Top 10 cărți citite și ascultate în trimestrul 3 2022

Am citit și ascultat 31 de cărți între iulie-septembrie 2022. Cam în ritmul meu firesc. Pe care îl monitorizez de vreo doi ani de zile.

Ai câteva cuvinte despre fiecare carte. Pe scurt. Ca să îți faci o idee. Și, poate, să îți fac poftă să o citești.

Aia zic :)

Locul 1. Guzel Iahina – Copiii de pe Volga
Imperială carte. Și zic asta cu un soi de ironie respectuoasă. Pentru că subiectul este despre cum primele decenii ale sovietizării în Rusia au zdrobit cu cizma lor împuțită destinele din ceea ce atunci se numea Republica Sovietică a Germanilor de pe Volga. Dar cum scrie Iahina plecând de la o documentare excelentă făcută… Ce condei… Ce imagini… Ce scene… Splendidă carte. Fără niciun dubiu.

Locul 2. Narine Abgarian – Din cer au căzut trei mere
Și vine câte o carte de asta. De nicăieri. Și care te lasă cu gura căscată. Ba nu, nu cu gura. Cu sufletul căscat. Larg. Ca să poată intra atâta… că nici nu știu cum să îi zic. Frumusețe. Dar nu tot în cartea asta este frumos. Duioșie. Dar nu tot în cartea asta este duios. Nostalgie. Dar nu tot în cartea asta te face să fii așa. Bref, o carte pe care ți-o recomand la modul în care, iată, tocmai o fac :)

Locul 3. Ben Wilson – Metropolis
Una din cele mai interesante cărți pe care le-am citit în ultima vreme. Motivul este unul la care nu m-aș fi așteptat, ca să zic așa: autorul argumentează excelent teza lui cum că orașul este cea mai mare invenție a omenirii. Și vine cu explicații istorice, sociologice, economice, climatologice, psihologice și chiar… zoologice. M-a captivat foarte tare cartea. Și o recomand la modul cel mai… urban :D

Locul 4. Ludmila Ulițkaia – Cazul doctorului Kukoțki
Ce să mai zic eu despre stilul doamnei… Că am citit cam tot ce a scris. Și, de fiecare dată, cu o plăcere maximă. Și cu acest roman a fost la fel. Modul în care Ulițkaia reușește să ducă firul mai multor destine pe mai multe generații este colosal. O scriitoare la care revin mereu și mereu cu mare, mare plăcere.

Locul 5. Trevor Noah – Născut în afara legii
Când un comedian te face să plângi… Cam atât de tare este cartea asta. Pe care am început să o citesc cu un zâmbet (cretinel, acum realizez) pe buze. Gen ”ia, Trevor, fă-mă să râd!”. Ceea ce a făcut. Căci este mult de râs în cartea asta. Dar mai mult este de plâns. Mă rog, plânsul ăla nu neapărat să storci lacrimi pe carte de să nu mai vezi la pagină ești. Ci mai degrabă un fel de oftat respectuos, ca să îi zic așa. Și care este preambulul unui sănătos, masiv și catartic pus pe gânduri. Uluitoare viață a avut băiatul ăsta. Din care avem multe de învățat. Foarte multe, unii dintre noi.

Locul 6. Abdulrazak Gurnah – Abandon
Foarte bine scrisă. Ceea ce nu are cum să strice plăcerii lecturi, desigur, cumva furculition. Dar ce m-a captivat a fost poveștile și contextul: început de secol XX până prin anii 60. Și destinele unor oameni din Africa de Este în mizerabila perioadă colonialistă și apoi imediat după obținerea independeței. L-am pus pe autor pe lista de citit cam tot ce a scris. Așa m-a lovit cartea.

Locul 7. Parinoush Saniee – Cei rămași și cei plecați
Ce carte frumoasă… Și este așa fără să fie scrisă cu un condei de ăla de îți trăznește naturelul simțitor. Doar că, dincolo de stil, povestea unei familii iraniene, răsfirată în toată lumea, care se adună la o reuniune este atât de plină de încărcătură… Discuțiile în contradictoriu între cei care au preferat să rămână în Iran și cei care au fugit din țară. Certurile politice între anumifgoți membri. Aducerile aminte. Datul cărților pe față. Un fel de jurnal al unei terapii în grup, dar fără psiholog. Foarte bună carte, o recomand cu mare drag.

Locul 8. Sue Stuart-Smith – În grădina minții
Este o carte despre terapia horticolă. Mai pe românește, despre cât de tare te poate ajuta lucrul într-o grădină, înconjurat de plante și copaci, pentru sănătatea mentală. Și nu numai. Mi-a plăcut. În special argumentele științifice, cu studii, pe care le aduce autoarea. Și mi-a și făcut un pic de poftă să mă apuc să cultiv și eu ceva, jur!

Locul 9. Meg Mason – Suferință și extaz
Nu îmi aduc aminte de când nu am citit atât de ușor o carte atât de grea. Ușor pentru că este scrisă foarte bine. Cu mult umor. Greu pentru că este vorba despre un personaj care îți spune, la persoana 1, cum trăiește cu o boală psihică teribilă. Și cât de mult a rănit-o că nu a știut ce are. Of…

Locul 10. Ayelet Tsabari – Arta de a-ți lua rămas bun
O carte despre căutarea unui loc unde să prinzi rădăcini. O autobiografie a unei fete mizrahi. Termen care desemnează evreii orientali, adică nu ăia așkenazi, cei care au venit în Israel din țările occidentale. Despre diferențele de clasă dintre cele două nații, ca să le zic așa. Interesantă și ca literatură, dar și ca documentare.

Celelalte cărți pe care le-am citit și/sau ascultat, nu neapărat într-o ordine de top.

Gary Klein – Seeing What Others Don’t: The Remarkable Ways We Gain Insights (audiobook)
Foarte interesantă carte. Care analizează modul în care ajungem să avem niște insights. Adică să ne pice fisa în anumite momente. Și de ce unora ne pică și altora nu. Și de ce celor care nu le pică fisa nu le pică. Foarte bună pentru cei care vor să facă – pardon my French – o incursiune în comportamentul uman.

John Medina – Brain Rules (audiobook)
Am citit-o acum câțiva ani. Și mi s-a părut foarte utilă. Așa că am simțit nevoia să o mai parcurg. Dar de data asta pe sistem de audiobook. Și, la fel, mi s-a părut că reîmprospătarea informațiilor din ea m-a ajutat să îmi fixez anumite păreri despre cum îmi funcționează creierii capului. Cu mențiunea că, pe lângă informațiile foarte bune, și stilul autorului este unul foarte amuzant.

Tom Standage – A History of the World in 6 Glasses (audiobook)
Pare că e caterincă. Dar nu este. Pentru că autorul a pornit de la ideea că există 6 băuturi care au fost extrem de importante în istorie. Și care chiar sunt parte integrantă din istorie. Și aduce argumente foarte bune pentru această teză. Băuturile analizate sunt: berea, vinul, spirtoasele, ceaiul, cafeaua și Coca Cola. Foarte interesantă carte, o recomand amatorilor.

Brian Tracy – Master Your Time, Master Your Life (audiobook)
Omul nu inventează apa caldă, e clar. Dar îți repetă niște principii de bază când vrei să storci cât mai multe picături benefice din timpul tău. Uneori ai nevoie de așa ceva. Să îți aducă cineva aminte că ai uitat fix chestiile de bază. Și, poate, să te ia cu un pic de rușinică. Și, poate, să aplici ceea ce știai că e bine să aplici, dar nu ai făcut-o. Din te miri ce motive…

Donna Jackson Nakazawa – Înger și asasin
Habar nu am avut că celulele microgliale sunt atât de importante pentru creierul nostru. Bine, nici măcar nu știam despre ele până să citesc această carte. Dar acum știu. Ocazie cu care am constatat că mă atrage din ce în ce mai tare neuroștiința. Așa că o să mai bag fise pe linia asta. Recomand cartea tuturor celor care vor să înțeleagă un pic mai bine cum funcționează creierii capului. Și despre cât de important este să fii bine și la minte, și la suflet, și la trup. Nu neapărat în ordinea asta.

Timothy E. Gregory – O istorie a Bizanțului
Recunosc: e prima carte despre istoria Bizanțului pe care o citesc. Bine, sigur că știam anumite bucăți din creșterea și descreșterea acestui imperiu, ca să îi zic așa. Doar că știam prin tangență cu alte istorii, ale altor imperii, cum ar veni. Așa că mi-a picat tare bine să citesc doar despre acest subiect. S-au conectat niște linii în creierii capului meu. Așa că ți-o recomand la modul călduros dacă ești cât de cât pasionat de domeniu.

Samar Yazbek – Fata care nu se putea opri din mers
Nașpa carte. Nu ea în sine, că e scrisă bine. Pe alocuri prea bine. Ci subiectul: războiul din Siria. Văzut prin ochii unei fete cu probleme. O poveste tare personală. Din care înțelegi ce porcărie este războiul. Și cum suferă oamenii care n-ar trebui să sufere din cauza unora tâmpiți, cretini și idioți, care pornesc căcaturile astea.

Yu Hua – Ziua a șaptea
Dilimandros grav autorul. Pe scurt, subiectul este așa: personajul moare și toată cartea este despre cum își caută el locul în viața de după. Dar asta în timp ce nu se putea desprinde de viața asta, reală, pentru că nu avea… loc de veci. Jmekeria maximă pe care o face autorul este alta: fază cu ăsta mort este un pretext pentru a arăta pe șleau anumite realității ale Chinei contemporane. Cu minciuni guvernamentale, cu sisteme strâmbe, cu de astea. O rețetă reușită, chiar m-a ținut lipit de ea cartea asta.

Kevin Simler, Robert Hanson – Elefantul din creier
Omul este condus în tot ce face de autoamăgirea egoistă. Care îl face să se mintă pe sine și pe alții. Și care îi coordonează relația sa cu ceilalți și cu sine. Asta-i teza cărții. Care m-a enervat. Pentru că noi ca oameni nu facem DOAR asta, cum vor autorii să ne facă să credem. Ce mi-a plăcut, însă, la carte au fost argumentele pe care le-au adus. Și care nu m-au convins. Dar mi-au plăcut pentru că sunt foarte interesante în sine.

Alexandru Lamba – Lapte virtuți deșarte și o păcătoasă moarte
Dacă m-aș da ntelectual, aș băga-o așa: este despre predestinarea ratată. Dar cum nu sunt, o las să cadă așa: este despre predestinarea fără finalizare. Oricum ar fi, excelent cum reușește Alexandru să contureze un personaj care crede cu tărie că este la voia sorții. Când, de fapt, soarta doar îl aduce la niște răspântii. Atâta tot. Și el decide pe care din drumuri să o apuce.

Silviu Măcrineanu – Pași în penumbră
O carte excelentă dacă vrei să afli despre istoria României înainte și puțin după Primul Război Mondial. Căci Silviu reușește ce doar un mare povestitor poate face: să te învețe istorie în timp ce nu îți dai seama că asta se întâmplă. Personaje construite foarte bine. Deși poate un pic ca sămănătorist, ca să îi zic așa. Documentare excelentă, se simte asta din ușurința cu care livrează fapte istorice. Pe scurt, o carte pe care am citit-o dintr-o răsuflare.

Jill C. Darding, William L. Heward – Hai să încheiem un contract
Cartea asta te învață să semnezi niște contracte cu copiii tăi. De alea scrise. Cu clauze. Cu responsabilități și obligații. De ambele părți. Și îți să și formatul de contract. Foarte interesantă abordare a parentingului.

Walter Ubelhart – În afara cercului
Dacă ești sensibil la chestii mai neconvenționale, să nu citești cartea asta. Sau să o citești. Despinde de sensibilitate, știi cum zic. Mie mi-a picat bine pentru că autorul face niște legături foarte interesante între Casanova, MIhai Viteazu, Shakespeare și… Baia Mare. Care este orașul meu natal. Pe scurt, un roman în care ai tot felul de legături simbolice, simbolistice și simbolizante între tot felul de personaje și întâmplări istorice. Doar că într-o cheia mai… conspirativă.

Casper ter Kuile – The Power of Ritual: Turning Everyday Activities into Soulful Practices (audiobook)
Utilă carte. Adică mi-a plăcut mult ideea asta cu ce ai de făcut ca un obicei (că mi se pare mult să îi zic ritual) să îți fie un fel de a doua natură: Intention, Attention, Repetition. Bine, pe final mi s-a părut că o dă prea tare în aspiraționale, dar altfel chiar ți-o recomand. Pe sistem de audiobook, mai degrabă. Că merge mai lin, ca să zic așa :D

Cho Nam-Joo – Kim Jiyeong, născută în 1982
Îți zic din start: a fost scrisă cu scop feminist. Bine, asta nu înseamnă că nu e o carte ok. Că este. Adică întâmplările prin care trece personajul – o femeie, desigur – din copilărie până la maturitate arată traseul anevoios prin care au trecut drepturile femeilor în Coreea de Sud. Și oricum mai este mult până departe.

Brenda Ralph Lewis – Istoria întunecată a papilor
Un fel de fragmente de Wikipedia papală, ca să îi zic așa. Adică autoarea a luat cele mai de rahat (pardon my ecleziastic French) exemple de cât de idioți au fost anumiți papi în decursul timpului. Și oferă o scurtă documentare pentru fiecare în parte. O carte interesantă dintr-o perspectivă de asta documentară. Dar altă valoare nu prea îți aduce.

Adam Brown – Self-Discipline: The Ultimate Guide To Beat Procrastination, Achieve Your Goals, and Get What You Want In Your Life
O juma de carte, practic. Dar foarte utilă. Adică pe sistem de recapitulare a ceea ce oricum știam deja. Doar că, firește, nu aplicam. Spre exemplu, autorul zice despre cât de important este să încerci să îți atingi obiectivele intermediare într-un proiect mai mare. Ca să te simți fericit că ai bifat și tu ceva, cât de cât acolo. Trucuri, desigur. Dar foarte eficiente.

Daniela Tordoi – Planta busolă
O carte scrisă de o terapeută cu scop terapeutic. Așa am înțeles eu. Subiectul este despre o stimabilă care pleacă la Paris la un curs de scriere creativă. Dar nu subiectul e interesant aici (deși este, nu zic nu). Ci introspecțiile (cred că așa li se zice…) care abundă în toate paginile. Și prin care personajul se (re)descoperă. În multe din ele sunt șanse să te regăsești și tu…

Olga Grebennik – Jurnal de război
Ți se cam ridică părul pe tine când te uiți la ilustrațiile din carte. Și când citești mini-textele care nu au nicio valoare literară. Dar o imensă valoare documentată. Căci, da, este despre experiențele unei mame în timpul războiului din Ucraina. Of…

Helen Exley – Valori eterne
O carte cu citate de alea motivaționale. Care pe mine mă lasă rece în cam 99,98% din cazuri. Dar care merge foarte bine #cacadou. Vorba aia, să nu mergi cu mâna goală, știi cum zic :D

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.