Acesta este blogul oficial al celei mai frumoase cetăți din România

Pentru a nu mai exista nici urmă de dubiu, precizez clar și răspicat, public și oficial: Alba Iulia este cea mai frumoasă cetate din România! Cei dintre voi care ați fost în ultimele luni acolo, știți că așa este. Cei care nu ați fost niciodată acolo, neapărat să vă puneți în plan să mergeți. Iar cei mai sceptici dintre voi, cei care ați fost pe acolo în urmă cu vreo 3 ani, ar trebui să știe că progresul cetății în acești ultimi ani a fost de-a dreptul uluitor! O lecție pentru cam tot ce înseamnă așezare umană din România, ca să zic așa.

Alba Iulia are blog oficial de turism: viziteazaalbaiulia.ro. Pe care îl salut corespunzător. Mai ales că – intrați și vedeți – e treaba treabă, de aia ardelenească :)) Cu multe informații, actualizat periodic, cum trebe și cu o pagină de facebook la modul corespunzător. Ba chiar și cu un infografic succint despre portretul vizitatorului acestui blog, ceea ce este o idee foarte faină :)

CalatorAlbaIulia

Am fost anul trecut prin Alba Iulia. Când am făcut pozele de mai jos. O să ajung și anul ăsta, cel mai probabil la începului lunii mai. Cine știe ce au mai făcut oamenii ăștia pe acolo de când nu am mai fost eu… :D

 

14 comentarii la “Acesta este blogul oficial al celei mai frumoase cetăți din România

 1. Bula Reply

  Frumuseţea stă în ochii privitorului şi în patriotismul local; dacă-i întrebi pe sighişoreni o să spună că cea mai frumoasă cetate e Sighişoara. Nemţenii – Cetatea Neamţului, răspunsul celor din Targovişte nu e aşa de greu de ghicit. Şi, culmea, cu toţi au dreptate.

  • Cristian China-Birta Reply

   Total de acord cu părerile diferite. Ce spun eu despre Alba Iulia este părerea mea. Cu mențiunea că este de nezdruncinat :)) Cel puțin până la proba contrarie, desigur :D

   • Bula Reply

    Cum spuneam, fiecare are dreptate. Chiar are

    • Cristian China-Birta Reply

     Chestiunea este relativă, desigur. Dar îți spun tranșant: dacă mi-ar spune cineva că așa cum arată acum Cetatea Târgoviște este mai frumoasă decât Cetatea Alba Iulia m-aș uita cu multă milă la el…

 2. zoltybogata Reply

  E fain acolo văzând pozele, dar când văd câte trepte sunt :( și parcă văd că nici vorbă de acces pentru persoane cu dizabilități și maș simți discriminat acolo. Multă sănătate

 3. Ionut Reply

  este accest si pentru persoanele cu dizabilități iti pot spune asta sigur ca sunt din acest oras si petrec mult timp in aceasta Cetate.
  Pot spune doar atat: fiecare oras are valorile sale cum are alba-iulia cetatea asa au si alte orase din frumoasa Romanie ceva cu ce sa fim mandrii ca sunt Romanii !!!
  Multuimim pentru pozele extraordinare Domnule Cristian China-Birta.

 4. Lucretia Reply

  Stii ce m-am gandit? Si orasul meu are nevoie de un site asa frumos. Sunt multe lucruri care merita vazute si online, ca de exemplu aceasta cetate. Nici nu stiam de ea macar, de vedeam pozele, fara mentiuni ceva, pariam ca nu e in Romania, pariam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.