire, în unele cazuri decisivă.

Ce am văzut sâmbătă seara a  fost intersecția a două lumi. Ambele aflate la început de drum, indiferent cât de solizi ne dăm, și unii și alții, că suntem tari și mari. Și blogosfera e la începuturi, dar și stand up-ul la noi e tot pe acolo. Iar asta e un lucru bun. Pentru că de aici încolo doar înainte putem merge.

Bloggerii au fost un public diferit față de ce erau obișnuiți băieții de la Aristocrații. Sau cel puțin eu am avut această părere. A fost un test, cred eu, pentru ambele ”tabere”. Pentru cei de pe scenă pentru că erau puși, exact cum și-au dorit, în fața unei provocări. Pentru noi, cei din sală, pentru că eram scoși din 2.0 al nostru și puși în fața unei întâmplări pur offlineeană. Trag nădejde că fiecare am învățat câte ceva din această ispravă :)

Ce mi-a plăcut la Aristocrații? Faptul că, în ciuda greutăților (că nu cred că și-a luat vreunul mașină din stand up) se încăpățânează să facă ceea ce le place, ceea ce simt că vor să facă. Cam la fel ca bloggerii :)

Ce nu mi-a plăcut la Aristocrații? Apelul cam des la umorul (dacă pot să îi spun așa) ușor și previzibil legat de sex și urmările lui. Nu că aș fi pudibond, mă cunoașteți, doar că râd mai mult la chestunile care nu îmi sunt servite, cu mare ușurință, pe tavă și pentru care trebuie să îmi pun și eu neuronul la contribuție.

Una peste alta, în ceea ce mă privește, Aristocrații au câștigat în mine un prieten. Pentru că, într-un fel destul de ciudat pentru cei care ma cunosc bine :), am rezonat la ceea ce fac ei și m-a regăsit dacă nu în prestațiile lor, măcar în destinația unde vor să ajungă :)

Au mai scris despre ispravă Anne-Marie, Cezar, Laurențiu, Ionuț, Sorin, Titus, Andrei Roșca, Allias, Gabi, Auraș.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Părerea mea despre Valentinul Dragobete and shit

Am de dat 2 invitații duble la avanpremiera ”Numărul Patru”

11 comentarii

 1. marți, 15 februarie 2011, 10:18

  Sa vezi pe Facebook cum e cu evenimentele, dar probabil ca stii si tu :). Toata lumea confirma si vin 2-3 :))

  Răspunde
 2. marți, 15 februarie 2011, 10:18

  Am scris si eu

  Răspunde
 3. marți, 15 februarie 2011, 10:25

  La un Roblogfest a performat un Stand-up comedian si tot asta a fost principalul repros: trimiterile prea dese la sex. A lasat impresia ca parerea lui despre bloggeri e ca sunt niste frustrati in domeniul asta.
  Chiar daca bloggerii sunt mai slobozi la gura, nu inseamna ca sunt ahtiati dupa glume facile. Daca vor glume facile, le fac ei pe blogurile lor :) nu se duc la un show.

  Frumoasa initiativa celor de la Aristocratii, si bravo tie ca ai percutat. Asa cum zici, a fost o experienta din care sa invete si unii si altii.

  Răspunde
 4. marți, 15 februarie 2011, 12:18

  […] fost sâmbătă seară la Prometheus, un clubuleț la Piața Națiunilor Unite, la invitația domnului Chinezu, căruia îi și mulțumesc pe această cale. Îi mulțumesc și pentru că m-a lăsat să întind […]

  Răspunde
 5. marți, 15 februarie 2011, 12:44

  Trebuie sa merg si eu sa vad care e treaba cu teatrul si stand-up. Sunt cam incuiat…:))

  Răspunde
 6. marți, 15 februarie 2011, 13:06

  Mi-a placut faza ” I: Ce lasam noi copiilor nostri peste 30 de ani? R: Niste datorii la FMI! Ati vazut padurea? E luna!” :))

  Răspunde
 7. marți, 15 februarie 2011, 14:32

  […] aveam un chef de ducă de aş fi mers oriunde, chiar şi la dentist. Invitaţia a venit din partea Chinezului, blogger de bine care s-a gândit că nouă, blogger-ilor, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, […]

  Răspunde
 8. miercuri, 16 februarie 2011, 13:08

  all in all ne-am bucurat de expierenta, am mai observat si niste bube care nu le vazusem pana atunci, si acu sunt mai increzator ca inainte ca la urmatoarea ocazie o sa iasa excelent:)
  multumim de atentie si fii cu ochii pe tel ca ne regrupam si atacam din nou:)

  Răspunde
 9. sâmbătă, 19 februarie 2011, 07:49

  […] mai scris despre seara cu Aristocratii si Chinezu, Andrei Rosca, Titus si Sorin […]

  Răspunde
 10. vineri, 11 martie 2011, 08:45

  […] După experiența amară de data trecută, așteptam cu capsa pusă să mi se întâmple din nou ca unii invitați care au confirmat […]

  Răspunde
 11. joi, 12 ianuarie 2012, 01:01

  […] trecuta am fost si la Aristocratii, la un show de stand-up comedy, la invitatia lui Cristi . Atunci am ales sa nu scriu si eu pe blog, din doua […]

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *