Un excelent experiment despre cum fiinţăm în social media

Simplu, dar de o eficienţă de-a dreptul înspăimântătoare când vine vorba despre a înţelege cât de tare ne-ar putea afecta ce spunem noi „friendsilor” şi avatarelor.

Via vdz.ro.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

8 thoughts on “Un excelent experiment despre cum fiinţăm în social media”

  1. Il urmaresc pe Jack Vale de cca 2 ani, de cand cu pooteru` lui :D Si de cateva luni a lansat aceste experimente Social Media care si pe mine m-au pus pe ganduri pe langa ca m-am distrat copios vizionandu-le.

  2. Sunt fană Jack Vale de când i-am descoperit spiritul de observație și talentul de a îmbina maturitatea gândirii cu spiritul ludic în abordarea temelor sale. Inspirată de activitatea lui, mi-am trecut pe „my bucket list” să fac și eu măcar o dată în viață o chestie asemănătoare și de atunci aștept răbdătoare să mă pocnească ideea genială pe care să o pun în aplicare.

    Referitor la experiment, ceea ce mi-a atras atenția a fost faptul contradictoriu că pe de o parte cei care pun informații din viața personală pe diverse rețele sociale par să scoată la iveală o dorința ascunsă de autodezvăluire, pe de altă parte se simt stânjeniți că oamenii citesc cu atenție și rețin detaliile oferite de bună voie. E o atitudine ambivalentă față de însuși procesul de autodezvăluire, dar care ar putea foarte bine să provină dintr-o dispoziție general-contradictorie a sistemului lor psihic.

    Mulțumesc, dl. Cristian!

  3. Cred ca suntem un popor in care se duce o mare lupta: pe de o parte e boala conspiratiei, iar pe de alta parte suferim de dorinta stringenta de a iesi din anonimat.
    Daca conspirationistii vad acest clip vor fi convinsi ca marile companii de it folosesc retelele sociale drept paravan pentru a-i urmari.
    Anonimii vor considera ca merita plata acestor chestii private pentru a iesi la lumina.
    Cred ca astfel de experimente nu vor modifica comportamentul utilizatorilor de retele sociale.

  4. Experimentele de acest gen doar scot in evidenta un anumit comportament, insa impactul lor asupra oamenilor nu este atat de mare incat sa le schimbe radical comportamentul. Tragediile care au avut ca punct de plecare informatiile personale postate pe retele sunt cele care intra mai adanc in constiinta generand teama si prudenta, gen rapirea fiului unui milionar din Mexic parca, dupa ce a postat pe facebook detalii despre programul si scoala la care merge sau spargerea unei locuinte dupa ce proprietarii postasera faptul ca pleaca in vacanta o perioada.

  5. Si lumea se plange de CIA, NSA si altele ca cica ne monitorizeaza si asculta! Na, ca noi ne punem toata viata online, si ne asteptam sa nu fim deranjati sau furati! E o lectie de invatat din clipul asta, nimic nu e privat in online!

  6. Dap. Apoi ce pretentie avem ca altii sa ne pastreze secretele cand noi insine nu o facem, ci ni le insiram in vazul tuturor?
    In momentul in care ai pus o informatie privata pe orice retea de socializare ai decis ca o transformi in informatie publica si nu mai ai dreptul sa te plangi de consecinte. Eu asa vad lucrurile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

Top articole din această secțiune

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.