Cine vine cu mine să vadă, în Bucureşti, „Rinocerii” în direct HD de la Craiova?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Când discutăm despre tehnologia asta teribilă a zilelor noastre, putem să alegem să vedem partea goală a paharului, adică faptul că, din anumite perspective, sunt tot felul de chestiuni care nu ne plac foarte tare. Dar nu văd care ar fi rostul să facem aşa ceva… Mai ales că – şi aici sunt gândurile mele creţe din capul meu şi mai creţ :D – jur pe roşu că eu găsesc zi de zi motive să mă bucur de ce ne oferă viaţa, deci să văd jumătatea plină a paharului. Care, de fapt, este mai mult decât jumătate plină, este cam – estimare proprie şi de un subiectivism deşănţat! – cam 89,76% plin paharul :)

Când am auzit prima dată de spectacolul „Rinocerii” de Eugen Ionescu, montat de Robert Wilson, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, m-a gândit în barba-mi „bre, ce m-aş duce să-l văd…„. Căci toţi cei cu care am vorbit despre chestiunea în cauză mi-au spus că este cu adevărat un eveniment teatral. Şi cum mă gândeam eu aşa cam cum să pot să trag o fugă în Bănie, poc ce mă loveşte o ştire care se leagă de ce v-am spus eu despre paharul plin al tehnologiei:

[Tweet „Putem vedea „Rinocerii” şi în Bucureşti, în transmisiune live HD de la Craiova!”]

Păi eu când vă spun că, măcar din anumite (multe, zic) puncte de vedere tehnologia asta este de nu se poate :) Adică noi, bucureştenii, pătrunşi de o oareşce tristeţe că numai ei, craiovenii, pot să vadă minunăţia de spectacol, în premieră în astfel de condiţii, suntem puşi brusc în faţa unei alegeri de o simplitate dezarmantă: stăm acasă sau mergem la Grand Cinema & More ca să vedem „Rinocerii” în direct? Mă rog, aveţi dreptate, nu este o alegere, este o chestiune de la sine înţeleasă că merită să mergem să vedem piesa!

O să vă spun mai multe (colea mai jos) despre piesă şi despre cum avem această ocazie de a vedea în direct prestaţia actorilor din Craiova. Dar vă spun înainte de asta că am o invitaţie dublă pentru voi la acest spectacol. Pe care vreau să o ofer celei sau celui care răspunde la următoarea provocare: ce notă daţi iniţiativei spaţiului cultural Grand Cinema & More de a ne oferi în direct „Rinocerii” şi care sunt motivele pentru care daţi această notă? Menţionez că voi fi foarte subiectiv în alegerea câştigătorului (aşa cum stă bine unui blogger, desigur) şi că aştept răspunsurile voastre până pe 31 octombrie, ora 23.59.

Vă dau mai jos mai multe informaţii despre această premieră. Dar ţin neapărat să vă spun că la eveniment va fi prezentă şi doamna Marie-France Ionesco, fiica marelui dramaturg, ceea ce – nu ştiu cum să v-o spun mai direct… – este o teribilă onoare pentru noi toţi, cei care vom prezenţi la Grand Cinema & More.

Ah, să nu uit: merită să daţi un ochi să vedeţi cum am văzut (dacă îmi permiteţi expresia :D), tot la Grand Cinema & More, piesa „Vorbe, Vorbe, Vorbe„, primul spectacol jucat de Ion Caramitru în acest spaţiu cultural, acompaniat de violoncelistul Adrian Naidin :)

Mai multe detalii despre spectacolele de la Grand Cinema & More, parte a Festivalului Naţional de Teatru, precum şi despre achiziţionarea biletelor pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.

rinocerii grand cinema morerinocerii grand cinema more 2

Rinocerii_1

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Cine vine cu mine să vadă, în Bucureşti, „Rinocerii” în direct HD de la Craiova?”

  1. Pingback: Ion Caramitru cu “Vorbe, vorbe, vorbe“ mi-a adus aminte că am uitat de poezie... - Cristian China Birta

  2. Initiativele ce ademenesc pret de cateva ore oameni insetati de cultura, cu mintea hulpava, spre teatru merita cele mai calde aprecieri. Nu voi da o nota acestei propuneri, ci un calificativ, asa cum am fost obisnuita sa obtin in clasele primare- F.B. Unora li se pare INSUFICIENT sa vada teatru pe un ecran, sau considera ca nu este SUFICIENT sa admire jocul actoricesc intr-un format 2D, pentru ca se pierde legatura spectator- actor, diminuandu-se astfel si din intimitatea creata cu oamenii de pe scena. Insa, daca treci de aceste bariere senzoriale, observi ce stare de BINE iti poate da si o proiectie o unei piese de teatru.
    Prin urmare, aplaud ideea organizatorilor si apreciez ca mesajul „rinocerilor” transmis cu ajutorul actorilor romani, ghidati cu profesionalism de regizorul american va ajunge in mod poate absurd acolo unde trebuie, indiferent de canalele de comunicare.

    P.S.: Postarea asta m-a facut sa recitesc piesa lui Ionesco
    https://archive.org/details/Eugen_Ionescu-Rinocerii_07__

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)