Nuş cum se face, dar faza asta cu tatuajele este o chestie care polarizează masiv opiniile. Adică avem, de regulă, „ce prostie mai este şi tatuatul ăsta?!” versus „ce fain este să te tatuezi, o poezie!„. Bine, ok, exagerez un pic, dar aţi înţeles ideea. Eu sunt precum apa sfinţită în această dezbatere, adică nu mă interesează de nici o culoare şi nici nu am un efect decisiv, cum ar veni :))
Am primit, însă, de la Laura Pascu, PR Manager Centrul European al Consumatorilor Romania, textul de mai jos, extras din Regulamentul CE 1223/2009 si Legea 178/2000.
Tatuajele temporare sunt produse cosmetice decorative și trebuie luate ca atare. Adică au termen de valabilitate, garanție și trebuie să primești un bon fiscal atunci când le cumperi și le aplici singur. Tatuajele permanente nu sunt considerate a fi cosmetice. Ele vin în contact cu pielea însa o penetrează, nu o tratează, chiar dacă o înfrumusetează. Ele sunt considerate a fi un serviciu, care poate fi bun sau rău și pentru care trebuie să primești bon fiscal, certificat de conformitate și garanție.
Cum, v-am spus, nu am nici o legătură cu chestiunea în cauză, am zis să vă dau, totuşi, această informaţie. Dar, ca să facem să fie bine să nu fie rău, l-am întrebat şi pe Daniel Papa, unul din „răufăcătorii” de la blogink.ro, cam ce părere are. Iar el m-a lovit după cum urmează:
Ar putea un serviciu, pentru că tatuatorul asta face, e prestator de servicii pentru clienți, dar în același timp este și un produs pentru că poate avea o garanție, există instrucțiuni de „folosire” la modul că la fiecare salon ți se explică cum să ai grijă de el pe termen scurt, până la vindecare, mediu și lung, pentru o întreținere cât mai bună. Cred totuși că în cazul tatuajelor permanente vorbim despre servicii. Tatuajul ca produs poate fi doar din punctul de vedere al tatuatorului :)
Acestea fiind spuse, vă întreb abrupt: care este principalul motiv pentru care alegi să îţi faci un tatuaj? Menţionez că io o să mă bag în discuţie doar ca să pun paie pe foc, desigur. Căci eu, în mintea mea, nu găsesc absolut nici un motiv să îmi fac un tatuaj :D
Sursa foto: blogink.ro
11 thoughts on “Este dreptul tău: Care este principalul motiv pentru care alegi să îţi faci un tatuaj?”
Parerea unei fete cu 3 tatuaje.
Asa cum unui om ii place sa cante la nu stiu ce instrument, asa imi plac mie tatuajele. Este o pasiune. Stiu, suna ca dracu, dar eu asa o vad.
Nici o pasiune nu suna ca dracu, colega. Ma rog, doar sa nu vorbim de pasiuni de alea criminale sau ceva :)) In rest, cum nu faci rau nimanui si nici macar tie, nu sunt ca dracu, suna ca tine :D
Pasiunile care-ti „invadeaza” fizicul sunt vazute de populatie „ca dracu.” Bine, nu ca m-ar interesa foarte mult acest aspect.
Posibil ca doresti sa aduci o schimbare la aspectul tau din anumite motive. Si aici ma gandesc la femei mai mult, care dupa o despartire schimba freza, culoare parului etc.
Dar exista si cazul in care ti-ai facut un tatuaj pentru ca era ,,fructul interzis” de parinti in copilarie si acum doresti unul mai de actualitate.
Dar la un moment dat devina o dependenta sa-ti faci mereu un tatuaj nou.
Am mai intalnit caz in care o tipa si-a facut un tatuaj dedicat parintiilor, care au murit in urma unui accident.
Pfoai cum e asta cu tatuajul cu parintii… M-au trecut fiorii…
Sunt foarte multi oameni care isi tatueaza numele copiilor/sotiilor. Sunt oameni care se tatueaza ca semn de rebeliune fata de sistem/restrictii.
Exista si tatuaje facute cu scop medical (am eu :P)
Ma gandesc sa-mi fac un tatuaj deja de 10 ani. Motociclist fiind pe langa una-alta, multi ma intreaba unde este tatuajul (ca si cum ar fi un tipar exact al motociclistului, trebuie sa ai tatuaj… trecem peste :) ) Ideea este ca imi plac, imi doresc, si totusi… de 10 ani nu am gasit nici desenul/imaginea perfect/a si nici locul unde… Dar, in cel mai rau caz, voi fi primul bunic care merge la salon cu nepotul si ne facem amandoi ;)
Si mie imi place ideea de tatuaj,dar dupa cum zicea cineva mai sus,nu stiu exact locul si nici semnificatia.Le consider ok pe cele facute cu o simbolistitca pentru cei ce le poarta(gen amintirea cuiva drag sau redescoperirea ta dupa un esec,soc sau trauma).Insa sunt multi care le fac doar pentru ca dau bine si aici nu e ok.Consider ca un tatuaj trebuie sa exprime ceva din tine,din personalitatea ta!P.S.Inca nu mi-am facut…iar una dintre frici,este cea de durere!!! :)
Zau daca nu mi-as face si eu, dar nu unul normal. Daca imi da o firma de bere un camion plin cu licoare, atunci cred eu, merita sa iti faci un mic tatuaj.
De ce mi-aș face tatuaj. am vrut demult, ca numai ciumegii aveau, gen vedete rock.
Pe vremuri mai indepartate, gen anii 80 comunisti, tatuaje aveau doar marinarii, puscareiasii si curvele.
Acum mai toti au tatuaje. Eu voiam sa-mi fac unul, insa nu l-am mai facut.
Acum vreau sa-mi fac 3. Parintii pe piapt sdi cei 4 bunici pe cei 2 umeri.
Ideea e ca-n Romania nu-ti face nimeni portrete cum vezi in miami ink. cica ar fi niste flacai prin Cluj, scoliti bine prin Austria si Ungaria.
Însă un tatuaj din asta costa mult. Și cum n-am acum de dat 3000 lei pt 3 tatuaje, nu-mi fac.
În plus, mai sunt si gras. Și ca sa-mi fac acum ssi peste 2 ani sa slabesc, s-ar strica… Cei de pe umăr nu s-ar deforma, dar de pe piept, s-ar duce imediat, ar arata nasol.
Ca sa-ti faci tatuaj trebuie sa te gandesti bine de ce vrei, unde vrei si sa tii minte ca vei ramane cu el toata viata.
Sau poti sa-ti faci unul cu henna. Te tine 1-2 ani.
Si vezi dupa 3-4 luni ca nu stii cum sa-l mai ascunzi., si-abia astepti sa se estompeze. E si asta o modalitate de-a vedea exact daca esti convins sau e doar asa o idee de ti s-a parut a fi misto la un moment dat.
Eu stau in spania de peste sapte ani de zile , si acum 2 ani jumate am inceput sa tatuez, desigur inainte informanduma de tot ce era necesar. Tot timpul am fost inconjurata de un anturaj mai creativ si artistic , si desenam de mica. Am terminat liceul de arta si am descoperit aceasta pasiune. Aici este complet diferit , nu am mai fost acasa de vreo doi ani , si adevarul este ca lumea nu intelege tatuajul ca si o arta. Indiferent de motivul fiecaruia de a se tatua trebuie sa sti sa alegi bine artistul care o sa iti faca tatuajul , si in romania din cte am vazut inca nu sa dezvoltat prea mult aceasta meserie.Nu avem nivel in acest domeniu desi sunt cativa care au reusit sa ajunga departe! Incurajez lumea sa viziteze alte locuri si culturi. Cred ca este fundamental pentu un tatuador sa creasca ca artist , sa deseneze si sa creeze un stil propiu.Ce ma deranjeaza este incapacitatea unelor persoane din tara de a respecta persoanele care au o aparenta diferita. Ok e normal sa se holbeze la tine dar comentariile jenante sunt in plus. Fiecare e liber sa face ce vrea cu corpul lui. Poate fi un medic stralucit si tatuat din cap pana in picioare. Oameni buni, cand o sa invatam sa cunoastem persoanele dupa ce sunt intr-adevar si nu dupa ce par, atunci o sa evolutionam ca persoane. S
scuzatimi ortografia :)) sper sa intelegeti mesajul