Cum să amenajăm baia. Scurt (dar intens) experiment. Pe mine. În baia mea…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: În urma tragerii la sorţi de pe random.org, câştigătorul este Adrian I. Mulţumesc tuturor pentru participare :)

———————–

Anul ăsta fac 40 de ani. “Cam bătrânel“, ar putea spune cei care încă mai cred că ei nu o să îmbătrânească niciodată. “Alo, grădiniţa“, ar putea spune cei care, deşi sunt bătrâni în buletin, nu au îmbătrânit deloc la suflet şi la minte :) Ambele categorii ar avea dreptate. Căci fiecare are o perspectivă diferită asupra vieţii şi fiecare are un alt punct din care se uită. Şi ambele categorii sunt frumoase în felul lor :)

Ce am vrut să spun eu cu această introducere cam lacrimogenă pentru derbedeul care (încă) sunt? Am vrut să pun accent pe “perspectivă”. Da, ştiu, nu mi-a prea ieşit :)) De aceea trebuie să accentuez: am vrut să pun accent pe perspectivă :D De ce? Pentru că viaţa m-a învăţat că, de cele mai multe ori, perspectiva este fantastic de importantă pentru a privi cum trebuie şi, mai ales, pentru a înţelege mai bine la ce te uiţi. Cu cât priveşti totul mai în perspectivă, cu atât înţelegi mai bine, este o relaţie de inversă proporţionalitate perfectă. Sigur, nu discutăm aici de variantele extreme, adică te urci pe Everest ca să te uiţi la furnica din Poplaca :)) Dar nici despre ceea ce zicea Caragiale – citez cu aproximaţie, sunt bătrân, ce vreţi… – dacă vrei să înţelegi ceva, priveşte de aproape; dacă vrei să îţi placă, priveşte de la distanţă :)

Treaba asta cu “perspectiva” mă însoţeşte constant în tot ce fac. Pentru că mi-am dat seama, în timp, că doar aşa pot învăţa lucruri cu adevărat. Şi, cum v-am spus că intru la cursurile de educare în domeniul amenajării băii, evident că şi cu această ocazie am aplicat lecţia cu perspectiva. De data aceasta, pe mine… Materiale didactice am găsit în colecţia ergonomică SMART, de la CERSANIT.

Şi, pentru că ştiam că nu mă pot face de telecomandă decisiv în faţa voastră :D şi pentru că am vrut să pun lucrurile în perspectivă, am făcut un mic experiment. Pe mine. În baia mea. Am mers pe două direcţii:

1. Cât de des accesez spaţiile de depozitare pe care le am acum

2. Cam în ce zone din baia aş mai avea nevoie de ceva pentru depozitare.

Vă spun drept că, înainte de a începe acest experiment (de fapt mai mul o auto-observaţie foarte atentă), nu ştiam ce concluzii voi trage, dar mai mult credeam că o să rămân la fel de neştiutor. Dar… surprise! Pentru că mi-am dat seama de nişte lucruri despre mine, care m-au surprins şi care mi-au dat de lucru, ca să zic aşa. Adică, mai pe şleau, trebuie să scot nişte bani de la teşcherea şi să mă apuc să pun în practică rezultatele experimentului, căci baia noastră necesită nişte schimbări :)

Hai să le luăm pe rând. Mi-am notat cât de des accesez spaţiile de depozitate pe care le avem acum în baie. Evident că dulăpiorul de deasupra chiuvetei (mascat de o oglindă) a ieşit câştigător de la distanţă. Pentru că acolo am toate cele necesare pentru uzul zilnic, aşa că aici nu a fost o surpriză. Apoi, pe locul II, a ieşit dulăpiorul de sub chiuvetă, unde ţinem chestiile de baie pe care le folosim mai rar. Pe locul 3 a ieşit… maşina de spălat :)) Serios, maşina de spălat. Căci eu unul pun pe ea prosoapele, într-un coş de ăla împletit simpatic. Până acum nu mi-am dat seama că ceva nu e în regulă cu asta, căci m-am obişnnuit să procedez aşa. Dar acum, în condiţiile de experiment, ca să zic aşa, am intrat la idei…

Şi dacă prima parte a acestui exerciţiu de auto-observaţie a fost cum a fost, abia la a doua – faza cu ce mi-ar mai trebui în baie şi unde – am ridicat sprânceana a mirare. Căci abia când m-am setat pe această coordonată şi am privit cu atenţie în jur mi-am dat seama cât spaţiu neutilizat am în baie şi cât de uşor pot găsi nişte soluţii. Numai să vrei. Să caşti ochi :D

Zona de deasupra toaletei. Liberă ca pasărea cerului acum, ca să zic aşa. Păi nu e bine, căci acolo merge un dulăpior suspendat Smart la marele fix. La 65 înălţime, 35 lăţime şi 20 adâncime este exact ce trebuie. Ce poţi pune acolo? Nu mă provocaţi, vă rog. Am familie cu trei prunci, başca un câine, aşa că nu mă porniţi :))

ro_smart_wall_hung_cabinet_white

Oglinda dulăpiorului de deasupra chiuvetei. Aţi putea întreba “păi cum să depozitezi ceva pe oglindă? Lipeşti ceva sau cum?“. Şi aţi avea dreptate, desigur. Numai că nu vorbim de pus ceva pe oglindă, ci în raftul special al oglinzii, aşa cum vedeţi în imaginea de mai jos. O soluţie foarte simplă şi foarte eficientă. Mă rog, nu ştiu cum vedeţi voi folosirea unui astfel de spaţiu, dar eu unul îl văd ca spaţiu “de lucru”. Adică, aplicat, atunci când mă rad, pregătesc toate “utilajele”, le pun acolo, mă mişc ca o gazelă printre ele fără să mai deschid dulapul de fiecare dată, după care le pun la loc în dulăpior, ca să nu strige nevasta după mine că iar mi-am lăsat gelul de ras pe nuş unde :D

ro_smart_mirror

Că tot vă ziceam că ţin lucruri pe maşina de spălat, evident că soluţia evidentă (pardon my pleonastic French) este să montezi deasupra maşinii un dulăpior suspendat Smart (acum linkul este către unul gri, prima dată a fost către unul alb :D). Nu că ar fi rocket science, dar nu m-am gândit până acum la asta, moving on…

ro_smart_wall_hung_cabinet_gray

Aş mai fi vrut eu şi coloana asta Smart (poate fi şi suspendată, dar poate fi şi montată în podea), pentru că este foarte bună, printre altele, şi pentru depozitarea mopului (ştiţi voi, chestia aia care ne enervează permanent :D). Doar că baia mea nu prea mă lasă să mă joc şi cu el, pentru că aşa e modelul ei, ca să zic aşa. Dar am zis să o menţionez, poate unora vă face cu ochiul.

ro_smart_pillar_gray

Deşi am fost foarte atent, cum spuneam, la experimentul pe care l-am făcut, există o zonă pe care poţi să o foloseşti ca spaţiu de depozitare la care nu m-am gândit: cada. În loc să scriu eu acilea multe rânduri, mai bine vă uitaţi la poza asta, cu mobilierul pentru cadă Smart.

ro_smart_bathtub_front_casing_170_gray

Este că 1. arată bine 2. rezolvă nişte mici şi simpatice chestiuni de depozitare :)

Cam acesta a fost micuţul (dar atât de intensul pentru mine în ceea ce priveşte concluziile trase) experiment. Din care – sunt la cursuri, remember? – am învăţat că 1. toată viaţa înveţi 2. trebuie să îmi iau la pilă baia 3. perspectiva rullz :D

Şi pentru că vă promiteam data trecută că o să facem şi un mic concurs, uite că vă lovesc cu o provocare gingaşă, ca să nu îi zic mai mult… Spuneţi-mi în comentariu care este produsul din colecţia ergonomică SMART de la CERSANIT pe care l-aţi vrea în baia voastră şi de ce şi eu vă ofer ca premiu un set de prosoape, din parte simpaticilor de la CERSANIT.

Aştept comentariile voastre până pe 16 septembrie, ora 23.59. Câştigătorul o să fie ales prin tragere la sorţi. Căci mi-ar fi foarte greu să aleg altfel, mă înţelegeţi :)

Succes.

Şi, pentru că vorbim de amenajarea băii, hai să vă dau nişte fotografii care o să vă placă. Şi care, poate, o să vă inspire… :)

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

10 thoughts on “Cum să amenajăm baia. Scurt (dar intens) experiment. Pe mine. În baia mea…”

 1. Chiar eram in cautare de astfel de obiecte. Multumesc :) Cu siguranta o achizie va fi dulapul suspendat SMART gri pentru a rezolva problema depozitarii deasupra vasului de toaleta. Se incadreaza perfect pe perete ca sa nu acopere priza.
  Ar fi foarte bun si mobilierul pentru cada, daca s-ar face in varianta mai scurta de 160 cm, ca sa se ‘plieze’ pe conformatia pozitionarii cazii in baie. Poate fac si variante custom la comanda. :)

  1. Mă bucur că nu fac umbră degeaba blogosferei :)) Şi mie îmi place teribil dulapul ăla pentru cadă. Şi îl vreau! Doar să fac nişte măsurători (că încă nu am avut vreme dacă îi poţi imagina aşa ceva… D).

   Am o bănuială că cei de la CERSANIT o să îţi răspundă la faza cu customizatul :)

  2. Colega, ia uite ce răspuns “oficial” am :)

   Veste buna! Exista si pentru 160.cm :)

   La colectia ergonomica SMART avem mobilierul pentru cada in doua dimensiuni: 160 si 170 cm.

   Pentru a identifica magazinul cel mai aproape unde se afla produsele expuse, exista pe Facebook o harta interactiva: https://www.facebook.com/Cersanit/app_190322544333196?ref=page_internal

   SMART se poate comanda, pe baza de catalog de la toti partenerii Cersanit: harta: http://www.cersanit.ro/shop/index

   1. Scuze raspunsul tarziu. Multumesc. :) Am avzut dimensiunea respectiva dar mi-ar trebui undeva la 1.40 m datorita unui ‘cot care ascunde tevile blocului. Dar, iti urmez sfatul si cer un raspuns oficial. Cine stie, poate am noroc :)

 2. MOBILIER PENTRU CADĂ SMART 170, GRI ÎNCHIS este ceva ce mi-ar imbraca baia nemaipomenti de bine , unde mai pui si functionalitatea sa ! arata f bine colectia, minimalista si f utila ..frumos! Mi-au mai ramas si alte obiecte in minte , ca sa fiu sincerca :-) Multumim Cristian ptr frumosul articol, ptr informatii si inspiratie si ptr concurs :-P

 3. Eu vreau din colectia gri dulapul coloana si masca pentru lavoarul como de 80, sunt simple si frumoase si dupa ce am studiat destul piata cred ca cele mai eficiente pentru familia mea .Aaaa … mopul si galeata asta m-a convins cu adevarat, :) ,Mai vreau cosul de rufe daca mai raman si ceva bani…. in septembrie revin si cu poze am tot cautat sa mai vad bai amenajate cu acest mobilier dar nu am gasit decat cele de la producatori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)