Se impune o precizare pentru cei care nu mă cunosc și pentru care tonul triumfalist din titlu este motiv de ridicare de sprânceană: sunt un mare, mare, mare brânzar. Consider că brânza, în toate tipurile și de toate felurile, este ceea ce îmi coafează cel mai bine feng shuiul meu culinar :D
Nu mai știu când am ajuns așa mare consumator de brânză. Căci nu am fost așa de când mă știu. Tot ce pot să vă raportez este că, în ultimii 5 ani, am devenit consumator atroce. Și îmi place de foioioioi! Oriunde merg, în orice circumstanțe, prima mea opțiune este brânza. Sau, după caz, ceva cu brânză.
Așa, între noi fie vorba, am o rată de conversie de-a dreptul uluitoare printre cei asupra cărora arunc cuvântul brânzistic propovăduitor mai ales când vine vorba despre pizza quatro formaggi. Căci nu puțini sunt cei care îmi bat obrazul că i-am convertit de la alte tipuri de pizza către cea cu brânză :))
Când m-au invitat cei de la Hochland la degustarea noilor sortimente Delicii Calde la Grătar, Clasic şi Mediteranean, le-am spus ”bre, vedeți că e derdeluș aici, că sunt mare fan de brânzeturi, deci trebui să îmi placă, altfel…”. Reacția a fost decisivă: ”nu avem nici un stres, o să îți placă”.
Și au avut mare dreptate. Căci, odată ajuns la locul faptei, am intrat în atmosfera evenimentului, cum ar veni. După cum vă raportez mai jos.
În așteptarea momentului degustării, discutam cu Iulian The Lemonade Văcărean…
Și, ca să nu fiu prins pe nepregătite, îmi setam telefonul pentru poze.
Curios fiind nevoie mare de cum se pune pe grătar brânza cu pricina, m-am oferit voluntar, așa că am devenit ajutorul de bucătar al stimabilului Alex Petricean D’artagnan :D
Cumva a fost o decizie greșită să mă ofer voluntar. Căci, acolo lângă forjă, mirosea brânza aia pe grătar de mă apuca zbâțul pofticiunii…
Cam așa a fost la degustare. Mă rog, ce îmi aduc eu aminte din acele momente de grea încercare oflactivo-gustativă… :)) Ce pot să vă spun așa, ca concluzii, este că ambele sortimente Delicii Calde la Grătar – Clasic şi Mediteranean – sunt foarte bune! Clasic este, cum îi spune numele, doar brânză. Mediteranean are și busuioc și roșii, iar busuiocul, în momentul prăjirii îi dă niște arome teribile.
Se gătește foarte ușor. Mă rog, în cazul meu hai să nu vorbim de gătit, căci am jigni o generație întreagă de bucătari :)) Termenul corect este se prăjește foarte ușor. Adică în maximum 5 minute e gată brânza prăjită. Fără să se prindă de grătar, ceea ce, pentru cei care o ard și cu bericica în momentul actului culinar, cum ar veni, este o adevărată măsură de precauție :))
Și încă o concluzie. De-a dreptul fundamentală pentru mine. Până acum, de fiecare dată când ieșeam la grătăreală și eram în perioada de ne-carne (mai fac de astea, mă las ghidat de organism, cum ar veni), în lipsă de altceva, băgam la greu pe grătar legume. Ceea ce o să fac în continuare, desigur. Dar numai ca să le am ca garnitură la brânza asta, pe care o recomand tuturor brânzarilor grătăriști din întreaga națiune :D
Vă pupează tata chinezu, să fiți iubiți!
6 thoughts on “Frați brânzari, am învins! Avem brânza Delicii Calde La Grătar, de la Hochland!”
Foarte bine arata, dar sa vezi cum e cu mamaliga la gratar :)
Ehe, dacă ai ști câte rețete am în plan cu brânza asta… :D
Suna foarte bine, hai repede la hipermarket sa cumparam si la gratar. Munca poate sa mai astepte. Mersi de pont.
Alo, dacă a fost glumă, nu-i bună. Dacă nu-i glumă, n-o înțeleg. Deci? :))
Pingback: De data asta votez cu D’artagnan pentru ca are ravioli mare!
Pingback: Cam așa ne distrăm noi, cei din Kooperativa 2.0, la grătar