Pe locul 8 în Top 10 pericole pe internet, la care am peste 1750 de voturi, a fost termenul de keylogger. Așa că l-am invitat pe Alex Bălan de la Bitdefender să ne explice despre ce este vorba și în ce constă pericolul. Cu mențiunea că puteți vedea și alte pericole explicate în secțiunea utile de pe blog.
Cu variantă video și transcriere.
Keylogger este un program care înregistrează tot ce tastezi și este trimis către un terț.
Apropo de hărțuire online, există un nou domeniu care se conturează din ce în ce mai mult, se numește stalkerware, este cu bărbați care își spionează nevestele și neveste care își spionează bărbații.
Există acest concept și e din ce în ce mai preponderent și din fericire a început să ia amploare o mișcare împotriva lui, keylogger-urile intră în zona asta. Se vând softuri pe care să le pui pe telefonul nevestei sau pe telefonul bărbatului ca să-l spionezi, astea-s keylogger-urile sau se mai numesc și softuri pe care monitorizezi ce face calculatorul, telefonul, partenerul.
Keylogger-urile sunt niște programe care sunt folosite în două scopuri, unul este pentru spionaj țintit ca să spun așa, sau în masă, alea în masă fură din datele unei persoane și le trimit către toată planetă astfel poate reușesc să instaleze undeva câteva sute de mii de keyloggere și alea încep să raporteze când intri pe site-ul de banking, pe paypal și se trimit către hackeri și aceștia colectează toate datele ori le vând mai departe că este mai simplu.
3 thoughts on “Keylogger – sau cum poate să îți fie spionat telefonul”
ganditi-va ca acum multa lume incepe sa mineze si sa tranzactioneze cryptomonede de pe telefon, atunci sa vedeti probleme de securitate
Keylogger-ul se folosește mai ales pentru aflarea și spargerea parolelor, și manipularea și controlul device-urilor de la distanță.😁😁😁 La câte se-ntampla pe cociocul fierbinte și nu numai…
Asta ca să nu mai spunem ca se pot folosi la maxim în lumea afacerilor pentru spionarea concurentei…Tine de Codul Penal.
Articolul 361
Interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice
(1) Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică și care este destinată unui sistem informatic, provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și interceptarea, fără drept, a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic, ce conține date informatice care nu sunt publice.
Articolul 362
Alterarea integrității datelor informatice
Fapta de a modifica, șterge sau deteriora date informatice ori de a restricționa accesul la aceste date, fără drept, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Furt de date financiare!!!