Top 10 cărți citite (și ascultate) din iulie până în septembrie

Carevasăzică, rămân pe media de cam 11 cărți pe lună. Căci în ultimul trimestru am citit și ascultat 32 de cărți. Le găsești mai jos pe fiecare, cu câte o scurtă descriere. Căci am văzut că ajută topurile pe care le fac pe linie de idei de lectură :)

Față de trimestrele trecute, audiobookurile sunt un pic în creștere. Explicația fiind una simplă: am condus mii de kilometri în aceste trei luni, așa că am ascultat la greu. Dar tot cititul de pe pagini clasice îmi rămâne la suflet, desigur :) Deși m-am obișnuit chiar la modul corespunzător să citesc și de pe Kindle…

Ei bine, acesta este Top 10 cărți citite și ascultate în ultimele 3 luni. Sunt și celelalte 22 de cărți mai jos, sunt sigur că o să nimerești printre ele ceva care o să te coafeze cât de cât ideal pe linie de lectură :D

Locul 1. Delia Owens – Acolo unde cântă racii
Este o carte cu care rămâi. Deși nu te surprinde prin mai nimic. Nu prin stil (nu prea poți lua fragmente din carte să le predai în școli). Nu prin poveste (adică nu e Star Wars sau ceva). Nu prin întortochieri ale intrigii sau ceva. Prin mai nimic. Dar – și aici vine arta scriitoarei – combinația dintre toate acestea, atâtea câte sunt, este pur și simplu magistrală. De aceea îți rămâne această carte. Și tu rămâi cu ea…

Locul 2. Sandro Veronesi – Colibri
Despre o familie făcută ferfeniță. În care personajul principal este, așa distrus cum se simte, pivotul principal. Cel care – că aici vine analogia cu colibri – ca să stea nemișcat pentru ca toată familie să se învârtă în jurul său trebuie să se agite foarte mult. Așa cum colibri bate de 70 de ori pe secundă din aripi doar ca să poată să stea nemișcat în aer. O carte vitamină, adevăr vă spun eu vouă.

Locul 3. Gogol – Mantaua. Nasul. Însemnările unui nebun
Ok, recunosc: nu mai citisem nimic de Gogol. O lacună majoră a culturii mele livrești, desigur. Doar că, pe partea pozitivă, zic doar atât: o să citesc tot ce a scris. Pentru că le dau dreptate tuturor celor care au zis că Gogol a reprezentat o piatră de hotar între ce se scria înainte de el și ce s-a scris după el. Iar această carte de povestiri mi-a arătat exact asta. Și m-a făcut fan. Mare fan.

Locul 4. Augustin – Confesiuni
Când o să scriu o carte despre cei mai mari PRiști din istorie, care erau PRiști fără să știe că după multe secole o să fie numiți așa, baciu Augustin categoric prinde loc în top. Chiar sus de tot. Căci este extraordinar cum poate să argumenteze niște chestii care sunt teribil de greu de argumentat. Și o face magistral. Sunt fan. Dar, în același timp, și mare critic al lui. Semnul unui fan adevărat, de altfel :D

Locul 5. Myke Cole – Legion versus Phalanx: The Epic Struggle for Infantry Supremacy in the Ancient World
Am citit destul de mult pe tema asta mai militară. Iar modul în care funcționa teribila legiune romană m-a fascinat întotdeauna. Ei bine, aceasta este cea mai bună carte pe tema aceasta. Excelentă analiză comparativă a celor două tipuri antice de formațiune armată, excelentă. Bine, faptul că autorul este veteran al războaielor din Irak și din Afganistan a ajutat mult. Căci face mereu analogii legate de echipamentul de acum și cel de atunci. Sau despre efortul fizic pe care îl presupune o luptă. Foarte bună cartea pentru pasionații de istorie, o recomand la modul corespunzător.

Locul 6. Hans J. Nissen – The Early History of the Ancient Near East, 9000-2000 B.C (audiobook)
O excelentă privire profesionistă asupra acestei perioade din istoria antică. Și mă refer aici la faptul că este pentru cei care deja sunt familiarizați cât de cât cu subiectul. Căci este o lectură/audiție mai tehnică. Și, de aceea, dificilă. Dar foarte bună pentru fanii genului.

Locul 7. Ozan Varol – Gândește ca un astronaut
Dacă simți intens că ai tot timpul dreptate și că ceilalți sunt petarde flaușate, să nu citești cartea lui Ozan Varol. Căci îți pierzi vremea. Dar, dacă pentru tine lumea înseamnă un șir nesfârșit de incertitudini care se pupă cu alte incertitudini și uneori chiar ajung în dormitorul incertitudinal și nasc fecund alte incertitudini, s-ar putea să ți se potrivească la marele fix această carte.

Locul 8. George Burcea – Scrisoare către Ceaușescu
O carte de un optimism feroce. Optimism pentru că, în cele din urmă, cele două personaje principale au reușit să se ajungă într-un prezent din care viitorul măcar există. Feroce pentru că trecutul lăsat în urmă le-a smuls bucăți din corp și din suflet. M-a cutremurat această carte. Și așa o să pățești și tu…

Locul 9. CS Lewis – Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr
Autorul a scris ”Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr” cu mare, mare greutate. El a zis-o, nu bag io o fisă cu părerea proprie. Și a pățit asta pentru că a trebuit, practic, să se pună în pielea unui diavol. Și să se uite la umanitate din această perspectivă. Drăcească. Și l-a cam ofticat. În sensul că l-a cam deprimat.Căci, nu-i așa, atunci când îți propui să îți vezi semenii pe linie diavolească, îi vezi de multe ori în toată splendoarea lor. Și asta te cam seaca la rărunchi. Dar, spre lauda sa, CS Lewis a reușit foaaaarte bine să se pună în pielea dracului. Și a ieșit o carte care chiar te pune pe gânduri

Locul 10. Barry Strauss – Zece cezari. Împarații romani de la Augustus la Constantin cel Mare
Dacă vrei să afli mai multe despre această perioadă teribil de importantă pentru evoluția Europei și nu numai, să știi că musiu Barry a săvârșit o carte numai bună pentru așa ceva. Căci afli nu doar chestii strict legate de împărați, dar pune lucrurile și într-o perspectivă instorică absolut necerasă. Și, de aceea, foarte de ajutor.

Celelalte 22 de cărți citite și ascultate în ultimele 3 luni sunt cele de mai jos. Ordonate nu neapărat într-un top, dar tot cumva în ordinea preferințelor le-am pus. Subiectiv, desigur, așa cum stă bine oricărui cititor veroce :D

Joshua Fields Millburn, Ryan Nicodemus – Iubește oamenii, folosește lucrurile
Am citit această carte pentru că eram curios să înțeleg care-i faza cu minimalismul ăsta ontologic (gen). Adică să nu mă rezum ca tot omu din ce am ciupit de pe interneți (da, știu, prost obicei să tot vreau să știu mai multe despre un subiect înainte de a zice două vorbe despre el). O carte interesantă. De fapt, i-aș zice utilă. Pentru cei interesați de subiect, desigur. Adică de minimalism și de urmările lui în viața noastră. Bine, dacă decizi să aplici ce zic autorii acolo. Altfel, poți să îți consumi timpul citind altceva, parol…

Thornton Wilder – Puntea Sfântului Ludovic
O carte care mustește de stilul sud-american. Și nu mă refer doar la faptul că acțiunea se întâmplă în Peru la început de secol 18. Ci la atmosfera pe care autorul o creează. Am citit-o dintr-o răsuflare, atât de tare m-a captivat.

Kerstin Lucker, Ute Daenschel – O istorie a lumii… cu femeile în prim plan
De ce citesc cărți mai feministe, așa, din când în când? Pentru că sunt necesare, de aia. De ce sunt necesare? Serios, asta-i întrebare, măh, dacă ne uităm un pic la lumea în care trăim?! Dar motivul principal pentru care mă bucur că am citit această carte este acesta: pentru că pot să o recomand cu mare încredere tuturor celor care, din diverse motive, nu sunt familiarizați cu ceea ce am putea numi istoria mondială pe scurt. Din această perspectivă, al unui stil de-a dreptul didactic, dar foarte ușor de citit, cartea este foarte bună.

Paul Tillich – The Courage to Be
Pe scurt, despre ce este cartea. Există două tipuri de curaj: 1. Curajul de a fi tu însuți. A dreaqu de greu de atins, căci necesită o permanentă îndoială a ceea ce ești și a ceea ce ai putea deveni. Dar, la urma urmei, s-ar putea ca aceasta să fie forma supremă de curaj: de a te îndoi până la prăsele că poți să atingi curajul maxim. 2. Curajul de a fi parte dintr-un întreg. De care ai nevoie tocmai ca să cedezi o parte din ceea ce ești în favoarea întregului. Și de care ai și mai mare nevoie ca, după ce ai făcut această cedare, să te simți cu adevărat reprezentat de întregul din care ai decis că vrei să faci parte. Doar că cei care, totuși, dau dovadă de curaj fac o șaormică din cele două tipuri de mai sus. În cazul unora primul este vioara întâi. În cazul altora, al doilea ia caimacul. Dar o combinație între cele două tot există. În toată lumea.

Panait Istrati – Chira Chiralina
Are omul ăsta un stil care îți pică la marele fix, indiferent când îl citești. Mi se pare unul din marii noștri romancieri. Care nu este recunoscut la adevărata lui valoare. Adică, între noi fie vorba, oricând aș citi un Istrati decât un Rebreanu. Aia zic.

Turgheniev – Părinți și copii
Când te lipești de rușii clasici, nu ai cum să greșești. Ok, cartea asta nu este de pus în ramă, lângă ceva icoană imaginară sau ceva. Dar curge lin, frumos, ca o plimbare cu un ATV electric într-o stepă de la poalele Caucazilor. Că nu mi-a venit să îi zic mai bine…

Andrew Roberts – Leadership de război
Aveam așteptări mai mari de la cartea aceasta. În sensul că aș fi vrut să… în fine, dă-i pace. Mare lucru în afară de a repovesti istoriile unor mari lideri militari din istorie, nu prea se întâmplă în paginile astea. Pe final face un fel de comparații între ei și trage niște concluzii pe sistem de numitor comun, dar subțire. Așadar, o carte ușurică. Mai mult de popularizare, dacă vrei, a unor destine de mari oameni războinici. Sau ceva.

Jerzy Kosinski – Pasărea vopsită
Eu citesc astfel de cărți cu stomacul strâns. Cărți despre copii loviți de contextul istoric. În cazul de față un copil în timpul celui de-al doilea război mondial, rămas fără familie și abuzat de toată lumea în orice loc s-ar fi dus. Grea carte. Foarte grea…

David M. Gwynn – The Roman Republic: A Very Short Introduction (audiobook)
Chiar că este scurtă introducerea asta :)) Dar utilă, ce să zic. Eram la volan, într-un drum lung de mai multe ore, de aceea am ales să o ascult. Căci pentru mine o astfel de carte este una ușurică. Pentru că nu că mă laud sau ceva, dar chiar mă știu cu istoria Imperiului Roman. Așa că a fost un fel de hai să beau berea asta pentru a 9090 oară :))

Barbara Graziosi – Homer: A Very Short Introduction (audiobook)
Asta este chiar pentru cei pasionați de zona de lingvistică istorică sau cum să îi zic. Pentru că abordează teme ce țin de modul în care ar fi indicat să fie citit (și tradus) Homer. Cu referiri la istorie, desigur, pentru a pune lucrurile în context. Interesantă pentru amatorii genului, zic.

Magda Isanos – Poezii
Când un poet talentat moare la doar 28 de ani, parcă lumea își pierde una din balamalele alea care îi țin ferestrele către mai frumos deschise. Am pus mâna din întâmplare (deși alții i-ar zice predestinare) pe cartea de poezii a Magdei Isanos (1916-1944). Despre care nu auzisem înainte. Dar pe care nu o să o mai uit. Pentru că, în ciuda faptului că eu și poezia nu suntem cei mai buni prieteni, versurile acestei autoare mi-au spus ceva. Chiar mult pe alocuri.

Martyn Lyons – Istoria cărților
Este pe sistem de enciclopedie. Sau cum să îi zic. Adică text condensat (dar fără să îi știrbească din valorile informative) și multe poze. Foarte bine alese, de altfel. Pe scurt, o incursiune foarte utilă în istoria cărților. Din cele mai vechi timpuri până la cartea electronică. Recomand amatorilor.

Philip N. Jefferson – Poverty: A Very Short Introduction (audiobook)
Am decis să ascult acest audiobook tot când eram la volan. Pentru că am văzut titlul și am realizat: bre, tu habar nu ai ce înseamnă sărăcia ca definiție și ca instrument de lucru pentru guverne. Și am aflat. Mă rog, tot nu m-am dumirit până la capăt. Căci a determina ce înseamnă sărăcie este foarte complicat. O combinație de statistică și sociologie featuring decizie politico-administrativă. Dar măcar am habar despre care-i faza. Ceea ce pentru mine este suficient. Până la proba contrarie, desigur…

Phil Teer – Noua eră a imaginației
Cartea este o pledoarie pentru introducerea pe scară largă a venitului universal de bază. Adică să primești niște bani care să îți asigure nevoile de bază fără să faci nimic pentru ei. Dar pledoaria este făcută dintr-o perspectivă clară: atunci când ești eliberat de stresul procurării de bani pentru nevoile de bază, ți se descătușează creativitatea. Iar asta aduce o grămadă de beneficii, zice el. Nu doar pentru tine, ci pentru societate în general.

Jacques Verger – Universitățile în Evul Mediu
O carte foarte interesantă. Bine, dacă ești pasionat de istorie și nu te plictisește un discurs plin de referințe savante și bibliografice. Mie tare mult îmi place genul ăsta de cărți. Este drept că, dacă nu ai o cât de cât ideală pregătire în istorie, nu prea ai cum să înțelegi multe referiri pe care le face autorul. Căci te ia de gata, ca să zic așa. Gen ”așa cum mișcarea husiană a dus la nașterea naționalismului cehesc…”. Dacă nu știi ce e aia, nu poți înțelege nici cea vrea să spună în continuare. Aia zic…

Woody Allen – Apropo de nimic. Autobiografie
Ce personaj… Cu un umor fin, dar care îți dă niște teme de gândire. Plus că, citindu-i autobiografia, practic treci cumva prin istoria cinematografiei din ultimul veac. Traseu pe care îl parcurgi alături de unul care a fost printre ei, dintre ei, ca să îi zic așa. De fapt, este despre istoria culturală mai largă. Spre exemplu, io ce aș putea zice despre, să zicem, Arthur Miller decât că e un scriitor imens? Woody, în schimb, ne povestește cum mergea la băute cu el și despre ce schimb de idei aveau. Cartea îți lasă și un gust amar, totuși: capitolele în care povestește despre războiul dur și absolut imbecil din multe puncte de vedere pe care l-a dus cu Mia Farrow…

Cristi I. Popescu – The Final Lockdown
Există cărți care au cea mai mare valoare în fix două momente: imediat ce sunt lansare și la vreo câțiva ani buni după lansare. Strângeri de stomac, încruntări de sprânceană, scrâșnete de dinți. Dar și zâmbete pline de speranță, căldură pe la feng shui și piese de pus pe lista de ascultare. Cam cu asta rămâi după această carte. Care este despre cum se simțeau niște oameni corespunzători (că nu știu cum să le zic altfel…) în momentul de lockdown. Când au fost intervievați de Cristi.

Aziz Nesin – Nepot de ștab
O colecție simpatică de povestiri turcești. Le zic așa în sensul că autorul este turc, dar și că lumea pe care o regăsim în rândurile sale este din zona turcă. Anumite povestiri nu pot fi înțelese fără înțelegerea contextului istoric în care au fost scrise. Căci sunt niște fabule. Cu țintă politică. Așa că, dacă citești cumva cartea și ridici sprânceana a mirare la câteva pagini, caută pe google să înțelegi cam cum era istoria Turciei când au fost scrise. Și te lămurești ce a vrut să spună autorul.

Felix Nicolau – Istoria nucleară a culturii
Care este fix așa: din bucăți de erudiție featuring caterincă subtilă. Iar ca bonus câteva săgețele deloc fortuite la adresa influensărilor. Am parcurs cartea cu destul de mare interes. Tocmai pentru că mozaicarea conținutului cu subiecte foarte diverse și abordate din perspective care mai de care mai sprințare o face foarte consumabilă. Și chiar plăcubilă în cea mai mare parte.

Eduard Jurist – Captivi în spațiul comic
O carte cu povestiri umoristice. Apărută în 1979. Și care, prin stilul ei, m-a aruncat direct în lumea scenetelor de Revelion de pe vremuri. Și m-a dus cu gândul – bătrânește și așezat, știu… – că nu se mai face umor de ăsta. Negrobian, în care băgatul și scosul de orice din orice înspre să nu apară din două în două rânduri. Alte vremuri, alți oameni, alt umor…

Garoafele roșii – Poezia Comunei din Paris
Carte scoasă în 1971. Deci evident că onor comuniștii noștri au zis să profite de o internațională de asta ca să mai tragă un șut în dorsalul asupritorilor imperiali. Sau ceva. Doar câteva bucăți de poezie cât de cât comestibilă în afara contextului politic de atunci. Dintre care Victor Hugo iese la înaintare. În rest, pace și prietenie din punct de vedere artistic…

Dumitru Corbea – Poezii
N-am înțeles mare lucru, nu am rezonat mai deloc la aceste poezii. Bine, cred că și pentru că le-am citit într-o carte scoasă pe vremea comuniștilor. Iar poeziile sunt despre țărani asupriți și alea alea. Adică teziste la greu. Dar, pe de altă parte, cum am tot zis aici la #RaftulLuiChinezu, eu și poezia nu ne avem în cei mai buni termeni. Deci poate și de asta nu mi-a spus mai nimic această carte.

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Top 10 cărți citite (și ascultate) din iulie până în septembrie”

  1. Abia la anii astia al citesti pe Panait Istrate , pe Gogol , Turgheniev , Magda Isanos sau Azis Nesim ? Pai , pana acu’ ce-ai facut ? Pe Magda Isanos si-al ei GANDACELUL ai cunoscut-o in clasa a III-a iar Kiralina lui Istrate sigur ai auzit de ea …printr-a IX-a !Mai mult , vad ca recomanzi…ascultarea lor nu citirea , rapins in acest fel minim jumatate din farmecul cartilor respective . MANTAUA lui Gogol…aia zici ca-i scrisa de catre insasi Dumnezeu iar tu chinezu’ dracului…abia acum te-ai indurat s a lasi dracului politica si piscotareala politica si sa-ncerci s-o citesti ? Rusine !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.