Știați că există Federația Internațională a Arhivelor de Televiziune?

Dap, așa se numește: Federația Internațională a Arhivelor de Televiziune. Care, din punctul meu de vedere, face o treabă grozavă: are grijă de arhivele tv. În sensul că le și păstrează cum trebuie, dar le și recuperează, ca să zic așa și le pune la dispoziția publicului. Mă rog, așa este în teorie. Căci, nu-i așa, trăim într-o perioadă în care a te apuca de filigranări (pardon my French) de astea când Europa arde este de fiță maximă, așa că nu prea sunt bugete, nu prea sunt spații de lucru, nu prea sunt scule cum trebuie.

Să luăm spre exemplu TVR. O instituție care mie nu îmi place nicicum, oricum mi-o prezinți. Ca instituție integrală, cum ar veni. Căci acolo se întâmplă, totuși, lucruri și acolo lucrează, totuși, niște oameni faini. Și lucrurile, și oamenii. Spre exemplu, cei care au grijă de b (abonați-vă la canalul acesta de Youtube, nu știți niciodată cu ce filmare nouă și veche o să vă surprindă), cu care am și făcut un interviu cândva. Și care au o misiune tare grea. Din considerentele pe care le-am spus mai sus. Și din altele, pe care nu le discutăm aici.

Pe 12-13 martie, la București, chiar la TVR, o să aibă loc Conferinţa Internaţională ”Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe” (participare gratuită, dar cu înregistrare), eveniment ce aduce laolaltă cercetători specializați în istoria instituțiilor media din estul Europei, reprezentanți ai arhivelor audiovizuale din această regiune, membri ai FIAT/IFTA (Federația Internațională a Arhivelor de Televiziune) și producători media interesați de (re)utilizarea conținutului arhivistic audiovizual. Să sperăm că se vor lua niște decizii care să ajute efortul acestor oamenii de a salva arhivele noastre. Da, ale noastre, căci asta înseamnă istorie. Iar istoria este a noastră, a tuturor.

federatie arhiva tv 1federatie arhiva tv 2federatie arhiva tv 3

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.