Mă bucur pentru Călimănești – Căciulata. Dar ceva tot nu îmi place acolo…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Văd pe Agerpres că primarul comunei Călimănești – Căciulata zice că anul acesta a avut un număr record de turiști în zonă (apropo, cică sunt 12 piscine acolo…). Trec des pe acolo (circul mult, ce să fac) și vă spun sincer că mie nu mi s-a părut, din goana mașinii, că s-au schimbat multe pe acolo (spre deosebire de șocul pe care l-am avut când am fost la Sovata). Dar uite că, cică, treaba merge. Ceea ce este bine. Chiar foarte bine.

Doar că eu, ca șofer care nu prea am altă variantă dacă – să zicem – vreau să ajung de la București la Sibiu, drumul prin Călimănești – Căciulata îmi dă emoții de fiecare dată. Căci mereu mă gândesc nu cumva să fie iarăși haos pe acolo (de regulă din cauza credincioșilor care vin la Cozia) și să stau în coloana, care se mișcă precum viteza melcului turbat. Ceea ce, firește, de multe ori se întâmplă.

Sigur că există varianta ocolitoare, centura, ca să îi zicem așa, doar că și pe varianta aia durează mult de tot să ieși înapoi pe european, deci tot nașpa este, de cele mai multe ori.

Să nu înțelegeți că am ceva cu cei din localitate. Dimpotrivă. Este o zonă splendidă a țării. Și le doresc to binele din lume. Dar mai tare îmi doresc să am o autostradă (ce, măh, nu am voie să visez și eu?!) care să ocolească zona. Și să ajung în Călimănești – Căciulata doar pentru că aleg eu să merg pe acolo, nu pentru că trebuie, pentru că nu am alte variante.

Cândva vom avea și opțiunea asta. Doar că acest ”cândva” îmi pare tare, tare departe… Până atunci, zic din nou, mă bucur că le merge bine celor de acolo. Ceea ce vă doresc și vouă :)

masina portbagaj fan

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Mă bucur pentru Călimănești – Căciulata. Dar ceva tot nu îmi place acolo…”

  1. Eu mi’s călimăneștean și chiar acum scriu comentariul din casa bunicii din Călimănești. Ieri am facut o plimbare pe “a pied” din Călimănești până la mânăstirea Cozia și a fost superb. Nu am mai văzut de ani buni un asemenea flux de turiști. Din informațiile mele, hotelurile și pensiunile sunt cam 100% ocupate. S-a deschis un Aqua Park lângă hoteluri, s-a renovat drumul vechi prin pădure (podul suspendat), s-au renovat/deschis piscinele și bineînțeles vârful Cozia este la locul lui :) Una peste alta, este o zonă superbă și eu zic că se merită să petreci pe acolo cel puțin 3 zile pentru a reuși să acoperi toate obiectivele. Cât despre drum, eh, unde ar mai face românii poze pe malul Oltului la benzinăria OMV dacă am avea autostradă? Spune tu acum. :P

    1. La aia cu pozele de la benzinărie m-ai închis. Clar :)) Serios mă bucur că e fain acolo și că lucrurile încep să meargă cum trebuie. Dar și mai mult m-aș bucura dacă aș avea o autostradă care să ocolească zonă și să mă facă să îmi fie dor să ajung pe acolo :))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)