50 de startupuri tech din 11 țări europene vor participa pe 1 & 2 noiembrie la How to Web Startup Spotlight, competiție și program de dezvoltare a afacerilor în tehnologie. Echipele acceptate în program dezvoltă produse în cele mai inovatoare industrii precum health, fintech, gaming & entertainment, cybersecurity, SaaS, media și publicitate, travel, educație, resurse umane, soluții de dezvoltare software, comerț electronic sau retail și vor concura pentru premiile de peste 30.000 de dolari oferite de partenerii programului.
Organizat în parteneriat cu IXIA România, How to Web Startup Spotlight 2016 începe pe 31 octombrie, la TechHub Bucharest, și continuă pe 1 & 2 noiembrie în cadrul How to Web Conference, la Teatrul Național din București. Biletele de tip Early Bird sunt disponibile până pe 24 octombrie, pe site-ul conferinței.
Finaliștii How to Web Startup Spotlight 2016
Diversity track
- Urby – aplicație mobilă care structurează și organizează informațiile pentru a oferi utilizatorilor recomandări de evenimente, locuri și activități interesante în orașul lor.
- CloudHero – infrastructură care permite pornirea în mai puțin de 10 secunde a unui container docker (care conține o aplicație software).
- DoBox – primul dock (suport) wireless portabil pentru toate dispozitivele Apple.
- Nutritio – aplicație care pune în legătură nutriționiștii cu persoanele care vor să slăbească într-un mod sănătos și să învețe să mănânce corect.
- Wise Stories – jocuri și aplicații care pot fi adaptate la ritmul de dezvoltare și nevoile copiilor pentru a le consolida relația cu familia.
- eCUORE – platformă care analizează în timp real datele fiziologice ale pacienților cu risc cardiovascular, transmise prin monitoarele de tip holter.
- ENTy – dispozitiv medical folosit pentru a analiza echilibrul urechii interne în vederea corectării și măsurării posturii.
- Visitor Analytics – soluție care permite proprietarilor de site-uri să analizeze datele simplu și rapid.
- Vividly – software inteligent folosit în arhitectură și în industria construcțiilor pentru a dezvolta concepte de design folosind realitatea virtuală.
- Menu – serviciu premium care livrează la birou sau acasă mâncăruri gătite de bucătari renumiți și alese direct de utilizatori.
- InnerTrends – platformă care oferă companiilor SaaS soluții de creștere rapidă prin interpretarea datelor.
- Anatomy Next – platformă SaaS care ajută utilizatorii să învețe și să predea anatomia umană.
- ReFlex Sensors – senzori purtabili care ajută pacienții care fac fizioterapie să se recupereze corect acasă, stimulând astfel creșterea veniturilor clinicilor de recuperare.
- TalentBrowse – prima platformă de agregare care conectează angajatorii cu talentele disponibile din cele mai bune agenții de recrutare.
- Cross Promo – platformă de promovare reciprocă care ajută companiile SaaS să câștige mai mulți clienți plătitori.
- SpeediFly – platformă socială de călătorii care face recomandări last-minute pentru millennials.
- Engager Pro – platformă care colectează și analizează datele despre angajați pentru a crește performanța companiilor.
- PiggyTag – produs digital care ajută colecționarii de antichități să evalueze mai bine valoare produselor și să facă procesul de vânzare-cumpărare mai transparent.
- Werkabee – platformă care conectează studenții, absolvenții și antreprenorii cu toate comunitățile de business mici și mijlocii la nivel global.
- ThinkOut – platformă de gestionare a fluxului de numerar pentru întreprinderile mici și mijlocii din industriile creative.
- AVOapp – soluție roaming virtuală care ajută companiile de telecomunicații să își optimizeze costurile operaționale și de întreținere pentru a oferi servicii de roaming mai ieftine.
- Findie – platformă video oferită ca serviciu care permite companiilor să lanseze site-uri și aplicații mobile de conținut video în minute, nu luni.
- InnoPlanner – platformă care folosește tehnologia 3D pentru a genera concepte de design interior pentru orice dispozitiv, oriunde.
- BOX2M – tehnologie care oferă soluții inovatoare, flexibile și la prețuri accesibile pentru măsurarea, contorizarea și controlarea site-urilor industriale.
- VeziCatFace – piață online inovatoare care ajută utilizatorii să cumpere mașini de la vânzători de încredere.
- Woogie – dispozitiv hardware cu activare vocală dezvoltat pentru a fi un asistent personal după școală și un prieten de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.
- Check4Green – soluție tehnologică ce folosește Internet of things pentru o mai bună gestiune a deșeurilor.
- OnboardX – platformă SaaS care ajută aplicațiile web să integreze diverse scenarii în procesul de autentificare a utilizatorilor.
- Naido – platformă care ajută planificarea destinațiilor pentru nuntă și luna de miere.
- MRise – dispozitiv care integrează Internet of things în motociclete pentru a trimite notificări despre accidente și pentru a integra o alarmă inteligentă.
Cybersecurity track
- LiveMon – tehnologie complexă de monitorizare care generează soluții de identificare și eliminare a amenințărilor care pot afecta serviciile companiilor.
- TypingDNA – produs de tip SaaS care folosește algoritmi de inteligență artificială pentru identificarea și autentificarea utilizatorilor în funcție de modul în care tastează.
- AIrisVISION – tehnologie care recunoaște și înțelege obiectele și conceptele din fotografii, video-uri și transmisiuni live.
- UNLOQ – aplicație mobilă customizată care oferă 3 opțiuni de autentificare, autorizare tranzacții și criptare de date.
- EyeDomain – instrument care analizează legătura dintre domeniile online și proprietarii acestora folosind datele Whois data, IP, NS și MX data.
Fintech track
- Milez – platformă prin care părinții pot recompensa adolescenții cu bani pentru fiecare călătorie cu mașina condusă cu prudență.
- TripWithMojo – aplicație de gestiune a finanțelor personale care ajută utilizatorii să economisească mai mult pentru călătoriile pe care și le doresc prin gamificare.
- Younify – pune la dispoziția utilizatorilor și a băncilor produsele bancare pe care și le doresc, respectiv utilizatorii de care au nevoie.
- Pago – aplicație care permite plata taxelor, utilităților și amenzilor în siguranță.
- Tier One Exchange – platfomă care conectează investitori la piața privată de credite, proprietăți și active fixe vândute de către instituțiile financiare și societățile de administrare a investițiilor din Europa
Gaming & Entertainment
- Clockwork – joc online colaborativ care simulează dezamorsarea bombelor.
- Devious Technologies – studio care dezvoltă Marble Land, joc video puzzle care integrează realitatea virtuală cu principii de fizică.
- Diorama – aplicație pentru smartphone care permite utilizatorilor să urmărească, să distribuie și să încarce video-uri cu realitate virtuală la 360 de grade
- Holosee – tehnologie care creează holograme și le transmite în realitate augmentată sau în realitate virtuală.
- VYOOCAM – cameră de acțiune hands-free care permite transmiterea videoclipurilor pe Internet din perspectiva utilizatorului.
- Questo – aplicație mobilă gamificată care ajută utilizatorii să exploreze mai mult și să contribuie la promovarea și dezvoltarea orașelor.
- CouchCoach – aplicație pentru un ecran secundar prin care fanii baschetului pot antrena de pe canapea, pot propune jucători și pot câștiga puncte pe baza deciziilor pe care le iau în timp real.
- Lampix – dispozitiv care folosește realitatea augmentată pentru a crea suprafețe inteligente, fără ochelari intermediari.
- Fliiby – platformă pentru artiști și creatori de conținut care le permite să descopere, să publice și să monetizeze diverse produse media.
- Road Grand Tours – simulator de circuite de ciclism 3D care permite utilizatorilor să parcurgă și să concureze pe cele mai faimoase circuite din lume, alături de prieteni.