Cum a participat Patricia mea la realizarea unui excelent ghid de nutriție pentru copiii

Povestea este cam așa:

Patri, vii cu mine să filmăm cum facem împreună cu un bucătar celebru o rețetă?
(După câteva momente de gândire…) Vin, dar o să discutăm noi după aia ce câștig eu de aici…

Așa am învățat-o. Să negocieze. Să identifice care-i beneficiul dintr-o ofertă indiferent din partea cui. Să fie mai antreprenorială. Și așa și este. Chestie care mă costă, desigur. Dar, ah, cu cât drag îmi asum acest cost… Când o văd cât de serios negociază cu mine…

Așa a fost și cu filmarea împreună cu chef Cezar Munteanu pentru ”Gustul care face bine”, un proiect de CSR al Asociației Agricola – Neam de gospodari. La care Patri a venit. Și a filmat. Și a contribuit la rețetă. Doar că, după ce am ieșit de la filmare și mă pregăteam sufletește să înceapă negocierile cu mine, a început direct să mă certe:

Măi, tati, tu de ce nu mi-ai spus că mâncărurile astea sunt ca să mănânce copiii mai bine?
Ăăăăă, păi…
(am evitat io răspunsul…)

După care mi-a dat decisiva.

Tati, uite cum facem: nu vreau nimic pentru că te-am ajutat cu filmarea asta. Dar să îmi promiți că o să ajuți și tu cum poți pe acei copii.

A fost un alt moment în care asta mică, la nici 10 ani, îmi dă lecții de alea de viață. Bine, pe de altă parte, elanul a ținut-o până ne apropiam de casă. Când, aducându-și aminte că avea nevoie de nu știu ce pentru școală (sanchi…) mi-a bătut un apropo gen ”a fost obositor la filmarea aia” featuring ”nu faci și tu ceva frumos pentru fetița ta” cu bătăi de pleoape. Așa că, desigur, am înțeles apropoul. Și, până la urmă, în ciuda poveștii mai aspiraționalo-motivaționale de până acum, tot m-a făcut pe negociere cea mică :)

Dar eu am rămas cu o dublă bucurie: aceea că, din nou, mi-a servit cea mică o lecție și că am petrecut vreo 2 ore alături de ea, gătind. Sau, mă rog, fiind ajutori de băgători de seamă pentru chef Cezar Munteanu :)) Așa cum o dovedește acest film de la locul faptei.

Descarcă gratuit excelentul ghid de nutriție pentru copiii

Dar cea mai mare bucurie este că am luat partea la crearea unui ghid care ar putea deveni extraordinar de util pentru preșcolarii și școlarii din România. Căci, pe linie de alimentație corectă, sunt multe, multe probleme în cazul acestei categorii de vârsta. Iar acest ghid de nutriție dedicat celor mici este o soluție excelentă pentru mămici, tătici, bunici, mătuși, frați și surori mai mari, pentru oricine vrea să se implice mai mult în nutriția corectă a copiilor.

Și mai este o categorie de public extraordinar de importantă: personalul din grădinițe, școli, after school care pregătesc hrana celor mici. Ei sunt cei care ar putea învăța multe din acest ghid. Pentru că chef Cezar Munteanu a realizat meniuri complete pentru 10 zile formate din 30 rețete (mic dejun, gustare și prânz).

Și mai găsiți ceva în acest ghid: 10 rețete dedicate copiilor cu afecțiuni oncologice. Căci, pe lângă Cezar Munteanu, s-a alăturat acestei inițiative și clinica KiloStop Junior, prima clinică de nutriție dedicată exclusiv copiilor și adolescenților. Alături de aceasta, Alina Trifu – fondator iHealth și consultant în nutriție, s-a alăturat proiectului prin redactarea principiilor privind alimentația corectă a copiilor cu afecțiuni oncologice.

Așadar, descarcă acest ghid de nutriție pentru copii. Și spune și altora să o facă. Căci, pe lângă faptul că este o sursă excelentă de rețete perfecte pentru cei mici, îți mai rezolvă o problemă: răspunsul la întrebarea ”oare ce să îi mai gătesc ăluia micu?”. Mie, cel puțin, mi-a cam rezolvat-o.

Ceea ce o să îți arăt în perioada următoare. Când o să gătesc, în calitate de tătic al celor două fete care mi-au mai rămas în ”ogradă” (cel mai mare este student plecat prin străinătățuri…), mai multe din rețele prezente în acest ghid. Singura speranță este să îmi iasă cât de cât cum scrie la carte… Ăăăăă, pardon, la ghid :D

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.