Cinci destinații/chestii pe care aș cam vrea să le bifez în Germania

Ca blogger, din când în când (aș zice destul de des, dar mi-e să nu vă burzuluiți la mine :D) mi se întâmplă niște chestii care îmi cam strâmbă feng huiul. În sensul bun, desigur. Adică io mă duc undeva cu niște așteptări de ceva și plec de acolo cu altceva. Cum ar veni, m-am dus cu ideile mele și am plecat cu ideile lor :)) Ceea ce, oricum o dai, înseamnă că mișto meserie am, măi oameni buni :D

Fix așa mi s-a întâmplat ieri, când am răspuns invitației simpaticilor Andra și Răzvan Pascu de la Travel Communication și m-am dus la un eveniment al Organizației Germane pentru Turism. Nu m-am așteptat de nici o culoare să plec de acolo cu o poftă de a vizita Germania de m-a surprins și pe mine că ce dreaqu am de m-am învolbrat așa :))

Lasă că am povestit cu Tijana Djurcic, PR Manager al Organizației, despre bere, motiv pentru care o să găsiți un ”target” personal pentru Germania colea mai jos. Dar ce m-a dat pur și simplu pe spate a fost natura pe care cei prezenți la eveniment din partea Organizației Germane pentru Turism (alături de Tijana au fost ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, și Cristian Sallai) mi-au ”vândut-o”. Groaznic ce m-a lovit ce am văzut acolo…

Așa că, întors de la eveniment, am decis să fac efortul (și chiar a fost un efort…) să aleg doar 5 destinații/chestii pe care vreau să le bifez, la o adică (nu știu când, cum, alea, alea, nu mă întrebați; încă :D), prin Germania. Ca să vă ajute și pe voi, zic, dacă vă tentează să sprachen turisten Deutsch sau ceva de genul :))

Mi-a fost foarte greu să aleg doar 5 destinații/chestii. Ca să înțelegeți mai bine de ce mi-a fost greu, intrați pe siteul Organizației Germane pentru Turism (de unde am și luat și pozele de mai jos) și o să vedeți că pățiți ce am pățit eu: intru pe una, apoi pe alta, apoi pe alta și tot așa, numai ce vezi că a trecut o groază de timp și că tu tot la birou ești și că ai vrea să ajungi cam în 87976 de locuri de acolo :))

Încă ceva, dacă vi se pare când vă uitați la ce el 5 destinații/chestii pe care le-am ales că m-a lovit la coraconul feng shuiului natura Germaniei, apoi să nu vi se pară, căci așa este! M-a năucit cât de frumoasă este țara asta, la care eu mă uitam din cu totul alte puncte de vedere, m-a năucit de-a dreptul… Așa, ca o punere în context, vorbim despre 130 de monumente ale naturii din Germania – 16 parcuri naționale, 15 rezervații ale biosferei UNESCO și 104 parcuri naționale.

Dar ia să vă dau una și mai tare (apropo de ce se întâmplă la noi, unde hoția din codrii ne seacă de vlaga sufletului…): 40% din suprafața Germaniei este declarată zonă protejată. Dap, ați citit bine, 40%. Mno, mai ziceți ceva dacă puteți, io am rămas cu gura căscată când am auzit asta…

Bun, acestea fiind spuse, să vă zic cele 5 destinații/chestii pe care tare, tare aș vrea să le bifez în Germania în următoarea perioadă. Nu am făcut un top sau ceva, ci le-am pus așa, cum mi-au venit în timp ce mă binoclam pe siteul pe care, again, vă recomand să vă plimbați ochișorii obosiți de muncă :D

Cu bicicleta. Pe oriunde prin Germania. Ai de unde alege trasee (intrați și vedeți câte opțiuni aveți) de te doare capul, ca să zic așa :)) Pentru că Germania este țara care are în plan să construiască o autostradă doar pentru biciclete lungă de 100 de km. Dap, doar pentru biciclete. Primii km din această autostradă sunt deja funcționali. Pe lângă cei 70.000 de km de trasee pentru bicicletă care există deja. Aveți mai jos un traseu care și are gust. Adică o rută a vinului :))

Schleswig-Holstein Wadden Sea National Park. Am rămas cu gura căscată atunci când am văzut imaginile astea. Și am simțit că tare, tare, tare mult vreau să ajung acolo. Uitați-vă și voi ce splendoare… Și imaginați-vă că sunteți acolo și că vă plimbați – obligatoriu desculți! – pe nisipul ăla. Neapărat trebuie să ajung acolo, neapărat!

Saxon Switzerland National Park. Lângă Dresda. Absolut fabulos! Cu niște formațiuni de roci de nuș câte milioane de ani, care te lasă cu gura căscată. Există – țineți-vă bine, oamenii chiar au calculat, nemți, ce să mai :D – 1106 de astfel de stânci, cum puteți vedea în imaginile de mai jos. Și cam 21.000 de rute de drumeție, pe care puteți să vă bucurați de splendidele priveliști. De senzație, zic!

https://youtu.be/EgBWIXU5Uck

Jasmund National Park. Este cel mai mic parc natural din Germania. Dar este unul superb! Cu niște stânci de 117 metri înălțime și cu cea mai veche pădure din țară, în vârstă de peste 700 de ani. Există 8,5 km de trasee pentru drumeție pe acolo, că îmi furnică adidașii numai când scriu despre asta, vă jur :) Tare mi-ar plăcea să ajung și pe acolo…

Bergkirchweih Fair. Un festival al berii, care are loc în localitatea Erlangen, de lângă Nurenberg. Despre care mi-a povestit Tijana Djurcic la evenimentul despre care v-am spus mai sus, în secunda doi după ce a auzit că sunt mare fan de bere :)) Un fel de Oktoberfest, dar cu un specific aparte, adică mai așezat, cum ar veni, dacă înțelegeți ce vreau să zic după ce vă uitați la filmul de mai jos :D Anul ăsta festivalul are loc pe 12 și 13 mai așa că, din păcate, reportez isprava pentru anii următori, căci nu am cum să ajung… Dar tare mă tentează, parol!

Cam asta a fost. Știu, da, știu că voi ați avea și alte propuneri de destinații în Germania. Pe care aș fi încântat să le aud. Că nu știu când o să le bifez și pe alea, asta este altă poveste :))

Vă pupează tata chinezu!

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Cinci destinații/chestii pe care aș cam vrea să le bifez în Germania”

  1. Eu am fost la Heidelberg si m-am indragostit de oras si de oameni. Spatii verzi, paduri, biciclete si oameni care faceau sport indiferent de varsta. In ziua de Paste am vazut doi batranei care jucau ping-pong. Se aplecau cam greu dupa mingi, dar aveau mai multe :0 Nu mai zic despre parinti care alergau cu copiii in niste carucioare speciale pentru alergare. Eu ma asteptam sa gasesc niste umflati de bere si carnati…

  2. Pingback: Zelist Blog » Blog Archive » 24 – 30 martie 2016 – Saptamana in Social Media

  3. Mai bune piste ca în Germania sunt doar în Olanda. Hai să nu te ia râsul la comentariu, că de biciclete vorbim domle.

    Jasmund National Park aș vrea să-l văd și eu.
    Da, înapoi la biciclete, vara frate, să nu fie și vântu și ploaia garantate :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.