Stenograma dezbaterii Ponta – Iohannis, din pauza publicitară

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Rareş Bogdan: Domnilor candidaţi, permiteţi-mă să intervin scurt, pentru că, ştiţi cum este în televiziune, timpul este limitat, aşa că ar trebui să ne concentrăm pe chestiunile esenţiale în dezbaterea noastră şi că, aşa cum spunea marele Sofoclites… (după 79 minute) aşa că luăm o scurtă pauză publicitară.

(intră publicitatea)

Rareş Bogdan: Domnule Iohannis, vă simteţi bine? Că sunteţi cam palid…

Iohannis: Dacă mi-aţi fi trimis planul dezbaterii dinainte, m-aş fi pregătit cu o culoare care se potrivea.

Ponta: Domnu Iohannis, dacă vreţi vin şi vă dau două palme, ca să vă înroşesc un pic. Nu e bine să apăreţi aşa alb la faţă în faţa votanţilor noştri, ca să nu zic ai mei.

Iohannis: Dacă aş fi ştiut planul dezbaterii dinainte, veneam eu cu palmele mele la mine.

Ponta (ridicându-se şi îndreptându-se către Iohannis): Haideţi să vă ajut, căci sunt prim ministru şi dumeavoastră un simplu cetăţean, aşa că vreau să contribui măcar cu două palme.

Iohannis: Dacă aş fi ştiut planul dezbaterii dinainte… (către Ponta) Doar două palme, vă rog, să fim politicoşi, totuşi. (după o mică ezitare, în timp ce Ponta se apropie de el) Dar să faceţi cumva să îmi rămână obrajii mai portocalii, nu roşii, ca să nu se înţeleagă altceva.

Ponta: Păi se poate, domnu Iohannis, să nu aveţi încredere în mine? Adică nici măcar atâta nu ştiţi, că io am reuşit să pleznesc o grămadă de politicieni şi i-am făcut de ce culoare cum am vrut eu?

Iohannis (în timp ce Ponta îl pălmuieşte) Ah, dacă aş fi ştiut dinainte planul dezbaterii.

Ponta (se dă doi paşi în spate) Ia uite ce frumuseţe de portocaliu v-am tras, domnu Iohannis. Plezneşte Blaga de invidie şi fusta pe Udrea!

Iohannis (uitându-se către Rareş Bogdan pentru confirmare): Domnu Rareş Bogdan, dumneavoastră ştiţi planul dezbaterii, nu ca mine, e bună culoarea?

Rareş Bogdan (semeţ): Nu ştiu ce vreţi să insinuaţi, domnu Iohannis! Eu trebuie să fiu echidistant, nu îmi pasă de culorile palmelor primite!

Ponta (către Rareş Bogdan): Da, echidistant, bine, de parcă nu v-aţi exprimat public că îl susţineţi pe domnul Iohannis, aici aproape de faţă.

Iohannis (îmbujorându-se): Aşa aţi făcut, domnu Rareş Bogdan? Vă mulţumesc. Dar se potriveşte cu planul dezbaterii, da?

Rareş Bogdan (către Ponta, cu un aer de cârciumă). Eh, ştiţi cum este, domnule prim ministru, excelenţa voastră, aia a fost o declaraţie publică, pentru că, mă înţelegeţi, lucrez în televiziune şi trebuie să ofer publicului ceea ce doreşte. Dar să ştiţi că eu, în adâncul sufletului meu, chiar port chiloţi de culoare roşie! (se dă jos de pe scaun şi îşi ridică un pic sacoul) Vreţi să vă arăt? Că îi am şi acum la mine.

Iohannis: Dacă se potriveşte cu planul dezbaterii, eu nu am nimic împotrivă.

Ponta (către Rareş Bogdan): Vă rog, nici chiar aşa, să fim politicoşi! (după ce se uită într-o fiţuică) Dar de unde i-aţi cumpărat?

Reîncepe dezbaterea. Românii schimbă pe Masterchef.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Stenograma dezbaterii Ponta – Iohannis, din pauza publicitară”

 1. Pacat ca nu poate fi Banciu moderator la dezbaterea dintre cei doi de la B1 TV.
  Sa nu uitam ca Iohannis nu vine sa se balacareasca si nici nu are acces la informatii confidentiale cum are Ponta care este prim-ministru.
  Banciu insa fara informatii l-ar manca de viu pe Victoras.

 2. Hai sa ne gandim un pic, ipotetic, cum ar suna articolele din ziarele straine, despre Romania, dupa alegeri ( oricum, nu prea suna prea bine cele pe care le-am vazut pana acum – ex : “When I talk to British companies working in Romania, they often raise the unpredictability of the legislative and fiscal environment, particularly due to the widespread use of emergency ordinances,” said British Ambassador Paul Brummell, preluat de aici http://uk.businessinsider.com/r-romanias-taxing-problem-will-still-trouble-incoming-government-2014-10?r=US ).
  Caz ipotetic 1 – Ponta presedinte :
  Ponta a iesit presedinte … …. fost prim-ministru, considerat de unii cel mai prost prim-ministru al Romaniei, PSD, comunism, Iliescu, doctorat plagiat, incheiat bineinteles cu fraza pe care am tot gasit-o pe reuters despre RO, la final : “Romania joined the European Union in 2007 but remains its second poorest and one of its most corrupt member states.” – http://www.reuters.com/article/2014/11/08/us-romania-election-protests-idUSKBN0IS0QK20141108

  Cazul 2: Iohannis presedinte
  Iohannis a iesit presedinte … fost primar al orasului Sibiu, capitala culturala (as vrea sa subliniez cuvantul acesta) europeana , sustinut de catre Angela Merkel … Si sa nu uitam fraza de mai sus : : “Romania joined the European Union in 2007 but remains its second poorest and one of its most corrupt member states.”

  Care varianta fi se pare mai buna? Cea care ne baga si mai mult in mizerie sau cea care mai aduce o nota pozitiva acestei tari?
  Am scris aceste randuri ca sa pun pe tapet realitatea vazuta din afara tarii, nu numai din Romania. @Cristian, multumesc daca aprobi acest comentariu si nu il vei edita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)