Decalogul celor care vor să cheltuiască mai puţini bani pe mâncare

Pe scurt: Am încheiat „Săptămâna bloggerului sustenabil„, un experiment în urma căruia am şi economisit bani, dar muuuuult mai important este că mi-am schimbat comportamentul de consum, ceea ce, fireşte, pe termen mediu şi lung înseamnă mai mulţi bani economisiţi şi o implicare mai mare în protejarea mediului.

Pe lung: Vă spun din start că mi-e oarecum (ca să nu zic masiv…) greu să recunosc faptul că, atunci când Unilever şi Insights360 mi-au propus acest experiment, nu am crezut că mă va afecta atât de tare. Sigur, ştiam că ceva – cât de cât acolo – se va lega de mine, dar nu credeam că o să mă lovească atât de puternic şi că – o să tot zic asta, vă avertizez de pe acum! – o să mă facă să îmi schimb comportamentul de consum şi să devin fan al conceptului de sustenabilitate aplicată (nu teorie din manuale). Eram curios să văd ce şi cum, desigur, căci tare îmi plac provocările şi, mai ales, modul în care reuşesc să le fac faţă. Dar rezultatele au fost mult peste aşteptările mele. Şi mă bucur de foioioioi că a fost aşa. Să vă explic de ce.

Obiectivul acestui experiment, aşa cum l-am înţeles eu, fireşte, a fost nu neapărat să bifez, la finalul săptămânii, ceva succese inimaginabile, ci să îmi schimb comportamentul de consum. Capitol la care, cu deosebită mândrie patriotică personal, am făcut un progres remarcabil! Nu glumesc, nu o dau pe caterincă sau ceva, pentru că este fix adevărul: am reuşit să îmi schimb comportamentul de consum, atât în ceea ce priveşte mâncarea, cât şi în ceea ce priveşte consumul de apă. Iar asta – ia uitaţi-vă un pic la voi şi fiţi sinceri – este extraordinar de important când vine vorba să devii sustenabil (în accepţiunea pe care am dat-o aici).

Sigur că şi la nivel de economisit bani progresul faţă de săptămâna anterioară, când ne-am monitorizat cheltuielile, a fost unul enorm. Adică de la cei 60 de lei, despre care v-am spus că i-am cheltuit degeaba, practic, odată cu mâncarea aruncată, în săptămâna experimentului am avut ceva gen 7 lei. Şi ăia calculaţi cu indulgentă, adică mărind suma în sus. Adică 7 lei aruncaţi la gunoi, care au provenit mai mult din nişte bucăţi mici de şunca lăsate cam prea mult pe afară (m-am enervat din cauza asta, recunosc, dar am învăţat ceva), cam 1 cană de lapte rămasă după ce au mâncat copiii cerealele (ştiţi voi, o pastă de aia colorată bleah…), nişte resturi de roşii, ceapă şi salată (cam oxidate, de aia) şi câteva bucăţi de coji de pâine. Atât. Adică un progres teribil faţă de săptămâna anterioară, când am aruncat… dar vă rog să nu mă mai puneţi să îmi aduc aminte, căci iar mă enervez…

Dar, repet, dincolo de acest progres financiar, muuuuuult mai important este că m-am pus pe şina corectă #cumarveni pe partea de consum de mâncare. Sau, altfel spus, pe partea de reducere masivă a cantităţii de mâncare aruncată.

Un test extrem de important pentru mine o să fie perioada asta de sărbători. Când nu neapărat că mâncam mai mult (se întâmplă asta, evident), ci simţim nevoia să cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Dintr-un impuls de ăla să fim darnici cu noi sau ceva. Aşa că, mergând pe linia de schimbat de comportament, aceasta o să fie mare provocare pe care mi-o dau singur în această lună decembrie: să fiu la fel ce cumpătat când cumpăr cele trebuincioase, ca să nu îmi pară rău (tradus: să mă enervez masiv) că iar o să arunc multă mâncare (aşa cum, hai recunoaşteţi, se întâmplă an de an de sărbători).

Dacă pe partea de mâncare, pot să raportez că am fost brici, pe partea de reducere a consumului de apă nu prea am performat. Sigur, pot exista explicaţii (am avut şi nişte oaspeţi, printre altele), dar per total am reuşit o reducere cu doar 9% a consumului de apă. Adică, tradus, o nimica toată faţă de ce mi-am propus. E drept, însă, că faţă de consumul de mâncare (pe care noi, ca adulţi, îl controlăm), când vine vorba de consumul de apă trebuie să îşi intre şi copiii în rutină alături de noi. Iar aici mai avem categoric de lucru. Oricum o să revin cu o postare în care vă prezint concluziile separat. Căci şi pe partea asta am tras multe învăţăminte.

No bun, acestea fiind spuse, aveţi mai jos ceea ce consider eu a fi „Decalogul celor care vor să cheltuiască mai puţini bani pe mâncare”. Cu menţiunea că ideea este nu să economisim bani pentru că ne apucăm să cumpărăm cele mai ieftine (de multe ori cele mai naşpa, desigur) produse, ci să cumpărăm produse bune, gestionate cu cap. Şi cu altă menţiune că totul este scris într-o notă foarte personală, adică un fel de sfaturi de la mine pentru mine :))

Este, de fapt, o combinaţie între sfaturile primite de la Unilever, pe care s-a bazat întregul experiment de succes, de altfel, recomandări de la prieteni „păţiţi” şi ce am mai găsit eu pe net. Socot că merită  să le citiţi un pic, să cugetaţi asupra lor şi, dacă vi se par ok şi că ar putea ajuta lumea, să le răspândiţi ca să audă cât mai mulţi despre ele.

1. Fă o planificare săptămânală a meselor familiei

a. Începe prin a monitoriza consumul săptămânal, ca să ştii cam cum staţi şi ca de ce o să aveţi nevoie în săptămâna următoare.

b. Informează-te, compară produsele şi preţurile. Sigur că este un pic de muncă faţă de sistemul „ai intrat, ai luat, ai plătit, te doare la bască în rest„. Dar este un prim pas major către schimbarea comportamentului.

c. Vedeţi să fie echilibrată şi diversificată alegerea, pentru că altfel rămâi cu chestia aia enervantă de parcă nu eşti sătul sau îţi lipseşte ceva, aşa că te apuci să mănânci. Fără să rezolvi chestiunea cu foamea, fireşte, doar să consumi mai mult decât ai avea, de fapt, nevoie.

2. Întocmeşte o listă de cumpărături. E mult mai uşor aşa, cu lista. Başca faptul că te ţii de listă – foarte important! – nu tot arunci în căruciorul ăla încă 7896 de produse, nu pentru că ţi trebuie conform planificării de la punctul 1, ci pentru că ţi-au făcut ţie cu eticheta, ca să nu zic cu ochiul.

a. Legat de cumpărături, poate că te bagi şi la nişte cumpărături online, sunt ceva variante pe piaţă, merită măcar testate.

b. Sau să te uiţi la promoţii, pentru că unele sunt chiar ok, la produse chiar bune.

c. Sau analizezi şi brandurile proprii ale magazinelor, unele la acelaşi nivel de calitate ca alte branduri consacrate, dar mai ieftine.

d. Sau să te interesezi de cardurile de fidelitate. Dacă tot ştii că 90% din cumpărături le faci de la supermarketul de lângă tine, de ce să nu profiţi? Că oricum dai banii acolo.

e. Încă ceva, teribil de important: nu merge la cumpărături pe stomacul gol, pentru că ai imense şanse să te transformi într-un haplea de ăla de ar vrea să bage la burdihan şi aia şi aia şi aia şi aia.

3. Congelează mâncarea care rămâne

a. Dacă v-a plăcut atunci când aţi gătit-o, o să vă placă şi după ce o congelaţi. Bine, e drept că nu are acelaşi gust şi aceeaşi consistenţă ca atunci când este proaspătă, dar zău dacă este de aruncat, e chiar păcat să faceţi asta.

b. Plus că – ehe, de câte ori ni se întâmplă – atunci când vii rupt acasă şi nu ai nici chef şi nici timp să te apuci de gătit, ai scos mâncare congelată, ai încălzit-o un pic şi ţac, pac ai rezolvat şi foamea şi şi îţi pare bine că ai decis să fii sustenabil şi nu ai aruncat-o atunci :D

4. Găteşte cu resturile de mancare rămase

a. Se pot face nişte mâncăruri de mare angajament aşa. Căutaţi pe google, o să vedeţi că sunt multe, multe reţete. O să fiţi surprinşi de ce o să găsiţi, de ce combinaţii se pot face.

b. Ca să nu mai spun că e şi distractiv, îţi pui la bătaie creativitatea. Iar dacă ai copii şi îi implici şi pe ei în acest joc, ehe ce frumoasă modalitate de a petrece timp împreună şi de a le şi preda lecţia sustenabilităţii aplicate :)

5. Găteşte cât mai mult în casă în casă

a. Porţii potrivite, vă rog, nu spargeţi maţele #casăzicaşa. Şi asta este o parte importantă a schimbării comportamentului de consum, să îţi pui un pic de opritor când faci porţiile. Căci senzaţia aia de ghiftuială nu e bună de nici o culoare, dar de nici una (nu insistam aici, căutaţi pe google, sunt specialişti care vă dau argumente că aşa este cum spun eu).

b. Găteşte împreună cu familia. Dacă ai reuşi ca fiecare pregătire de masă să fie un moment în care toată familia participă, ai câştigat enorm! Lasa faza cu sustenabilitatea, lasă faza cu economia de bani, ce câştigi este faptul că puteţi petrece nişte momente splendide, iar asta înseamnă în primul rând familia, nu-i aşa? :)

c. Îmi vin în minte cuvintele unui nutriţionist pe care am avut ocazia să îl cunosc odată în Madrid şi care mi-a spus „a family that eats together, stays together„. Ce frumos… O familie care mănâncă împreună, stă împreună (pentru multă vreme).

6. Mergi, bre, la piaţă!

a. Ai produse proaspete, diversificate şi ieftine.

b. Dacă vrei mai multe argumente ca să mergi la piaţă, ceva nu e în regulă cu ce faci pe partea asta de alimentaţie, zău…

7. Cumpără mai multe produse odată

a. Mă refer la produse gen ulei, zahăr, orez, faină, care au termen de valabilitate mai mare şi care pot fi depozitate în condiţii normale, adică nu la rece, ca să îţi ocupe loc în frigider.

b. Există multe locuri de unde poţi să cumperi pe sistemul en gros, trebuie doar să le identifici şi să compari preţurile. Iar dacă mai prinzi şi o perioadă de promoţii, ăla eşti.

c. Suma pe care o plăteşti o dată este mare, sigur. Dar calculează raportat la perioada pentru care o să îţi ajungă aceste produse şi o să vezi că, pe medie per produs, ieşi mult mai ieftin decât dacă le cumperi pe rând. Şi calculează şi economia pe care o faci aşa, s-ar putea să te surprindă rezultatele.

8. Fii şmecher şi fă-le copiilor un hamburger sau o pizza de casă. Hai să nu o dăm pe după corcoduş şi să acceptăm că ne cam place (şi nouă, şi celor mici) să mai dăm atacul din când în când la astfel de produse – să le denumim generic fast food. Aşa că mai bine să le facem în casă, cu ingredientele pe care le vrem noi şi după reţeta pe care o vrem noi. Şi poate îi implici şi pe pitici în isprava asta, o să li se pară muuuult mai gustos decât în altă parte :D

9. Cultivă acasă ceva. Un pătrunjel, un leuştean, ceva acolo. Poate să o facă oricine. Nu mă refer la cultiva 34 de ari de teren agricol. Dar într-un ghiveci mai măricel poţi să faci asta, lângă fereastră  sau pe balcon. Iar senzaţia de a rupe o frunză de pătrunjel proaspăt cu mânuţa ta şi de a o pune aşa proaspătă în mâncare este de mare, mare angajament :)

10. Pune-ţi merinde. Dap, fă-ţi pachet de acasă. Sigur, vorbim aici despre o schimbare de comportament, vorbim aici despre a da la schimb comoditatea cu care comandăm ceva şi ne vine fix în bot sau lejeritatea cu care mergem la restaurant/cantină/fast food în pauza de prânz pe munca pe care o presupune făcutul de pachet, transportatul de acasă înspre birou şi de la birou înapoi acasă, precum şi spălatul caserolei, faze de astea. Adică muncă. Adică exact ce vă spuneam: schimbat de comportament şi dorinţa de a fi sustenabil.

Acest a fost Decalogul meu, stimabililor. Dacă v-a plăcut sau l-aţi considerat cât de cât de ajutor, puteţi să îl daţi mai departe, să audă cât mai multă lume despre el şi, cine ştie, poate îşi schimbă şi alţii comportamentul de consum :)

DSC_0522

xosotin chelseathông tin chuyển nhượngcâu lạc bộ bóng đá arsenalbóng đá atalantabundesligacầu thủ haalandUEFAevertonxosofutebol ao vivofutemaxmulticanaisonbethttps://bsport.fithttps://onbet88.ooohttps://i9bet.bizhttps://hi88.ooohttps://okvip.athttps://f8bet.athttps://fb88.cashhttps://vn88.cashhttps://shbet.atbóng đá world cupbóng đá inter milantin juventusbenzemala ligaclb leicester cityMUman citymessi lionelsalahnapolineymarpsgronaldoserie atottenhamvalenciaAS ROMALeverkusenac milanmbappenapolinewcastleaston villaliverpoolfa cupreal madridpremier leagueAjaxbao bong da247EPLbarcelonabournemouthaff cupasean footballbên lề sân cỏbáo bóng đá mớibóng đá cúp thế giớitin bóng đá ViệtUEFAbáo bóng đá việt namHuyền thoại bóng đágiải ngoại hạng anhSeagametap chi bong da the gioitin bong da lutrận đấu hôm nayviệt nam bóng đátin nong bong daBóng đá nữthể thao 7m24h bóng đábóng đá hôm naythe thao ngoai hang anhtin nhanh bóng đáphòng thay đồ bóng đábóng đá phủikèo nhà cái onbetbóng đá lu 2thông tin phòng thay đồthe thao vuaapp đánh lô đềdudoanxosoxổ số giải đặc biệthôm nay xổ sốkèo đẹp hôm nayketquaxosokq xskqxsmnsoi cầu ba miềnsoi cau thong kesxkt hôm naythế giới xổ sốxổ số 24hxo.soxoso3mienxo so ba mienxoso dac bietxosodientoanxổ số dự đoánvé số chiều xổxoso ket quaxosokienthietxoso kq hôm nayxoso ktxổ số megaxổ số mới nhất hôm nayxoso truc tiepxoso ViệtSX3MIENxs dự đoánxs mien bac hom nayxs miên namxsmientrungxsmn thu 7con số may mắn hôm nayKQXS 3 miền Bắc Trung Nam Nhanhdự đoán xổ số 3 miềndò vé sốdu doan xo so hom nayket qua xo xoket qua xo so.vntrúng thưởng xo sokq xoso trực tiếpket qua xskqxs 247số miền nams0x0 mienbacxosobamien hôm naysố đẹp hôm naysố đẹp trực tuyếnnuôi số đẹpxo so hom quaxoso ketquaxstruc tiep hom nayxổ số kiến thiết trực tiếpxổ số kq hôm nayso xo kq trực tuyenkết quả xổ số miền bắc trực tiếpxo so miền namxổ số miền nam trực tiếptrực tiếp xổ số hôm nayket wa xsKQ XOSOxoso onlinexo so truc tiep hom nayxsttso mien bac trong ngàyKQXS3Msố so mien bacdu doan xo so onlinedu doan cau loxổ số kenokqxs vnKQXOSOKQXS hôm naytrực tiếp kết quả xổ số ba miềncap lo dep nhat hom naysoi cầu chuẩn hôm nayso ket qua xo soXem kết quả xổ số nhanh nhấtSX3MIENXSMB chủ nhậtKQXSMNkết quả mở giải trực tuyếnGiờ vàng chốt số OnlineĐánh Đề Con Gìdò số miền namdò vé số hôm nayso mo so debach thủ lô đẹp nhất hôm naycầu đề hôm naykết quả xổ số kiến thiết toàn quốccau dep 88xsmb rong bach kimket qua xs 2023dự đoán xổ số hàng ngàyBạch thủ đề miền BắcSoi Cầu MB thần tàisoi cau vip 247soi cầu tốtsoi cầu miễn phísoi cau mb vipxsmb hom nayxs vietlottxsmn hôm naycầu lô đẹpthống kê lô kép xổ số miền Bắcquay thử xsmnxổ số thần tàiQuay thử XSMTxổ số chiều nayxo so mien nam hom nayweb đánh lô đề trực tuyến uy tínKQXS hôm nayxsmb ngày hôm nayXSMT chủ nhậtxổ số Power 6/55KQXS A trúng roycao thủ chốt sốbảng xổ số đặc biệtsoi cầu 247 vipsoi cầu wap 666Soi cầu miễn phí 888 VIPSoi Cau Chuan MBđộc thủ desố miền bắcthần tài cho sốKết quả xổ số thần tàiXem trực tiếp xổ sốXIN SỐ THẦN TÀI THỔ ĐỊACầu lô số đẹplô đẹp vip 24hsoi cầu miễn phí 888xổ số kiến thiết chiều nayXSMN thứ 7 hàng tuầnKết quả Xổ số Hồ Chí Minhnhà cái xổ số Việt NamXổ Số Đại PhátXổ số mới nhất Hôm Nayso xo mb hom nayxxmb88quay thu mbXo so Minh ChinhXS Minh Ngọc trực tiếp hôm nayXSMN 88XSTDxs than taixổ số UY TIN NHẤTxs vietlott 88SOI CẦU SIÊU CHUẨNSoiCauVietlô đẹp hôm nay vipket qua so xo hom naykqxsmb 30 ngàydự đoán xổ số 3 miềnSoi cầu 3 càng chuẩn xácbạch thủ lônuoi lo chuanbắt lô chuẩn theo ngàykq xo-solô 3 càngnuôi lô đề siêu vipcầu Lô Xiên XSMBđề về bao nhiêuSoi cầu x3xổ số kiến thiết ngày hôm nayquay thử xsmttruc tiep kết quả sxmntrực tiếp miền bắckết quả xổ số chấm vnbảng xs đặc biệt năm 2023soi cau xsmbxổ số hà nội hôm naysxmtxsmt hôm nayxs truc tiep mbketqua xo so onlinekqxs onlinexo số hôm nayXS3MTin xs hôm nayxsmn thu2XSMN hom nayxổ số miền bắc trực tiếp hôm naySO XOxsmbsxmn hôm nay188betlink188 xo sosoi cầu vip 88lô tô việtsoi lô việtXS247xs ba miềnchốt lô đẹp nhất hôm naychốt số xsmbCHƠI LÔ TÔsoi cau mn hom naychốt lô chuẩndu doan sxmtdự đoán xổ số onlinerồng bạch kim chốt 3 càng miễn phí hôm naythống kê lô gan miền bắcdàn đề lôCầu Kèo Đặc Biệtchốt cầu may mắnkết quả xổ số miền bắc hômSoi cầu vàng 777thẻ bài onlinedu doan mn 888soi cầu miền nam vipsoi cầu mt vipdàn de hôm nay7 cao thủ chốt sốsoi cau mien phi 7777 cao thủ chốt số nức tiếng3 càng miền bắcrồng bạch kim 777dàn de bất bạion newsddxsmn188betw88w88789bettf88sin88suvipsunwintf88five8812betsv88vn88Top 10 nhà cái uy tínsky88iwinlucky88nhacaisin88oxbetm88vn88w88789betiwinf8betrio66rio66lucky88oxbetvn88188bet789betMay-88five88one88sin88bk88xbetoxbetMU88188BETSV88RIO66ONBET88188betM88M88SV88Jun-68Jun-88one88iwinv9betw388OXBETw388w388onbetonbetonbetonbet88onbet88onbet88onbet88onbetonbetonbetonbetqh88mu88Nhà cái uy tínpog79vp777vp777vipbetvipbetuk88uk88typhu88typhu88tk88tk88sm66sm66me88me888live8live8livesm66me88win798livesm66me88win79pog79pog79vp777vp777uk88uk88tk88tk88luck8luck8kingbet86kingbet86k188k188hr99hr99123b8xbetvnvipbetsv66zbettaisunwin-vntyphu88vn138vwinvwinvi68ee881xbetrio66zbetvn138i9betvipfi88clubcf68onbet88ee88typhu88onbetonbetkhuyenmai12bet-moblie12betmoblietaimienphi247vi68clupcf68clupvipbeti9betqh88onb123onbefsoi cầunổ hũbắn cáđá gàđá gàgame bàicasinosoi cầuxóc đĩagame bàigiải mã giấc mơbầu cuaslot gamecasinonổ hủdàn đềBắn cácasinodàn đềnổ hũtài xỉuslot gamecasinobắn cáđá gàgame bàithể thaogame bàisoi cầukqsssoi cầucờ tướngbắn cágame bàixóc đĩaAG百家乐AG百家乐AG真人AG真人爱游戏华体会华体会im体育kok体育开云体育开云体育开云体育乐鱼体育乐鱼体育欧宝体育ob体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育亚博体育开云体育开云体育棋牌棋牌沙巴体育买球平台新葡京娱乐开云体育mu88qh88

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Decalogul celor care vor să cheltuiască mai puţini bani pe mâncare”

  1. Ma bucur mult sa citesc acest material…app de cumparaturile „in masa” la produse cu termen mare de valabilitate, mereu rad de mama cand cumpara cate un bax doua de ulei ca pe vremea lu’ ceasca. Dar, o data cu un proiect maricel pe care il am, am decis sa dau o fuga in Dorally pentru prima oara in viata mea sa vad ce preturi sunt acolo…am luat ciocolata Milka cu 2.6 lei, in loc de 4-5 in orice hypermarket, cafea cu 8-9 lei..am facut ceva economie..trebuie sa le implementam cat mai multi. Sustin initiativa!

  2. dar la mine in balcon nu creste mai nimic :( am incercat patrunjel, rosii, ardei gras, acum cresc ceapa verde ( asta vad ca merge deocamdata)

  3. Deloc rău.
    Am o problemă doar cu două puncte de-acolo.
    Primul, congelatul mâncării. Trecând de partea cu gustul și consistența, deja enumerată de tine, mai este necesară și ceva atenție. Alteratul alimentelor poate fi oprit de congelare, dar nu pe termen nedeterminat.
    Al doilea, gătitul cu resturile de mâncare. Eu nu neg, poți avea șansa de a pune ceva pe masă, dar simpla idee că gătesc din ceea ce „a rămas” mă face să am un disconfort. Probabil că aici problema este mai mult psihică.

    În rest, interesantă abordare.

    1. Primul. Pai iti dai seama ca nu congelezi mancarea pentru Craciunul viitor :)) Ci pe termen scurt, asa cateva zile, hai maximum 2 saptamani. Mai mult de atat nici mie nu prea imi face cu ochiul, admit asta.

      Al doilea. Nu zice hop pana nu sari! Asa eram si eu, pana m-am jucat un pic si am vazut ce iese :)

    2. Sa inteleg ca tu, in facultate, aveai bani si-ti cumparai numai mancare proaspata si nu foloseai niciodata ce gaseai prin frigider?
      Acum 3 seri am facut un blat de pizza si pe el am pus „resturi” de prin frigider. A iesit o pizza excelenta!

  4. Stii care e cel mai mare dusman al omului? Lenea! De lene nu-ti faci pachet, de lene nu gatesti, de lene nu cultivi plante in ghiveci etc. De regula lenea dispare din nevoie, atunci cand n-ai de ales devii responsabil si atent cu toate.

  5. Pingback: Putem noi, ca bloggeri, măcar să anunţăm când o companie face ceva bine? - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.