Dacă vreți servicii de live streaming, am io my men :D

V-o zic direct: dacă vreți servicii de live streaming, vă recomand să luați legătura cu cei de la Flexi Live. Vă spun de ce fac această recomandare colea mai jos. Dar am făcut acest preambul pentru cei care nu au de gând să folosească acest gen de servicii în perioada următoare, așa că nu are rost să le fur din timp cu cititul acestor rânduri :))

Fac o cuvenită precizare: eu când zic live streaming, mă refer, ca un atehnic asumat ce sunt, la faza ”avem de făcut o transmisiune în direct de la un eveniment, pe YouTube/Facebook/site, vă ocupați voi de tot și îmi și dați după aia înregistrările, da?”. Dacă răspunsul la așa ceva este ”da”, you are my men :D

live streaming 1”My men” sunt de ceva vreme încoace cei de la Flexi Live. Care au reușit performanța, de fiecare dată când am lucrat cu ei, de a nu-mi da nici măcar o juma de milimetru senzația că am eu de făcut ceva pe partea asta tehnică. Ceea ce este, oricum o dai, mega-șmecherie! Adică am venit de fiecare dată (vezi mai jos emisiunile maraton pe care le-am executat împreună) la studioul gata aranjat, cu 3, 4 camere instalate, cu microfoanele pregătite și tot ce am avut de făcut a fost să ne vedem de ale noastre, fără să ne batem capul cu partea de cum funcționează toată faza de live streaming.

Așa, ca un fel de punere în context, după ce am săvârșit împreună cu Flexi Live isprăvile #ChivasSoundOfBusiness și #JamesonFilmTalks, am avut câțiva stimabili care m-au sunat și mi-au spus ”vreau și eu, se poate pe mâine, așa?”. Amuzat, cumva, le-am explicat ce stă în spatele unei astfel de producții, câtă tehnică implică o astfel de transmisiune, câți oameni și câtă pregătire. Iar reacția lor era identică: ”aaaa, păi părea ceva ușor, la ce am văzut noi”.

Și mi-am dat seama că, de fapt, ăsta este cel mai mare compliment pe care ni l-au putut face. Și când mă refer la ”noi”, zic echipa Kooperativa 2.0 plus cei pe care i-am avut drept colaboratori pe partea de moderare plus, evident, echipa Flexi Live, care au fost impecabili pe partea video, cu tot ce înseamnă asta. Ăsta da compliment, zic! Să pară că totul a fost lejer, fără nici o sforțare și, totuși, să iasă atât de bine :)

De ce i-am ales pe cei de la Flexi Live pentru live streaming

Îl știam pe Clement Nicolaescu de ceva vreme. Și știam că o arde cu chestii de asta video. Dar mai apoi i-am văzut echipa la lucru, la niște evenimente unde eram invitat. Și mi i-am pus în ”cutiuța” aia din sertarul ”măh, când o să avem nevoie de transmisiuni video, trebuie să vorbesc și cu ei”. Ceea ce am făcut.

live streaming 2Prima dată când am realizat evenimentul #DrumulLaptelui la fabrica Danone, după care am continuat cu recentele isprăvi #ChivasSoundOfBusiness și #JamesonFilmTalks, despre care v-am mai spus. Și verdictul pe care l-am dat echipei Flexi Live a fost, de fiecare dată, unul categoric: brici!

În ceea ce mă privește, o să fie foarte greu ca cineva să mi-i scoată pe cei de la Flexi Live de la coracon atunci când vine vorba despre alte isprăvi pe care o să le organizăm și care necesită chestiuni de astea video. Pentru că, așa cum se întâmplă îndeobște, după ce lucrezi împreună cu cineva și totul este excelent, întrebarea firească este de ce să schimbi? Mă rog, întrebarea în cazul altora, la mine chestiunea este mai directă: de ce să complic lucrurile simple? :D Iar simplu la mine înseamnă eficient, cu rezultate și cu parteneriat. Chestiuni la care Flexi Live bifează corespunzător :)

Ai de ales între ”las că fac eu” și servicii profi de live streaming

Tentația în lumea de azi, în care oricine poate face ceva video, cât de cât acolo, de a zice ”las că fac io, nu mai dau bani altora” este foarte, foarte mare. Mai ales că, de la distanță, pare ușor. Doar că nu este. Deloc. Doar pare. Și foarte mulți aleg varianta mai lejeră, atât din punct de vedere al costurilor, dar și al logisticii, dacă vreți. Numai că este o capcană, din punctul meu de vedere.

Pentru că este o variantă mai lejeră doar aparent. Pentru că, de fapt, te costă mult mai mult după aia. În sensul că nu îți iese transmisiunea cum vrei, nu are calitatea dorită, nu ai câte microfoane vrei și nici câte camere vrei, nu ai regie de emisie ca să faci switchul între camere, să pui și tu o burtieră acolo, ca să dea bine pe ecran etc. etc. etc.

live streaming 3Ca să nu mai zis – așa, direct, de la peluza unde îmi place mie să stau – că o chestie de asta făcută pe genunchi nu se pupă de nici o culoare cu pretenția ta de brand care are niscaiva valori de astea mai aspiraționale :)) Altfel spus, dacă te respecți și respecți brandul pe care îl reprezinți, nu face lucrurile pe genunchi. Pentru că fix așa o să reacționeze lumea, ca la un lucru făcut pe genunchi. Iar asta înseamnă nu doar că ai dat niște bani (puțini, este drept) să îți iasă o treabă de mântuială, ci că ai dat banii ăia puțini ca să te faci un pic mai mult de telecomandă…

Gândiți-vă la aspectul ăsta când o mai simțiți pe aia cu ”las că fac eu”. Și, dacă vă dă cu virgulă, apelați la profesioniști. E mai bine, mult mai bine pentru brandul vostru și pentru ce vreți să transmiteți cu ce faceți. Evident, profesioniștii costă. Dar, dacă înțelegi bine ce ai de făcut pentru brandul de care te ocupi, înțelegi deja că astea nu sunt neapărat niște costuri, ci niște investiții. Care o să te ajute mai apoi.

Ce servicii de live streaming asigura Flexi Live

Găsiți pe siteul lor ce și cum. Căci chestiunea este comlexă, ca să citez un film clasic :)) Dar, pe scurt, când vine vorba despre transmisiune video live, cei de la Flexi Live fac tot. Plus munca de după live, cum ar veni, dacă vreți și astfel de chestiuni. Adică montaj, editare și alte faze de astea de nu le știu eu, dar de care se plâng toți cei care au treabă cu video :))

Cel mai bine, zic, ar fi să dați un mail și să le ziceți românește că vreți să faceți aia și aia și să le cereți să vă propună o desfășurare de forțe și un cost. Și să vă apucați să negociați, firește :))

Vă las întru exemplificarea video – firește :D – cu playlistul de la emisiunea maraton #ChivasSoundOfBusiness și cu clipul de prezentare a serviciilor Flexi Live. Iar, dacă vă interesează cum să faceți live streming pe faceook, ia dați un ochi pe ce am făcut la #JamesonFilmTalks.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)